Meny Dölj

julklappar som förändrar världen

Vill du ge Årets julklapp på riktigt – en julklapp som verkligen betyder något? Vi har samlat julkampanjer från våra medlemmar som gör det lätt att välja. Sprid värme, ge bort ett leende eller rädda ett barns liv – här finns julklapparna som förändrar världen!

Ge bort INGENTING i julklapp. För barn i krig betyder det ALLT för det kan bli mat, varma filtar, skola och en trygg lekplats. Dessutom får du ett fint kort att lägga under granen i jul. Till Rädda Barnens sida.

För många barn är julen en enda lång klump i magen. Ditt stöd hjälper BRIS att kämpa för alla barns rätt till en en god jul och en trygg vardag. Köp din julstjärna här.

Ge bort en naturupplevelse till kommande generationer, t.ex. en simtur i ett plastfritt hav eller en promenad i en riktig skog. Mer info hos Greenpeace.

Erikshjälpen står på flickornas sida! I årets julkampanj lyfta flickors rätt till utbildning, ge en givande julklapp här. Erikshjälpen bjuder också in till en rad julkonserter, här finns alla tider och platser.

Vid jul är det omtanken som räknas. Det finaste man kan ge, det finaste man kan få är omtanken. Det är en julklapp som räcker till fler; till den du håller kär, till flickors rättigheter och tillbaka till dig. Låt din omtanke bli en gåva för flickors framtid hos Plan International Sverige.

FN hjälper människor tillbaka till ett värdigt liv genom att röja minor och möjliggöra rehabilitering för minoffer. Det är ett långsiktigt arbete som kräver stora resurser. Därför samlar Svenska FN-förbundet i sin julkampanj 2017 in pengar till FN:s minröjningsorganisation Unmas. Här hittar du FN-sidan.

Stöd forskningen till viktiga ändamål. Här hittar du Cancer- och Allergifondens julsida.

Ge julklappar med ett större syfte. Genom att köpa Tillbaka till livet-armbandet bidrar du till att fler cancerdrabbade får rehabilitering och stöd. Till CancerRehabFondens julsida

Är du ett företag och vill stödja Svenska Afgahnistankommittén, besök julsidan.

Ge bort en kärleksfull famn i jul. När du köper en julklapp av SOS Barnbyar bidrar du till att ge fler barn ett hem, en familj och en trygg famn att krypa upp i. Låt den här julen bli en God jul på riktigt!

Här finns Djurskyddet Sveriges julkampanj som går ut på att man ger bort en julklapp till någon till förmån för djuren och får ett gåvobevis. Här hittar du julsidan.

En av tre får cancer, men alla drabbas. Köp Cancerfondens nyårslyktor och andra julklappar som räddar liv på Cancersfondens julsida.

Köp vår strumpa till alla och envar. Det hjälper den som inga har. 100 kr räcker exempelvis till 10 par strumpor för någon som lever i akut hemlöshet. Fina gåvobevis hittar du i Stockholms Stadsmissions gåvoshop!

Julgåvan som värmer i många jular.  Till Hjärnfondens  julkampanj.

Köp ett bokpaket i jul och köper man ett valfritt smycke ingår Amos Oz bok ”Hur man botar en fanatiker” på köpet! Följ också den digitala julkalender på Instagram (@teskedsorden). Till Teskedsordens julsida.

Under december månad kommer din gåva fördubblas till arbetet med att ge hälsa och hopp till de allra fattigaste. Ge din gåva idag – beloppet du ger fördubblas – och låt fler barn uppleva ett mirakel denna julen! Till Mercy Ships julsida.

Ett julbord som gör världen mer jämställd. Hungerprojektet har satt ihop en julbordsmeny som inte kommer mätta några svenska magar, men som kommer bidra till jämställdhet och mättare magar där det behövs som mest. Till Hungerprojektets julsida.

För elfte året i rad kör IOGT-NTO-rörelsen sin kampanj Vit jul. Idag lever närmare 400 000 barn i Sverige med en vuxen som har ett problematiskt drickande, och för många av de barnen är julen extra tuff. Till Vit juls hemsida.

Barncancerfonden har tänt ljusen i butiken. Stöd kampen mot barncancer i jul. Här hittar du livsviktiga julklappar till dina nära och kära, och till företagets kunder och medarbetare.  Till Barncancerfondens julsida.

Stöd Mina Stora Dags arbete. Till Min Stora Dags julsida.

Ge en medmänsklig julklapp. Ge Raoul Wallenberg Academys pin som julklapp till din familj, dina vänner eller dina anställda i år. Till Raoul Wallenberg Academys julsida.

Här hittar du julklappar och julgåvor för natur och miljö. Välj gröna julklappar i år! Till Naturskyddsföreningens julsida.

Presenter som räddar barns liv. Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis att ge bort i present. Till UNICEFs julsida.

Ge värme i jul. Välj bland filtar, vinterpaket, värmekaminer eller tält. Du kan hjälpa familjer på flykt att överleva. Beställ årets viktigaste julklappar. Till UNHCRs julsida.

Följ #Godijul. Operation Smile lyfter att årets julklapp borde bli en gåva till välgörenhet. Till Operation Smiles julsida.

”De puttas bara för att de är kära i dig?”. Varje dag förminskas barns upplevelser och känslor. Barn som utsätts för kränkningar, sexuella trakasserier, hot och misshandel får ständigt uppleva att de inte blir tagna på allvar. Friends ger röst till barns upplevelser i sitt dagliga arbete på förskolor, skolor och idrottsföreningar. Genom att ge din julgåva till Friends hjälper du oss i kampen mot mobbning.

God jul och goda helger.