Meny Dölj

Mobilt givande

Det senaste åren har det pratats mycket om mobila betalningar, och fler aktörer finns nu på marknaden. SMS-gåva har tidigare varit det enda sättet att använda mobilen för att ge en gåva. Ett enkelt sätt, men där transaktionskostnaderna för de enskilda insamlingsorganisationerna varit höga.

FRII bevakar och vill nu påverka utvecklingen av mobila betalningar så att det utvecklas fler och enklare sätt att ge gåvor på, med lägre transaktionskostnader till gagn för både organisationerna och gåvogivarna. Men framförallt till gagn för ändamålen.

Genom enkla mobila betalningslösningar kan insamlingsorganisationerna snabbare komma i gång med viktiga katastrofinsamlingar.

Även när det gäller övrigt digitalt givande, exempelvis över webben vill FRII påverka och bevaka att det finns enkla sätt att ge på som inte innebär stora kostnader för vare sig insamlingsorganisationerna eller gåvogivarna. Som dessutom är trygga och bidrar till förtroende.

I den här undersökningen från Insight Intelligence kan du läsa om Svenska folkets attityder till olika betalmetoder och betaltjänster 2014.