Meny Dölj

Årets insamlare

Nominera Årets insamlare 2016!

Banner_insamlare2015_webb

Sedan många år tillbaka utser FRII Årets insamlare. Många är de organisationer och människor som med glädje och stolthet tagit emot priset. Priset till Årets insamlare delas varje år ut på Insamlingsforum, Nordens största konferens om insamling och givande.

Priset för Årets insamlare är uppdelat i fyra kategorier – ett för Årets insamlare – person, ett för Årets insamlare – organisation, ett för Årets insamlare – kampanj och ett för Årets företagssamarbete.

Årets jury består av Göran Adlén, föreläsare och trendanalytiker, Anna Hemlin, generalsekreterare Hjärnfonden (vinnare av Årets insamlare 2015), Pär Larshans, hållbarhetschef Ragn-Sells och Cecilia Schön Jansson, vd på Sveriges Kommunikatörer. Charlotte Rydh, generalsekreterare FRII, är juryns ordförande.

I priset Årets företagssamarbete vill vi lyfta fram goda exempel på samarbeten mellan organisation och företag, och visa på styrkan i den här typen av samarbeten.

Kriterierna är de samma för de fyra olika priserna – arbetet som belönas ska:

  • Vara utvecklande och innovativt
  • Ge fler effekter än enbart pengar
  • Kunna stimulera andra insamlare, organisationer eller företag
  • Ge bra resultat i förhållande till satsat kapital
  • Stärka varumärket

I övrigt gäller att:

  • Organisation som berörs av insamlingen eller samarbetet måste ha 90-konto
  • Insamlingen eller samarbetet har skett under 2016

Vem som helst kan skicka in nomineringar. Det kan vara den egna organisationen eller andra. Företag eller medarbetare. Nomineringsformulären, ett per kategori, hittar du till höger på sidan. Ladda ner rätt dokument, fyll i och skicka nomineringen till info(at)frii.se. Vi vill ha era nomineringar senast 17 mars 2017!

 

Tidigare vinnare av Årets Insamlare:

Vinnare av Årets …