Meny Dölj

FRII-rapporten: Staten, kapitalet eller medborgaren – vem finansierar civilsamhället?

FRII_GIVANDE och INSAMLING_2017_SNABBA_SIFFROR

Den 29 maj 2017 släpptes den fjärde upplagan av FRII-rapporten: Staten, kapitalet eller medborgaren – vem finansierar civilsamhället? Rapporten ger både en bild av den övergripande finansieringen av civilsamhället och en djupdykning i gåvogivande i Sverige.

———————

Den 7 april 2016 släpptes den tredje upplagan av rapporten. För 2016 års upplaga av rapporten har FRII och PwC lagt särskild uppmärksamhet på undersökningar bland allmänheten, och deras inställning till insamlingsorganisationer.

———————-

År 2015 släpptes den andra upplagan av rapporten. 2015 har vi lagt ett speciellt fokus på företagssamarbeten, och företags syn på socialt ansvar och samarbete med ideella organisationer.

———————–

2014 var första gången det togs ett helhetsgrepp om insamling och givande i Sverige. I rapporten Finansiering av ideell verksamhet – förutsättningar, verklighet och framtid har FRII i samarbete med PwC gjort en omfattande genomgång av både allmänhetens attityder gentemot insamlingsbranschen, det genomsnittliga givandet, förtroendet för insamlingsorganisationer såväl som organisationernas egen uppfattning om nuläge, möjligheter och framtid.