Meny Dölj

Frukost med FRII 2012-11-26

Det var uppskattat med frukostseminarium, närmare 50 medlemmar deltog när vi samlades på Hotell Malmen i Stockholm. Vi kommer att fortsätta med frukostseminarier under våren, det är ett enkelt sätt att träffa varandra i branschen och få lite inspiration och påfyllning. Vi återkommer med tider!

På mötet deltog Erik Seiving från Segella, som arbetar med oberoende rådgivning kring mobilbetalningar och dess kringtjänster. Erik presenterade nuläge och framtid kring mobila plånböcker. Det händer mycket, och det kommer verkligen innebära förändring den dag när alla har sina kort, medlemskap och allt annat i mobilen. Inte minst för vår bransch – som får många nya möjligheter.

Men än är vi inte där, utan vi får förhålla oss till de sätt som finns just nu. Vi fortsatte mötet med att prata om SMS-gåvor. Som förmodligen de flesta av er känner till förändras systemet för att ge SMS-gåvor. Operatörerna har bildat ett gemensamt bolag (4T) med den mobila plånbokstjänsten Wywallet. Beslut från 4T har tagits om att alla som vill ge en gåva eller betala via mobilen från och med den 31 januari 2013 måste vara anslutna till Wywallet.

Hur man ansluter sig till tjänsten har under hösten förändrats flera gånger. Från att man var tvungen att registrera sig och ladda ner deras app så tar nu Wy Wallet fram ett antal olika registreringslösningar, men den enklaste är att man som privatabonnemangskund endast behöver skicka “WYWALLET” till 71137 så kan man fortsätta att betala sina sms-köp via sin mobilfaktura. Då “slipper” man att ladda ner appen. Detta alternativ kommer förhoppningsvis bli tillgängligt någon gång under december.

I FRIIs mobilgrupp har vi diskuterat hur vi ska kommunicera detta till våra givare. För tillfället är vår rekommendation att inte informera om Wywallet eller den kommande förändringen förrän den faktiskt träder i kraft. Inför förändringen den 31 januari kommer vi göra ett förslag på hur vi kan kommunicera, som ni får ta del av och använda om ni vill.

Vi har också kontakt med Wywallet för att se om vi kan få tycka till om det “svars-SMS” som går ut från operatörerna då någon betalar eller ger en gåva via SMS.