Meny Dölj

Årets insamlare

Nominera till Årets insamlare!

Priset Årets insamlare firar 15-årsjubileum.
Ta chansen och nominera dig själv, en kollega, er kampanj, ett företagssamarbete, en volontär eller er organisation.

Årets insamlare delas ut av FRII den 24 april på Insamlingsforum, Nordens största konferens om insamling och givande med drygt 300 deltagare.

Priset för Årets insamlare ges i fem kategorier:

 • Medarbetare
 • Volontär
 • Organisation
 • Kampanj
 • Företagssamarbete

För första gången i år kan både medarbetare och volontärer nomineras i varsin kategori, och här premieras insatser utöver det förväntade.

Kriterierna är de samma för de fem olika kategorierna – arbetet som belönas ska:

 • Vara utvecklande och innovativt
 • Ge fler effekter än enbart pengar
 • Kunna stimulera andra insamlare, volontärer, organisationer eller företag
 • Ge bra resultat i förhållande till satsat kapital
 • Stärka varumärket

I övrigt gäller att:

 • Organisation som berörs av insamlingen eller samarbetet måste vara medlemmar i FRII eller inneha 90-konto.
 • Insamlingen eller samarbetet har skett under 2017

Vem som helst kan skicka in nomineringar. Det kan vara den egna organisationen eller andra. Företag eller medarbetare. Volontärer eller byråer. Nomineringsformulären, ett per kategori, hittar du till höger på sidan.

Årets jury
Camilla Wallander, VD Berghs School of Communication
Charlotte Rydh (juryns ordförande), generalsekreterare FRII
Göran Adlén, trendanalytiker
Karin Zingmark, kommunikations- och ledarskapskonsult
Pär Larshans, hållbarhetschef RagnSells
Tomas Carlström, kommunikations- och insamlingschef Göteborgs stadsmission och vinnare av 2016 års pris i kategorin Kampanj

Ladda ner rätt dokument, fyll i och skicka nomineringen till info(at)frii.se med Årets insamlare i ämnesraden. Vi vill ha era nomineringar senast 20 februari 2018

 

Årets vinnare 2016
Till Årets insamlare – organisation utnämndes Barncancerfonden för sitt målmedvetna arbete som lett till en kraftigt ökad insamling till ändamålet.

Utnämningen till Årets insamlare – person tilldelades Roger Akelius, för den kampanj i december där han matchade, krona för krona, Läkare Utan Gränsers insamling. Kampanjen, som blev mer omfattande än planerat, ledde till slut till en total insamling för organisationen på en kvarts miljard kronor under december månad.

För Årets företagssamarbete belönades Clowner utan Gränser och Salvequick för sitt enkla men effektiva samarbete, som utgår från grundtanken att ett skratt och ett plåster fyller liknande funktioner – nämligen att trösta och hjälpa. Kampanjen fortsätter dessutom under 2017.

Årets insamlingskampanj var ett pris som inte delats ut tidigare, men som ändå samlade många intressanta nomineringar. Den första vinnaren i kategorin blev Göteborgs kyrkliga stadsmission med kampanjen Vem ser? Kampanjen tog en gammal välbekant symbol i form av nallebjörnen och lyckades på så sätt engagera helt nya givare.

Juryns hederspris förärades Schibsted Sverige och Sjöräddningssällskapet för kampanjen Gula Båtarna. Kampanjen, som gjorde det möjligt att placera två sjöräddningsenheter på den grekiska ön Samos mellan september 2015 och juni 2016, var inte bara en framgång insamlingsmässigt i Sverige, utan inspirerade även liknande kampanjer ute i Europa och världen.

 

Tidigare vinnare av Årets insamlare :

Vinnare av Årets …