Meny Dölj

Testamente

Endast 21 % av svenska folket har skrivit ett testamente, och av dessa har bara fyra procent tagit med en ideell organisation som arvtagare. Det här vill vi, tillsammans med 37 ideella organisationer, ändra på i projektet Goda Testamentet.

Vi vet att viljan att skriva testamente finns, men det är inte alla som vet hur man gör, och många skjuter det på framtiden, säger Martina Hallin, Projektledare för Goda Testamentet.

Vi vill avdramatisera frågan och bjuda allmänheten på kunskap och inspiration. På godatestamentet.se har vi lagt upp en film där Clabbe, Carina, Håkan, Ashkan, Rickard och Lucie kan bidra till detta. Du kan även ladda ner en enkel mall på hur ett testamente kan se ut och mejla dina frågor till juristen Malin Thengqvist.

Testamentsgåvor finansierar en dryg femtedel av alla ideella hjälpinsatser världen över. Men enligt SIFO har bara var fjärde svensk mellan 40 och 65 år skrivit ett testamente.

Vi tror och hoppas att den siffran kan bli betydligt högre, när fler får reda på hur enkelt det är att skriva ett testamente, säger Martina.

Vill du veta mer om projektet? Kontakta Martina på martina(at)frii.se, eller på 070-868 96 00.