Meny Dölj

På nya stolar

w9kokw86gfnrigbiz0lk

Niclas Ericsson ny kommunikationsrådgivare för Svenska Afghanistankommittén

Niclas Ericsson är Svenska Afghanistankommitténs nya kommunikationsrådgivare i Afghanistan. Han har mångårig erfarenhet av journalistik, kommunikation och opinionsarbete. Huvudplacering är på kontoret i Kabul, där fältbesök i andra delar av landet också ingår i uppdraget.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb som kommunikationsrådgivare i Afghanistan?

Svenska Afghanistankommittén har en imponerande historia med 35 års arbete i Afghanistan med hälsa och utbildning och jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter i kommunikationsarbetet. Jag hoppas också få se fler svenska journalister på besök som rapporterar härifrån.

Niclas Ericsson kommer närmast från biståndsorganisationen We Effect där han arbetat med kommunikation och påverkan. Innan dess har han arbetat på PR-byrån Westander och som journalist bland annat på Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Östgöta Correspondenten. Han har också undervisat i journalistik vid Rwandas nationella universitet i Kigali. Uppdraget som kommunikationsrådgivare i Kabul sträcker sig från januari 2018 och två år framåt.

11 januari 2018

Stiftelsen Friends har tre nya medarbetare

Friends har fått tre nya tillskott sen i somras. I augusti kom Elin Jäderström, i september kom Catarina Berg och i november kom Karin Bjäreholt.

Elin Jäderström

Elin är ny Pressansvarig och tillhör kommunikationsavdelningen. Hon kommer närmast från TV4 Nyhetsmorgon, där hon arbetat som redaktör och researcher. Elin är journalist och med en lång erfarenhet inom media och kommunikation.

Catarina Berg

Catarina kommer främst arbeta som strategiskt ansvarig för företagssamarbeten. Hon kommer närmast från SOS barnbyar, där hon hade en tjänst som relationsansvarig inom företagsinsamling. Hon har även ett långt förflutet inom bokbranschen, där hon har varit marknadsansvarig för bla. Bonnier Carlsen och Månpocket samt arbetat med försäljning mot detaljhandeln.

Karin Bjäreholt

Karin kommer ansvara för att utveckla privatinsamlingen. Hon kommer närmast från CRM-konsultföretaget IRI Lentus där hon jobbat som CRM-konsult samt med Diplomutbildningen i CRM. Karin har ett förflutet från DM/DR-branschen med erfarenhet inom lojalitetsutveckling, databaser, CRM mm. Hon har länge jobbat som kundansvarig på olika företag inom det som idag är Bisnode.

11 december 2017

Petra

Petra Hallebrant ny generalsekreterare på FN-förbundet

Petra Hallebrant,  tillträdde som ny generalsekreterare på Svenska FN-förbundet i augusti. Hon kommer närmast från Telge Energi, där hon var hållbarhets- och kommunikationschef, och har tidigare arbetat på bl a Unicef Sverige och Rädda Barnen.

Vad lockade dig med FN-förbundet? Jag lockades framför allt av möjligheten att få leda FN-förbundets dagliga arbete för en bättre värld. Förbundet har genomgått en spännande utveckling under de senaste åren. Mitt hjärta brinner för medlemsorganisationer och att kunna jobba med människors ideella engagemang.

Vilken är din främsta målsättning som ny kanslichef på FN-förbundet? Jag vill fortsätta att profilera förbundet som en medlems- och insamlingsorganisation som stärker engagemanget för och kunskapen om FN-frågorna i Sverige. Jag vill också utveckla vårt internationella samarbete och se till att FN-förbundet fortsätter att vara en aktiv granskare av både FN-systemet och Sverige som FN-medlem. FN-förbundet har många frågor som jag brinner för och som det ska bli väldigt spännande att driva vidare.

12 november 2017
daniel-lindholm[5]

Röda Korsets Daniel Lindholm får nytt uppdrag

Daniel Lindholm lämnar Svenska Röda Korset för att from 4/12 arbeta som Digital Strateg på Reform Act.

Daniel har en snart två decennier lång bakgrund av att kanalisera engagemang via digitala plattformar och kanaler, som beställare, som utförare och som leverantör.

Reform Act är en byrå som arbetar med engagemangsdriven kommunikation och strategisk, kreativ och taktisk utveckling för frivillig- / och medlemsorganisationer, hälsa och samhällsbyggande.

10 november 2017

IOGT-NTO-rörelsen har två nya medarbetare

IOGT-NTO-rörelsen välkomnar två nya medarbetare, Lars Mannberg och Niklas Martti.

Lars Mannberg

Lars är ny regional representant på IOGT-NTO-rörelsens regionkontor i Arusha, Tanzania från och med januari 2018. Lars kommer närmast från IM, men har även arbetat för bland annat Forum Syd och Svenska Afghanistankommittén i en rad länder i Asien och Afrika.

Niklas Martti

Niklas är ny programansvarig på IOGT-NTO-rörelsens huvudkontor i Stockholm och kommer att ansvara för programhandläggning gentemot Sydostasien och Sri Lanka samt kapacitetsutveckling inom våra tvärtematiska områden. Niklas kommer senast från My Rights och har innan dess arbetat på Sida.

09 november 2017
iuhp6spgg0iooyzrlaut

Lena Ag utnämns till generaldirektör för jämställdhetsmyndigheten.

Efter 10 år som generalsekreterare på Kvinna till Kvinna har nu Lena Ag utnämnts till generaldirektör för den nya Jämställdhetsmyndigheten.

Jämställdhetsminister Åsa Regnér sade vid regeringens pressträff i samband med utnämningen att Lena Ag har utsetts för ”sin långa och gedigna erfarenhet av att arbeta med kvinnors rättigheter både nationellt och internationellt”.

Lena Ag har under sin tid på Kvinna till Kvinna gjort organisationen känd för en större allmänhet och också på ett framgångsrikt sätt fört ut frågor om jämställdhet och kvinnors utsatthet i debatten.

– Lena Ag har gjort ett fantastiskt arbete som generalsekreterare och vi kommer att sakna henne, men vi önskar henne stort lycka till i den nya rollen som generaldirektör, säger Kvinna till Kvinnas styrelseordförande Birgit Hansson.

Petra Tötterman Andorff, idag biträdande generalsekreterare på Kvinna till Kvinna, axlar tills vidare rollen som ställföreträdande generalsekreterare.

537a0c58-b149-4516-abae-28efe5b30611

Isabelle Ducellier ny generalsekreterare för Barncancerfonden

Isabelle Ducellier tillträder som generalsekreterare på Barncancerfonden.Hon kommer senast från konsultföretaget McKinsey och har själv erfarenhet av barncancervården. Isabelle Ducellier har lång erfarenhet från försäljning och marknadsföring av konsumentvaror, och brinner för varumärkes- och ledarskapsfrågor. Isabelle ersätter Per Leander, som efter fem år på Barncancerfonden har börjat som generalsekreterare för Friends.

2016 drabbades Isabelles son av osteosarkom, en typ av skelettcancer. Det har gett henne en egen erfarenhet av barncancervården i Sverige och samtidigt en stor förståelse för de drygt 300 familjer som varje år får besked om barncancer. Isabelles son är idag färdigbehandlad.

– Jag är otroligt glad och stolt över att bli generalsekreterare på Barncancerfonden. Jag ser det som en ära att få ge något tillbaka, efter allt jag har fått från samhället i form av trygghet och vård när min egen son blev sjuk i cancer. Nu kommer jag att göra allt jag kan för att med passion och energi bidra till arbetet med att finansiera livsviktig forskning och ge stöd till drabbade familjer, säger Isabelle Ducellier.

– Med rekryteringen av Isabelle Ducellier får vi en generalsekreterare som förutom att vara en stark ledare med gedigen erfarenhet av att bygga varumärken och organisationer faktiskt vet hur det är att få ett av de svåraste besked en förälder kan få; att ens barn har cancer. Vi i styrelsen ser nu fram emot att tillsammans med Isabelle ta nästa steg i Barncancerfondens utveckling, på väg mot visionen att utrota barncancer, säger Jens Schollin, ordförande för Barncancerfonden.

Civil Rights Defenders Robert Hårdh får nytt uppdrag.

Efter 18 år på Civil Rights Defenders tillträder generalsekreterare Robert Hårdh vid årsskiftet posten som välgörenhetschef på Novomedia Sverige, företaget som driver Svenska Postkodlotteriet. Robert Hårdh kommer att vara med att utveckla arbetet som de senaste 12 åren gett hela 8,3 miljarder kronor till den ideella sektorn. På Svenska Postkodlotteriet är man övertygad om att man valt rätt person för uppdraget.

– Robert har ett brett nätverk inte bara i Sverige utan även internationellt, som tillsammans med hans mångåriga erfarenhet från ideell sektor kommer att bidra positivt till vår verksamhet, säger Cecilia Bergendahl, vd för Novamedia Sverige.

Under sina 18 år har Robert Hårdh utvecklat Civil Rights Defenders från att vara en okänd biståndsorganisation utan resurser och tre anställda till en välrenommerad internationell människorättsorganisation med verksamhet på fyra kontinenter.

 

08 november 2017
tesked

Teskedsorden får två nytillskott till hösten

Teskedsorden utökar sitt kansli med två nyrekryteringar. Camilla Rehn, tidigare projektledare, skolkommunikatör och samordnare för Riksdagsförvaltningens utbildnings- och visningsverksamhet börjar som ny Utbildningsansvarig på Teskedsorden. Camilla kommer i sin roll ansvara för Teskedsordens utbildnings- och föreläsningsverksamhet och utbilda bland annat skolpersonal, yrkeskår och företag i frågor om mångfald och tolerans. Naomi Grossman har under våren haft en praktikperiod på Teskedsorden och ansluter nu som Projektassistent.

20 september 2017
louise

Louise Frisk har utsetts till Clowner utan Gränsers nya generalsekreterare

 Louise Frisk har utsetts till Clowner utan Gränsers nya generalsekreterare av organisationens styrelse och påbörjar sitt uppdrag 15 augusti.

– Vi är mycket glada och stolta över att ha rekryterat Louise Frisk till Clowner utan Gränsers nya generalsekreterare. Med lång erfarenhet i organisationen och den typ av arbete som uppdraget innebär är det vår fulla övertygelse att Louise är rätt person på rätt plats. Med kompetens och engagemang kommer hon bära Clowner utan Gränser framåt i arbetet för att uppnå organisationens vision – en värld fylld av lek, skratt och drömmar, där alla människor har möjlighet att utvecklas, uttrycka sig fritt och känna hopp även i utsatta situationer, säger Karin Lekberg, ordförande i Clowner utan Gränsers styrelse.

Louise Frisk efterträder Jennifer Vidmo som generalsekreterare för Clowner utan Gränser. Hon har arbetat som projektledare för den internationella verksamheten på Clowner utan Gränsers kansli i nästan sju år, och som biträdande generalsekreterare sedan knappt två år tillbaka. Louise Frisk är utbildad genusvetare med fokus på mänskliga rättigheter och global utveckling. Innan Clowner utan Gränser arbetade Louise Frisk senast på KFUM med organisationsutveckling genom jämställdhets- och inkluderingsfrågor.

 

Lisbeth Larsson

Lisbeth Larsson ny kommunikationschef på WWF

Den 1 september börjar Lisbeth Larsson som ny kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF. Hon kommer närmast från revisions- och konsultföretaget Grant Thornton, där hon varit informations- och marknadschef sedan 2003. Lisbeth har ingått i ledningsgruppen, där hon även ansvarat för företagets hållbarhetsarbete. Lisbeth Larsson kommer som kommunikationschef att vara del av WWFs ledningsgrupp och leda kommunikationsavdelningen med 12 medarbetare.

kicki aldrin

Christina ”Kicki” Aldrin är ny insamlingsansvarig för Stora Gåvor på Stockholms stadsmission.

Kicki Aldrin är ny insamlingsansvarig för Stora Gåvor på Stockholms stadsmission. Kicki kommer närmast från Alzheimerfonden där hon har arbetat som insamlingsansvarig.

Kicki har många års erfarenhet av fundraising och marknadskommunikation från näringslivet och ideella organisationer och är sedan 2014 ledamot i FRIIs styrelse. Kicki är utbildad marknadsekonom och certifierad insamlare från Berghs School of Communication.

Maria_Ahlvik

Maria Ahlvik är ny kommunikatör på Prostatacancerförbundet

Maria har lång erfarenhet av kommunikationsbranschen och har de senaste tio åren arbetat som journalist, copywriter, webbredaktör, informatör och marknadsassistent. I augusti tillträdde hon som kommunikatör på Prostatacancerförbundet. I sin nya roll ansvarar hon bland annat för förbundets marknadsföring, samarbeten och insamling, hemsida och webbshop.

 

michel

Michel Brygiewicz till Barncancerfonden

Michel Brygiewicz blir ny chef för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden. Han har en lång bakgrund inom marknadsföring och kommunikation från företag som Procter & Gamble, Oriflame och Starcom.

Här kan du läsa mer om Michel 

 

12 september 2017
Nic Clarkson Läkarmissionen

Nicholas Clarkson är ny Digital Area Manager för Läkarmissionen

Sedan januari 2017 så har Nic arbetat med att stärka Läkarmissionens digitala insamling. Han ansvarar också för organisationens givarserviceavdelning.

Nic har stor erfarenhet från branschen och kommer närmast från Läkare utan Gränser där han arbetat i sex år, de två senaste som ansvarig för den digitala insamlingen. Dessförinnan bodde han i London där han arbetat för en rad olika insamlingsorganisationer, främst inom direktmarknadsföring. Han är en Certified Fundraiser från Berghs School of Communication.

01 juni 2017
Tove Engström Läkarmissionen

Tove Engström, Läkarmissionens projektledare för Vinnovafinansierade samverkansprojektet ”hållbar innovation vid internationell kris & katastrof

Läkarmissionen ansvarar i ett Vinnovafinansierat samverkansprojekt för att ta fram svenska hållbara innovationer i internationell kris och katastrofmiljö. Det är ett konsortium bestående av parter från berörda myndigheter, universitet, biståndsorganisationer, UD, Business Sweden, företag och institut. Konsortiet arbetar mot behovsägare och aktörer såsom FN och biståndsorganisationer inom både humanitära katastrofer och miljösektorn. Projektet har valt att i nuläget arbeta med vatten och sanitet, energi, avfall, logistik och ICT-området.

Tove Engström har sedan tidigare lång erfarenhet av tvärsektoriellt samverkansarbete inom bistånd, innovations- och hållbarhetsfrågor.

Helena Hölj Läkarmissionen

Helena Höij är ny projektchef på Läkarmissionen

Läkarmissionen har anställt Helena Höij som ny projektchef. Hon efterträder Ove Gustafsson och kommer närmast ifrån en tid som egenkonsult. Helena har en lång politisk karriär och har bland annat arbetat i regeringskansliet, varit chef för Kristdemokraternas riksdagskansli och varit ledamot och vice talman i riksdagen.

Som projektchef kommer Helena arbeta strategiskt med tillsammans med handläggarna för att utveckla samarbetet med våra partners för att utsatta människor ska få sin rättigheter respekterade och att individen på så vis ges möjlighet att påverka sin egen och sin familjs utveckling.

Johan Harlén Ecpat

Johan Harlén är ny projektledare för privatinsamling på ECPAT Sverige

Johan Harlén, tillträdde sin anställning som privatinsamlare den 27 april på ECPAT Sverige. Johan kommer senast från Amnesty International Sverige, där han var ansvarig för nyrekrytering av medlemmar och givare. Han har lång erfarenhet av att arbeta med fundraisingaktiviteter i många olika kanaler. Han har en bakgrund inom digital kommunikation och har genom åren arbetat med en mängd branscher och företag. Han är en Certified Fundraiser från Berghs School of Communication.

 

03 maj 2017
daniel holking naturskyddsföreningen

Daniel Holking är ny digital insamlingskommunikatör på Naturskyddsföreningen

Daniel kommer senast från en tjänst som kommunikations- och insamlingsansvarig på Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och har i sin nya tjänst i uppgift att bygga ut och förvalta Naturskyddsföreningens digitala insamlingskanaler.

20 april 2017
håkanSAK

Håkan Persson är ny projektledare på Svenska Afghanistankommittén

Håkan har anställts som projektledare med ansvar att öka Svenska Afghanistankommitténs insamling från nya målgrupper. Han har lång erfarenhet av idéförsäljning främst inom fackföreningsrörelsen där han arbetat med medlemsvärvnings- och organiseringsfrågor.

21 februari 2017

Helena Johnzon Dahl är ny Communication and Fundraising Manager på Peace Parks Foundation Sweden

Helena har lång erfarenhet från att jobba inom ideell organisation, både som marknadsansvarig och som projektledare. Senast grundade Helena webmagasinet The waves we make, som vill inspirera till en hållbar livsstil.

Mänskliga rättigheter och miljö går som en röd tråd genom Helenas engagemang. Därför tycker hon det ska bli extra roligt att få jobba med att stödja Peace Parks Foundations viktiga arbete med att bevara den biologiska mångfalden, främja de mänskliga rättigheter och jobba för minskad fattigdom.

Carl von Essen är ny generalsekreterare för Hörselskadades Riksförbund HRF

Carl von Essen har tillträtt som generalsekreterare på Hörselskadades Riksförbund (HRF). Han har under de senaste sex åren varit generalsekreterare på Mind. Dessförinnan har han bland annat arbetat som kampanjansvarig på Amnesty, informatör på UNHCR, informations- och insamlingschef på Rädda Barnen, och generalsekreterare på Mentor Sverige.

05 februari 2017

Peter Winberg är ny insamlingschef på Bröstcancerfonden

Peter har under många år arbetat som insamlingsansvarig, projektledare och kommunikatör och kommer närmast från tjänsten som insamlingsansvarig för Neuroförbundet. Bröstcancerfonden administreras av BRO.

15 december 2016

Marit Jenset är ny generalsekreterare på BRO

Marit har lång erfarenhet av att arbeta inom ideell organisation, både som generalsekreterare, kommunikationschef och projektledare.

Hon kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare för Neuroförbundet.

Lovisa Fhager Havdelin är ny generalsekreterare på Teskedsordern

- Jag ser fram emot uppdraget som generalsekreterare och tillsammans med anställda, volontärer och samarbetspartners fortsätta vårt arbete för positiva attityder i samhället och minskad diskriminering och främlingsfientlighet, säger Lovisa Fhager Havdelin.

Med bakgrund i svenska och internationella organisationer som Läkare Utan Gränser, Peace Dividend Trust, Unicef och Amnesty flätas arbete och fritid samman genom hennes intresse och engagemang för människor. Förutom sitt engagemang i Teskedsorden sitter Lovisa Fhager Havdelin även i styrelsen för organisationen WONSA (World Of No Sexual Abuse). 2015 tilldelades hon utmärkelsen årets ”FN-supporter” och blev i år uttagen att delta i Anna Lindh Academy:s ledarskapsprogram med fokus på mänskliga rättigheter. Hon sitter även i Nationalkommittén för Raoul Wallenbergs dag och är knuten till UN Foundations globala nätverk ”+Social Good Connector”.

Andreas Drufva

Andreas Drufva är ny marknadschef på Naturskyddsföreningen

Andreas är ett välkänt ansikte för många i ideell sektor. Han har tidigare varit marknads- och kommunikationschef på Stiftelsen Friends, suttit i FRIIs styrelse och sågs senast som tillförordnad chef på PostkodLotteriets välgörenhetsavdelning. Sedan i höstas återfinns han som Marknadschef på Naturskyddsföreningen, där han ska öka föreningens insamling, bland annat med hjälp av en satsning på att utveckla företagssamarbeten och påbörja arbetet med större givare. Ett annat viktigt mål är att aktivera föreningens 224 000 medlemmar och gärna rekrytera fler. Andreas efterträder Erik Eng, som sedan i somras är delägare på varumärkesbyrån Myrdal Bratt Partners.

16 november 2016

Malin Duintjer är ny insamlingschef på Friends

- Jag ser fram emot att få utveckla och stärka verksamheten inom insamling och marknad tillsammans med alla kompetenta medarbetare. Friends har ett mycket starkt varumärke och jobbar på ett unikt sätt med CSR-rättigheter nära kopplade till företagets affär och det är något jag ser fram emot att utveckla, säger Malin Duintjer.

Malin Duintjer har erfarenhet från såväl företag och byråer samt från icke vinstdrivande organisationer. Hon har även arbetat 10 år som marknads- och sponsringschef på bland annat CNN. De senaste tre åren har hon lett World Childhood Foundations insamlingsverksamhet.

– Friends har satsat stort på sitt kvalitetsarbete och opinionsbildning de senaste åren och är idag en betydande aktör i samhället. Det är enormt motiverande att få uppdraget att leda och lyfta insamlingsarbetet till högre nivåer för att Friends ska kunna skapa en trygg uppväxt för ännu fler barn och unga, säger Malin Duintjer.

I rollen som insamlingschef kommer Malin Duintjer att ansvara för att stärka Friends insamlingsarbete och sponsringssamarbeten. Bland Friends sponsorer återfinns idag bland annat Swedbank, PostkodLotteriet, Telia, SF och SJ.

– Jag är väldigt glad att Malin har blivit en del av vårt team. Med hennes djupa kunskaper om sponsorsamarbeten och insamling skapar vi förutsättning att fortsätta växa. Vår vision är att alla barn ska få växa upp i trygghet, och med rekryteringen av Malin skapar vi förutsättningar att utveckla den insamlingsverksamhet som behövs för det, säger Carolina Engström, tf generalsekreterare på Friends.

17 oktober 2016

Lena Thaung Lindén är ny projektledare på Teskedsorden

Lena Thaung Lindén tror på mötet. Mötet mellan människor från olika kulturer och över generationsgränser. Mötet med kultur, med litteratur, musik och dans. Möten som skapar dialog och förenar.  

Lena har arbetat som projektledare i organisationer som Rädda Barnen, Friends, SOS Barnbyar och på SL, främst med barn- och ungdomskommunikation. Hennes engagemang för barn och ungdomar har gått som en röd tråd i olika uppdrag med utgångspunkt i allas lika värde och speciellt barnets rättigheter. Hon har även en bakgrund från resebranschen och arbete utomlands där möten med olika människor och kulturer varit berikande och

29 september 2016

Irupé Pozo Graviz är ny projektledare på Teskedsorden

Irupé Pozo Graviz tror på att litteratur, konst, musik och skapande bygger broar mellan människor och ökar förståelsen. Hon har en bakgrund i Utbildningsvetenskap och Media och kommunikation där fredspedagogik varit ledordet. Under de senaste tre åren har Irupé arbetat som administratör för Svenska Röda Korset. Hon har även arbetat med mottagandet av flyktingar, som lärare och i olika demokratiprojekt.

Teskedsorden för mig: Att arbeta med utbildning och kultur är bland det viktigaste för att främja förståelse och tolerans och detta är något som gör Teskedsordens projekt så betydelsefulla.

RobertHöglund

Robert Höglund är ny kommunikationschef på Oxfam Sverige

- Oxfam är en av världen största förändringsorganisationer och driver många frågor som ligger mig varmt om hjärtat, inte minst fattigdoms- och ojämlikhetsbekämpning. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och göra organisationen framgångsrik och välkänd även i Sverige, säger Robert Höglund.

Robert har bland annat jobbat som varumärkesstrateg och projektledare för Läkare Utan Gränser samt med kommunikation för Stockholms stad, Röda Korset och Svenska Postkodlotteriet. Närmast kommer han från en chefsposition på den digitala byrån Lion & Lion i Jakarta, Indonesien. Han är också opinionsbildare i hållbarhetsfrågor, bland annat med en rad debattartiklar publicerade i svenska tidningar de senaste åren. År 2015 startade han Klimatmålsinitiativet som samlar 21 svenska organisationer för införandet av ett konsumtionsbaserat klimatmål.

– Robert har en otroligt bred erfarenhet inom bland annat opinionsbildning, digital kommunikation, och varumärkesutveckling. Han kommer med den erfarenheten och sitt stora engagemang för våra frågor att vara ett mycket viktigt tillskott för Oxfam säger Johan Pettersson, generalsekreterare för Oxfam Sverige.

07 september 2016

Charlotte Rydh

Charlotte Rydh blir ny generalsekreterare för FRII

Den 1 september tillträder Charlotte Rydh posten som generalsekreterare för FRII. Charlotte har mer än 20 års erfarenhet av fundraising, kommunikation och påverkansarbete, både som konsult och i ledande roller. Hon var en i de första i Sverige att arbeta professionellt med stora gåvor och har bland annat lett en fundraisingkampanj för Umeå universitet, byggt upp insamlings- och kommunikationsenheten på Ersta diakoni. Hon har dessutom arbetat som konsult både i Sverige och internationellt för en rad olika organisationer, och har ett starkt engagemang för civilsamhället och hur det finansieras. Charlotte har även suttit i styrelsen för CASE Europe, en internationell branschorganisation för akademi och kulturorganisationer, Forska!Sverige och Sverige för UNHCR.

08 juli 2016
FilippaOxfam

Filippa Wittenberg är ny insamlingschef på Oxfam

I Maj 2016 tillträdde Filippa tjänsten som insamlingschef på Oxfam Sverige. Hon kommer därmed att ansvara för all insamling från privata givare, bland annat genom att vidareutveckla Oxfams månadsgivarprogram och säkerställa nya inkomstströmmar. Filippa kommer närmast från Läkare Utan Gränser där hon arbetat med insamling i nästan fyra år. Hon har tidigare arbetat för UNICEF i Australien och för en stiftelse i Nederländerna.

21 juni 2016

Maria Redén är ny Corporate Partnership Manager på Oxfam Sverige

I mars 2016 tillträdde Maria Redén som Corporate Partnership Manager på Oxfam Sverige. Hennes uppgift blir att hjälpa svenska företag att ta etiskt ansvar genom långsiktiga företagssamarbeten. Maria kommer närmast från Kungliga Operan där hon arbetat som sponsorchef. Dessförinnan har hon varit projektledare och strateg på byråer som McCann och PS Communication.

26 maj 2016
Johan Pettersson oxfam

Johan Pettersson är ny generalsekreterare för Oxfam Sverige

Johan tillträdde tjänsten som generalsekreterare i mars 2016. Han kommer att leda arbetet med att göra Oxfam till en av de största insamlingsorganisationerna i Sverige.

Johan har stor erfarenhet från branschen och kommer närmast från Läkare utan Gränser där han arbetat i över tio år, de sex senaste som Insamlingschef. Dessförinnan arbetade Johan med marknadskommunikation och CSR-frågor på DHL i London. Johan sitter också i styrelsen för branschorganisationen FRII.

Susanne Isberg ny kommunikatör på Operation Smile

Susanne Isberg har anställts som kommunikatör på den medicinska hjälporganisationen Operation Smile. Susanne har en lång bakgrund som journalist på TV4, där hon under närmare 20 år var researcher, producent och projektledare på Samhällsredaktionen. Sina första år på TV4 var Susanne pressinformatör på informationsavdelningen. De senaste fyra åren har Susanne frilansat och haft uppdrag inom kommunikation & PR; en av uppdragsgivarna har varit just Operation Smile.

16 april 2016

Annika Norén ny insamlare på Operation Smile

Annika Norén har anställts som insamlare med databasansvar på Operation Smile, en medicinsk hjälporganisation som erbjuder kostnadsfria operationer för barn med läpp-, käk-, och gomspalt, i utvecklingsländer. Annika kommer närmast från Afrikagrupperna, där hon arbetade på insamlingsavdelningen med organisationens databas och med givarservice. Dessförinnan bodde hon i England där hon läste internationella relationer och arbetade med insamling på Survival International.

Annika Sjöberg är ny kommunikationschef på Reumatikerförbundet

Annika Sjöberg har anställts som kommunikationschef på Reumatikerförbundet, där hon utöver kommunikationen även ansvarar för Reumatikerförbundets insamlingsverksamhet. Annika kommer närmast från näringslivet där hon arbetat som VD i utbildningsbolaget Active Place. Dessförinnan har hon flera års erfarenhet som VD i olika företag i kommunikationsbranschen.

22 februari 2016

Osaman Basir är ny föreningsassistent på Svenska Afghanistankommittén

Tidigare har Osaman arbetat som projektledare på olika NGOs i Afghanistan och Pakistan. I Sverige har hon arbetat på Vänsterns Internationella Forum samt på Rädda Barnen.

Osaman har stor erfarenhet av jobba med barns och kvinnors rättigheter. Hon har studerat Ekonomi och Business på IQRA Universitet i Pakistan.

16 februari 2016

Alexander Clemenson tf generalsekreterare på KFUM Sverige

Alexander kommer närmast från den ideella föreningen Medveten Konsumtion där han är generalsekreterare sedan fyra år och arbetar med hållbarhetsfrågor kopplat till privatkonsumtion, miljö och etik. Han har flera års erfarenhet av att både leda och utveckla organisationer, i Sverige och internationellt. Inte minst från Tyskland där han bott och arbetat 7 år.

Alexander drivs av att göra gott samtidigt som företagsekonomen i honom helst vill förena det med resultat och affärsmässiga metoder. Att fånga upp engagemang och omsätta det i mål stortrivs han med och det passar väl in på KFUM Sverige där han vikarierar som generalsekreterare under 2016.

09 februari 2016
Elisabet Carleson Lepramissionen

Elisabet Carleson ny vikarierande informations- och insamlingsansvarig på Lepramissionen

Elisabet Carleson är informations- och insamlingsansvarig på Lepramissionen Sverige under Silje Majholms föräldraledighet. Lepramissionen Sverige har funnits sedan 1985 och organisationen är en del av Internationella Lepramissionen (TLM) som grundades 1874 och idag har insatser i ett tjugotal länder.  Visionen är en värld utan lepra; lepra är en sjukdom som botas med antibiotika. Elisabet har lång erfarenhet av kommunikation, insamling och ledarskap inom den ideella sektorn och kommer närmast från samfundet EFK där hon bland annat arbetat som kommunikationschef. Hon har även en bakgrund inom näringslivet, bland annat som PR-konsult. Elisabet har en fil.kand i medie- och kommunikationsvetenskap med vidareutbildning i marknadskommunikation samt grafisk projektledning och produktion.

25 januari 2016

Helena Björck är ny kommunikationschef på Fryshuset

Helena har en yrkesbakgrund som sportjournalist och arbetat som medieansvarig på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Hon har även varit kommunikations- och marknadschef på medieanalysföretaget Retriever, och sitter dessutom i styrelsen för Institutet för Mediestudier.

Anna-Karin Moden är kommunikationschef på Sverige för UNHCR

Anna-Karin började som kommunikationschef på Sverige för UNHCR i maj 2015. Hon har lång erfarenhet av kommunikation, insamling och ledarskap inom den ideella sektorn och kommer närmast från Läkare Utan Gränser. Anna-Karin är utbildad i journalistik och statsvetenskap.

18 januari 2016

Alma Haracic är ny projektassistent på Teskedsorden

Alma Haracic är ny projektassistent på Teskedsorden. Alma Haracic vill med sitt stora engangemang för frågor som rör tolerans, integration och fred arbeta för mer inkluderande samhällen, både inom och mellan länder. Alma valde att studera politiskt masterprogram med internationella relationer som inriktning vid Uppsala Universitet. Under sin studietid har hon levt i Bosnien och Hercegovina där hon utfört en fältstudie rörande tolerans. Sin praktiktjänst gjorde hon på Sveriges ambassad i Sarajevo. Idag arbetar Alma även med Sida Alumni-projektet och kommer under 2016 att föreläsa om tolerans och utvecklingssamarbete i post-konflikt länder.

Annika Widholm är ny kommunikatör på Teskedsorden

Annika Widholm är ny kommunikatör på Teskedsorden. Annika Widholm tror på litteraturens betydelse för att motverka intolerans och likriktning, och ser berättelser som en bra utgångspunkt för att diskutera och reflektera kring samhällsfrågor. Tidigare har hon arbetat som projektledare inom kommunikation på ideella organisationen Plan International. Hon har även en bakgrund från förlagsvärlden, som författare, förlagsredaktör och lektör. Efter examen i statsvetenskap vid Kingston University i England har hon studerat kurser i journalistik, socialpsykologi och litteraturvetenskap.

Flera nyanställda på Cancerfonden under januari 2016

Per-Erik Brolin –  IT-ansvarig och började den 11 januari. Per-Erik kommer närmast från SCOR
Josefin Sturesson – juristassistent och började den 8 januari. Sara kommer närmast från Advokatfirman Delphi
Adam Lassoued – ansvarig webbinsamling börjar 18 januari. Adam kommer närmast från Bookatable
Andrea Jacobsson – projektledare Företag och sponsring
Sara Brodahl har utsetts som tillförordnad generalsekreterare fr o m 4 januari. Sara ersätter Stefan Bergh som nu är generalsekreterare på Riksidrottsförbundet
Rebecca Hamner – har utsetts till tillförordnad insamlingschef fr o m 13 januari

14 januari 2016

Katarina Grundell (fd Andersson) är ny insamlingsansvarig för Stora Gåvor på Sverige för UNHCR

Katarina kommer närmast från We Effect och Vi-skogen och tjänsten som Insamlingschef. Katarina har mer än tolv års erfarenhet av fundraising och marknadskommunikation och är ledamot i styrelsen för Fairtrade Sverige. Katarina är utbildad statsvetare och diplomerad marknadsekonom från IHM Business School.

13 januari 2016

Sofia Ollvid är ny projektledare inom insamlingsavdelning på Sverige för UNHCR

Sofia började på Sverige för UNHCR i september 2015 och kommer närmast från en period på UNICEF i Kambodja. Sofia är utbildad statsvetare och har tidigare arbetat flera år med kommunikation inom mediebranschen.

Eliot Wieslander är ny generalsekreterare på Läkare i Världen

Eliot Wieslander är ny generalsekreterare på Läkare i Världen.

Eliot har en lång bakgrund inom folkrörelsesverige och har gedigen kunskap kring rättighetsperspektiv och utveckling av ideella organisationer. Hon kommer nu att leda organisationens arbete och utvidgning med fler lokala grupper och nya program, till exempel inom sexuella  rättigheter och hälsa samt barns rätt till vård.

För er som vill läsa mer finns pressmeddelandet här.

08 januari 2016

Daniel Lindholm är ny projektledare för Digital på Insamlingsenheten på Svenska Röda Korset

Daniel Lindholm har anställts som projektledare för digitalt på insamlingsenheten på Svenska Röda Korset. Daniel kommer närmast från den digitala byrån Panagora Room AB och tjänsten som konceptutvecklare. Daniel har 15 års erfarenhet av e-handel med 10 år i beställarroll och 5 år i leverantörsroll.

Daniel har arbetat mot Svenska Röda Korset som leverantör sedan 2013 och då bland annat lett arbetet att skapa stod.redcross.se, en plattform han nu iom anställningen hos Svenska Röda Korset är ansvarig för.

17 december 2015

Johan Carrick är ny försäljnings- och insamlingschef på SOS Barnbyar

Johan Carrick har anställts som försäljnings- och insamlingschef på SOS Barnbyar. Johan kommer närmast från GodEl och tjänsten som försäljnings- och marknadschef där har han varit med och byggt GodEl sedan starten 2005. Utöver det har Johan även varit verksam som affärsutvecklare inom läkemedelsindustrin och VD inom bostadsbranschen.

08 december 2015

Johanna Nordin är ny verksamhetsansvarig på Mind

Johanna Nordin har anställts som verksamhetsansvarig på Mind, där hon kommer att ansvara för stödverksamheterna Självmordslinjen, Äldretelefonen och Föräldratelefonen. Hon kommer närmast från vårdcentral som verksamhetschef. Dessförinnan har hon många års erfarenhet som sjuksköterska, både inom akutsjukvård och primärvård. Hon har även arbetat mycket med telefonstöd och kommunikation inom vården.

08 oktober 2015

Helena Mehra är ny kommunikationsansvarig på Mind

Helena Mehra är kommunikationsansvarig på Mind. Hon kommer närmast från Miljöpartiet som pressekreterare. Helena har tidigare arbetat med kommunikation och PR för flera ideella organisationer, som Plan Sverige och Kvinna till Kvinna, samt som PR-konsult för internationella företag.

Helena Mehra kommer främst att arbeta med kommunikationen kring Mind Självmordslinjen som startar den 7 oktober och som kommer att hålla öppet dygnet runt på telefon 90 101 och mind.se

21 september 2015

Pernilla Jonsson ny marknadsförare på Barnfonden

Pernilla Jonsson, arbetar sedan 1 augusti som marknadsförare på Barnfonden med ansvar för värvning och utveckling av bidragsgivare på privatmarknaden (faddrar och givare).

Pernilla har tidigare arbetat som kundutvecklingschef på Sydsvenskan, marknadschef på Studentlitteraturs universitets- och högskoleförlag och nu senast som marknadschef på  Smak för mat.

09 september 2015

Flera nyanställda på Cancerfonden under 2015

Suzanne Hagström har i januari börjat som handläggare Forskningsadministrativa avdelningen. Hon kommer närmast från Rymdstyrelsen.
Annika Cederholm, från och med 1 april 2015 Sjuksköterska på Informations- och stödlinjen.
Veronica Espmark, projektledare på Insamlings- och marknadsavdelningen från och med 22 juni. Hon kommer närmast från Länsförsäkringar.
Cecilia Boij, pressekreterare från den 8 juni. Hon kommer närmast från Sida.
Anna Stolt arbetar med Webbinsamling på Insamlings- och marknadsavdelningen från och med 1 juni. Anna kommer närmast från Apoteket.
Tobias Welander, ansvarig sociala medier från och med 17 augusti. Han kommer närmast från Mynewsdesk.
Jan Andersson har 1 september börjat som redovisningsekonom. Han kommer närmast från EM Nordic AB.
Elin Melin har utsetts som chef för avdelningen Företag och sponsring från och med 1 mars.
Daniel Agurén har utsetts till administrativ chef med start den 15 juni.

Martin Ezpeleta Teskedsorden

Martin Ezpeleta är ny kommunikatör på Teskedsorden

Martin Ezpeleta är kommunikatör på Teskedsorden sedan augusti. Han är en svensk-argentinsk kommunikatör och journalist. Martin har skrivit reportage för en mängd olika svenska medier, jobbat flera år som debattkrönikör och gjort prisbelönade dokumentärer för Sveriges Radio. Martin har levt de senaste 20 åren i Argentina, men nu har han flyttat tillbaka till Sverige för att jobba med mångfald.

Kicki Aldrin

Christina Aldrin ny insamlingsansvarig på Alzheimerfonden

Första september började Christina ”Kicki” Aldrin som insamlingsansvarig på Alzheimerfonden. Kicki kommer närmast från Reumatikerförbundet där hon har arbetat som verksamhetschef med ansvar för insamling, kommunikation och organisation.

Kicki är certifierad insamlare från Bergs School of Communication och har mångårig erfarenhet av marknadsföring och försäljning från det privata näringslivet. 2014 blev Kicki invald som ledamot i FRIIs styrelse.

01 september 2015
BildFilippaAlmlund SAK

Filippa Almlund ny föreningshandläggare på Svenska Afghanistankommittén

Filippa Almlund är sedan i augusti anställd som föreningshandläggare på Svenska Afghanistankommittén. Filippa har bland annat arbetat som organisationsutvecklare på Tamam – Vänskap utan gränser och varit med i startandet av organisationen Centralasiengrupperna där hon arbetat med verksamheten både i Kirgizistan och i Sverige. Hon har studerat Beteendevetenskap med fokus på Organisationssociologi på Stockholms Universitet och även Ryska i Bisjkek och Göteborg.

26 augusti 2015

Tiina Westerlund, ny ansvarig för månadsgivare för Stockholms Stadsmission

I början av juni började Tiina Westerlund som ansvarig för rekrytering och utveckling av månadsgivare på Stockholms Stadsmission. Tiina kommer närmast  från Svenska Röda Korset där hon har arbetat som projektledare på insamlingsenheten. Tiina är civilekonom och har även examen från RMI Bergs School of Communication. Tiina har mångårig erfarenhet av relationsmarknadsföring båda inom näringslivet och den ideella sektorn. Hon har tidigare arbetat bl. annat på Tele2 och Rädda Barnen.

24 augusti 2015

Linda Eriksson ny ansvarig för Stockholms Stadsmissions digitala kanaler

3 augusti började Linda Eriksson som ansvarig för Stockholms Stadsmissions digitala kanaler. Linda kommer närmast  från 1177 Vårdguiden där hon jobbat med kommunikation och webb sedan 2009. Hon har också erfarenhet från ideell sektor som vikarierande webbredaktör hos Hjärt-Lungfonden. Linda har en filosofie kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Stockholms universitet och har även studerat journalistik och media på Griffith College i Dublin, Irland.

Karin Timm Östlund ny Kommunikatör på Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

Karin Timm Östlund tillträdde som ny kommunikatör på Sveriges Stadsmissioner i maj. Karin har en fil mag i statsvetenskap och kommunikationsstrategi och har arbetat med kommunikation och ideell sektor i nära 20 år. Senast kommer Karin från PostkodLotteriet där hon samarbetat med förmånstagarna samt byggt upp strukturer för samarbetet och kommunikation. Utöver kommunikation och insamling ska Karin vidareutveckla samarbetet mellan de lokala stadsmissionerna i Göteborg, Kalmar, Linköping, Skåne, Stockholm, Uppsala och Västerås som tillsammans utgör Sveriges Stadsmissioner.

Sveriges Stadsmissioner arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Sverige.

Karolina Grundin Save the Orangutan Sverige

Karolina Grundin ny kommunikationsansvarig på Save the Orangutan Sverige

Karolina Grundin har tillträtt tjänsten som kommunikationsansvarig för Save the Orangutan Sverige.  Karolina har en examen i mediekommunikationsvetenskap och har arbetat med kommunikationsfrågor i tio år. Senast kommer hon från en tjänst på NCC där hon bland annat var redaktör för medarbetartidningen Beyond Construction.

06 juli 2015
Kristina Sandberg ECPAT

Kristina Sandberg ny kanslichef på ECPAT Sverige

Kristina Sandberg tillträdde som ny kanslichef på ECPAT Sverige vid årsskiftet. Kristina är civilingenjör inom kemiteknik och har många års erfarenhet av chef- och ledarskap. Hon kommer närmast från SIS, Swedish Standards Institute där hon framför allt har jobbat inom miljö- och hållbarhetsområdet och med internationellt utvecklingsarbete. På ECPAT har hon parallellt med kanslichefsarbetet även ett huvudansvar för ECPATS strategiska utveckling av samarbeten med näringslivet.

29 juni 2015
Sophie Josephsson ECPAT

Sophie Josephsson ny barnrättsrådgivare på ECPAT Sverige

Sophie Josephson tillträdde som barnrättsrådgivare på ECPAT Sverige i mars efter att ha arbetat 20 % sedan årsskiftet. Sophie har en masterexamen i Mänskliga rättigheter samt en kandidatexamen i teologi och har sedan 2010 arbetat med barnrätt med fokus åldersmaktsdiskriminering i civil sektor. Sophie har tidigare arbetar för Nätverket för Barnkonventionen, Bris och Plan Sverige.

Emma Edwall ECPAT

Emma Edwall ny affärsansvarig – företag på ECPAT Sverige

Den 1 juni tillträdde Emma Edwall som ny Affärsansvarig – företag, för ECPAT Sverige, efter ett kortare vikariat från årsskiftet. Emma har en kandidatexamen inom ekonomi och statskunskap samt examen från Berghs School of Communications. Med lång erfarenhet av olika typer av företagssamarbeten inom den ideella sektorn med organisationer som WWF, Rädda Barnen och Cancerfonden, så kommer hon närmast från National Geographic Society Europe.

Lo Jarl

Lo Jarl ny verksamhetsledare på Naturarvet

Lo Jarl har tillträtt tjänsten som verksamhetsledare på Naturarvet. Lo har tidigare arbetat med insamling för Naturarvet och för flera andra organisationer. Han är ekolog med engagemang för natur, miljö, välgörenhet och mr-frågor sedan 70-talet genom ett flertal organisationer och bl.a. som småskalig ekobonde, utbildare och entreprenör. Tillsammans med sin fru Ywonne och ett gäng entusiaster var han med och myntade begreppet “att göra en skillnad” som kampanjledare och face-to-face värvare under mitten av 80-talet.

Mats Abrahamsson kvarstår i organisationen som styrelseledamot.

Naturarvet

Naturarvet är en insamlingsstiftelse som under måttot “Tillsammans bevarar vi Sveriges gammelskog!” samlar in medel för att förvärva de sista resterna av skyddsvärd svensk gammelskog och därigenom skydda den från avverkning för all framtid. Naturarvet har tidigare bevarat två skogar och samlar just nu in medel till Iglekärrs gammelskog. Läs mer på www.naturarvet.se

För mer info och om du vill lyckönska Lo i sitt nya uppdrag:

Lo Jarl, 070-648 47 89, lo@naturarvet.se

24 juni 2015
Kandidatfotografering

Cornilla von Plomgren har tillträtt som Director Partnerships and Corporate Value Creation på ActionAid

Cornilla von Plomgren har tillträtt tjänsten Director Partnerships and Corporate Value Creation för att bygga upp enheten som ska arbeta tillsammans med företag. Tidigare har hon arbetat i samma roll på StyrelseAkademien,  varit kommersiell chef på Mentor Sverige och  kommunikationsdirektör på DHL.

15 juni 2015

Johanna Stjärnfeldt ny kliniksamordnare för Läkare i världen

Johanna Stjärnfeldt har tillträtt tjänsten som kliniksamordnare på Läkare i världens klinik för personer som saknar tillgång till vård i Sverige. Hon har bakgrund som projektledare för Ung Cancer och kommer senast från Karolinska institutet där hon arbetat med ett projekt om bröstcancer.

05 juni 2015

Eliot Wieslander ny biträdande generalsekreterare för Läkare i världen

Eliot Wieslander har tillträtt en nyinrättad tjänst som biträdande generalsekreterare för Läkare i världen. Eliot har gedigen erfarenhet av arbete med rättvisefrågor, projektledning och verksamhetsutveckling. Hon kommer senast från Sveriges Konsumenter där hon varit utvecklings- och projektansvarig.

Siri Bjerkan Karlsson ny programansvarig på ADRA Sverige.

Siri Bjerkan Karlsson ny programansvarig på ADRA Sverige.

Den 1 augusti börjar Siri arbeta för ADRA Sverige. Siri kommer att ha ett övergripande ansvar för ADRA Sveriges utvecklingssamarbete.

Mellan åren 2005 och 2010 var Siri direktor för ADRA Sverige. De senaste fem åren har hon arbetat för ADRA Uganda. Bland annat har hon ansvarat för det utvecklingsprogram som ADRA Sverige stöder med medel från Sida.

 

Jim Hofverberg ny kommunikationsansvarig på Min Stora Dag

Min Stora Dag värvar kommunikationstungviktare från resebranschen

Stiftelsen Min Stora Dag under ledning av generalsekreterare Helene Benno förstärker nu sitt team i Stockholm med en kommunikationsansvarig.

Jim Hofverberg som arbetar på Fritidsresors kommunikationsavdelning med företagets internkommunikation, externa konsument-PR, CSR- och hållbarhetskommunikation samt kriskommunikation ansluter till Min Stora Dag i augusti.
– Efter 16 år med att uppfylla svenskars semesterdrömmar blir det nu oerhört roligt och spännande att bidra till att uppfylla sjuka barns absoluta önskedrömmar istället, säger Jim Hofverberg.

Jim har under åren hos Fritidsresor arbetat tätt med bland andra Lottie Knutson i den kreativa utvecklingen av digital kommunikation genom sociala medier, webbfilm, digitalt web content och intranät.
– Att nu ta med mig min erfarenhet till en sådan fantastisk organisation som Min Stora Dag och delta i den kreativa utveckling ser jag väldigt mycket fram emot, säger Jim.

Rollen som kommunikationsansvarig hos Min Stora Dag är ny och kommer att verka parallellt med verksamhetens insamlings- och marknadsfunktion. Jim kommer att rapportera direkt till generalsekreteraren Helene Benno.

Min Stora Dag
Min Stora Dag är en svensk insamlingsstiftelse som finns för att förverkliga önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar.  Förra året var över 2500 barn med om någon aktivitet genom Min Stora Dag och fick på så sätt en paus i en tuff sjukdomsvardag. Min Stora Dag får inte några statliga bidrag utan är helt beroende av gåvor från företag, privatpersoner och stiftelser. Läs mer på www.minstoradag.org

 

För mer information:

Helene Benno: 070-884 88 79, helene.benno@minstoradag.org
Jim Hofverberg: 073-988 84 79, jim.hofverberg@fritidsresor.se

 

21 maj 2015

Marika Hjels Siegwald ny kommunikations- och insamlingschef hos Stockholms Stadsmission

Marika Hjelm Siegwald är ny kommunikations- och insamlingschef hos Stockholms Stadsmission. Stockholms Stadsmission är en ideell förening som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla och kliver in där samhällets resurser och insatser inte räcker till. Detta görs genom social omsorg vård, utbildning och arbetsintegration.

– Stockholms Stadsmissions verksamhet är mycket angelägen och kommer att växa starkt de närmaste åren eftersom efterfrågan på idéburen utbildning och social omsorg utan vinstsyfte ökar. Dessutom ser vi hur alltfler människor lever i utsatthet i vårt samhälle. Jag är mycket glad över att få vara med och bidra med min kunskap och erfarenhet inom kommunikation i Stockholms Stadsmissions arbete med att göra vårt samhälle mänskligare för alla, säger Marika Hjelm Siegwald.

Närmast kommer Marika Hjelm Siegwald från Coop Sverige, där hon varit kommunikationschef för Coop Logistik AB och affärsområdet Inköp och kategori. Tidigare har Marika också varit kommunikationschef för ABSOLUT VODKA liksom för barnrättsorganisationen Plan Sverige.

– Marika har gedigen erfarenhet av varumärkesbyggande kommunikation i komplexa organisationer, opinionsbildning och marknadskommunikation för insamling och varor, allt för oss viktig kompetens i vår verksamhet med det ökande behovet vi ser i samhället. Vi är mycket glada att hälsa henne välkommen till oss, säger Marika Markovits, direktor Stockholms Stadsmission.

15 maj 2015

Martina Viberg har anställts som ekonomiassistent på Erikshjälpen i Holsbybrunn

Martina Viberg har anställts som ekonomiassistent på Erikshjälpen i Holsbybrunn. Hon har en bakgrund inom ekonomi och kommer närmast från Liljegrens Maskinverktyg AB i Vetlanda.

 

Daniel Grahn Erikshjälpen

Daniel Grahn är ny generalsekreterare på Erikshjälpen

Sedan 1 april är Daniel Grahn ny generalsekreterare för Erikshjälpens Insamlingsstiftelse med kontor i Holsbybrunn och Huskvarna. För många är Daniel Grahn mest känd som chefredaktör på tidningen Dagen. Han har arbetat som journalist i lokala och nationella mediehus och även varit vd och koncernchef på Swedmedia AB, ägare till bland annat tidningen Dagen och bokförlaget Libris.

Efter 20 år i Stockholm har Daniel Grahn och hans familj flyttat till Habo i Jönköpings län. Han lämnar nu mediebranchen för att fokusera på bistånds- och barnrättsfrågor.

– Jag har alltid varit engagerad i sociala frågor, och det känns helt naturligt att fokusera på barns rättigheter och möjligheter. Det känns fantastiskt att få kliva in i ett härligt gäng inspirerade och kunniga människor, men ambitionen att göra världen bättre för utsatta barn. Erikshjälpen har utvecklats enormt de senaste åren, och min förhoppning är att få bidra till nästa fas, säger Daniel Grahn.

11 maj 2015

Björn Lindh är ny informationssamordnare för Svenska Afghankommittén i Kabul

Björn Lindh är sedan slutet av mars anställd som informationssamordnare för Svenska Afghankommittén i Kabul. Björn är utbildad journalist och har bland annat arbetat som pressekreterare i regeringskansliet, kommunikationschef på Kooperation utan Gränser (We Effect) och senast som förbundssekreterare på PRO. Han har också i två omgångar levt och arbetat i Nicaragua.

Om du planerar att resa till Afghanistan är Björn rätt person att kontakta.

29 april 2015

Anneli Uhlin är ny verksamhetschef för Insamlingsstiftelsen Cancer- och Allergifonden

Från den 1:a januari är Anneli Uhlin verksamhetschef för Insamlingsstiftelsen Cancer- och Allergifonden.
Jörgen Borgsved  kvarstår i organisationen som styrelseledamot med speciell inriktning på ekonomi och forskning.

 -Jag ser min nya arbetsuppgift som mycket stimulerande kanske framförallt att få möjlighet att göra stiftelsen mera känd genom sociala medier och andra kanaler, därigenom hitta nya insamlingssätt  säger Anneli Uhlin.

15 mars 2015

Anna Bergén är ny redaktör på Röda Korsets medlemstidning Henry

Anna Bergén är från och med den 1 mars anställd som redaktör för Röda Korsets medlemstidning Henry. Anna har under nästan två års tid vikarierat på samma tjänst och dessförinnan arbetat på bland annat Historiska Museet och på Barncancerfonden.

16 februari 2015

Selene Cortes ny koordinator på Mind

Mind har anställt Selene Cortes på en nyinrättad tjänst som koordinator för den nya suicidpreventiva stödlinjen som föreningen ska starta hösten 2015.

Hon kommer närmast från (H)järnkoll där hon arbetar som marknadsförare och ambassadör. Hon har bland jobbat på Fryshuset med olika projekt samt startat ArtCentralen.

Amelie Häger är ansvarig för företagssamarbete och stiftelser på Sverige för UNHCR

Amelie Häger har sedan november ett föräldravikariat som ansvarig för företagssamarbeten och stiftelser på Sverige för UNHCR. Hon kommer närmast från Plus Licens där hon varit Key Account Manager för bland annat H&M globalt samt Brand Manager för bolagets största varumärke. Hon har innan dess arbetat flera år i filmbranschen med marknadsföring, event och partnerskap.

Elin Stråkendal är insamlingschef för privatpersoner på Sverige för UNHCR

Elin Stråkendal är sedan februari anställd som insamlingschef för privatpersoner på Sverige för UNHCR. Tidigare har Elin arbetat över elva år med insamling, på Läkare Utan Gränser och senast på Röda Korset. Hon är utbildad socialantropolog och samhällsvetare och var en av de första 10 att utbilda sig till certifierad fundraiser.

Ulrika Belin är ansvarig för sociala medier och email kommunikation på Sverige för UNCHR

Ulrika Belin är sedan februari anställd som ansvarig för sociala medier och email-kommunikation på Sverige för UNHCR. Ulrika kommer senast från Plan Sverige där hon arbetat med sociala medier och PR. Ulrika har sedan tidigare en bakgrund som PR-konsult och har en utbildning inom internationell politisk ekonomi från University of California Berkeley i USA.

Lise Wacker är ansvarig för stora gåvor på Sverige för UNCHR

Lise Wacker är sedan mitten av januari ansvarig för stora gåvor på Sverige för UNHCR. Lise är statsvetare och har lång erfarenhet av att arbeta med offentlig diplomati. Hon kommer närmast från en tjänst som programansvarig på British Council i Sverige. Innan dess arbetade hon på inrikesministeriet i Storbritannien.

Duhitha Wijeyratne är ny projekthandläggare på ADRA Sverige

Den 12 januari började Duhitha Wijeyratne arbeta för ADRA Sverige. Hon kommer att ansvara för samarbetet med ADRA Burkina Faso och ADRA Mali och även delta i arbetet med humanitära insatser för människor som har drabbats av katastrofer.

Duhitha har tidigare arbetat för bl.a. ADRA Danmark och ADRA Rwanda.

Suicide Zeros förste generalsekreterare

Alfred Skogberg heter Suicide Zeros förste generalsekreterare. Han har tidigare arbetat med kommunikation på We Effect/Vi-skogen, Läkare utan gränser, HSF, Sveriges Radio och Greenpeace. Alfred Skogberg är även författare till boken När någon tar sitt liv – tragedierna vi kan förhindra (Ordfront 2012). Han har även gjort ett uppmärksammat program för Kalla Fakta, TV4, om ungdomar och självmord.

22 januari 2015
CamilaAlvarezCea

Camila Alvarez Cea är ny projektassistent på Teskedsorden

Camila Alvarez Cea är sedan den 19 januari 2015 anställd som ny projektassistent på Teskedsorden. Hon har en masterexamen i statsvetenskap med inriktning på politik och internationella studier från Uppsala universitet. Tidigare har hon arbetat som översättare på Göteborgs universitet. Camila har även erfarenhet från Save the Children International i New York, Initiatives of Change i Washington, DC samt FN-föreningen i Göteborg.

21 januari 2015
Johnny K Federley

Johnny K Federley är ny ansvarig för digital strategi på Unicef

Johnny Federley är ny ansvarig för digital strategi på barnrättsorganisationen UNICEF. Johnny är utbildad filmproducent (USA, Hawaii/LA) och marknadsförare (främst inom digitala området, London) samt har en bakgrund som brand activation manager, marknadschef och digital marknadschef på bl a Hewlett-Packard samt nu senast Coca-Cola. Johnny har även suttit flertalet styrelser, bl a för SIWI (Stockholm International Water Institute) under 2012-2013.

15 januari 2015

Anna Boberg är ny webmaster på Plan Sverige

Anna Boberg är sedan 29 september 2014 webmaster på Plan Sverige. Tidigare har Anna jobbat i mer än tio år med digitala kanaler på SEB, både som skribent och redaktör.

07 november 2014
Anna Grönfors

Anna Grönfors är ny administrativ chef på We Effect

Anna Grönfors är ny administrativ chef på biståndsorganisationen We Effect. Hon är utbildad civilekonom och har en yrkesmässig bakgrund som ekonom i flera ideella organisationer. Anna Grönfors arbetade senast på Socialdemokraternas partikansli där hon var ekonomichef och tidigare controller. Dessförinnan arbetade hon på Hyresgästföreningen med olika funktioner inom ekonomi och administration.

Fernanda Alvarez Cea

Fernanda Alvarez Cea är ny projektassistent på Teskedsorden

Efter en avslutad praktikperiod på Teskedsorden har Fernanda Alvarez Cea fått anställning som projektassistent deltid. Hon kombinerar tjänsten med sina studier på masterprogrammet i mänskliga rättigheter vid Uppsala universitet och har sedan tidigare en examen i rättsvetenskap. Hon har även erfarenhet av ideellt arbete i organisationer som Amnesty International och Kvinna till Kvinna där hon arbetar med att organisera evenemang för att uppmärksamma allmänheten om mänskliga rättigheter.

Dicran Sarafian - Läkarmissionen

Dicran Sarafian är ny marknads- och försäljningschef på Läkarmissionen

Dicran Sarafian är sedan den 18 augusti 2014 ny marknads- försäljningschef på Läkarmissionen med placering på Läkarmissionens huvudkontor i Vällingby. Dicran har lång yrkeserfarenhet som projektledare i reklambranschen. De senaste åren har Dicran haft tjänsten som Marknadschef på Unicef.

05 november 2014
Lovisa Boisen Teskedsorden

Lovisa Boisen är ny projektassistent på Teskedsorden

Lovisa har precis tagit sin master i mänskliga rättigheter vid Uppsala universitet och vill därmed arbeta med frågor som rör upprätthållandet av allas mänskliga rättigheter. Lovisa har ett genuint intresse av hur olika kulturer påverkar människors värderingar. På Teskedsorden arbetar hon framförallt med att skriva ansökningar för projektstöd till verksamheten samt att sprida ordens budskap: Tillsammans för mångfald och tolerans. När Lovisa inte jobbar deltid på Teskedsorden, är hon projektassistent på en strategisk rådgivningsfirma i Stockholm. I framtiden vill hon fortsätta arbeta i kampen mot intolerans och verka för respekten av alla människors lika värde.

31 oktober 2014
Håkan Färje

Håkan Färje är ny webbredaktör/webbutvecklare på Svenska Afghanistankommittén

Håkan kommer närmast från Kungliga biblioteket där han arbetade med kommunikation i myndighetens digitala kanaler.

06 oktober 2014
jelena

Jelena Jovanovic är ny affärsutvecklare på Cancer- och Allergifonden

Jelena Jovanovic började hos Insamlingsstiftelsen Cancer- och Allergifonden i juni 2014. Med masterexamen inom management från Handelshögskolan i Stockholm och drivet att göra en positiv skillnad arbetar Jelena idag med verksamhetsutveckling inom insamling och interna processer. Vid sidan om jobbet på Cancer- och Allergifonden är Jelena PR ansvarig för 180 Degrees Consulting Stockholm.

24 september 2014
IMG_2051niclas

Niclas Ericsson är ny kommunikatör på We Effect och arbetar med opinion och påverkan

Niclas Ericsson kommer senast från pr-byrån Westander där han hade uppdragsgivare som Läkarmissionen, Sveriges Hembygdsförbund och Natur & Kultur samt var ansvarig för Westanders skrivkurs. Han har en bakgrund som journalist och har varit ledarskribent, kommun- och landstingsreporter och rättsreporter på bland andra Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Corren och Expressen. Han har också undervisat i journalistik vid journalisthögskolan i Rwanda.

 Niclas Ericsson är även författare och har gett ut två spänningsromaner och en kokbok, samtliga på Norstedts förlag.

05 september 2014
Catrin Söderberg

Catrin Söderberg är ny kommunikatör för We Effect i Latinamerika

Catrin Söderberg är sedan den 1 augusti ny regional kommunikatör för We Effect i Latinamerika och kommer att vara stationerad i Managua, Nicaragua. Hon kommer närmast ifrån en tjänst som insamlingsansvarig på Kvinna till Kvinna. Dessförinnan arbetade Catrin med kommunikation och insamling på We Effect i Stockholm.

Malin_von_Strauss

Malin von Strauss är ny kommunikatör för We Effect i södra Afrika

Malin von Strauss arbetade tidigare på FN:s utvecklingsprogram, UNDP, med ett Sida-finansierat kommunikationsprojekt om millenniemålen och FN:s arbete. Som webbredaktör för sajten millenniemålen.nu var målet att öka kunskapen om millenniemålen och nästa utvecklingsagenda efter 2015. Malin är statsvetare i grunden och har också läst journalistik på JMK i Stockholm. Som We Effects regionala kommunikatör för södra Afrika är Malin stationerad i Lusaka, Zambia. Hon kommer att vara örat mot marken och rapportera tillbaka till kontoret i Stockholm, men också arbeta för att öka kännedomen om We Effect – och de regionala partnerorganisationernas arbete – regionalt.

Lisa Bjurwald Teskedsorden

Lisa Bjurwald ny kommunikationsansvarig på Teskedsorden

Lisa har 20 års yrkeserfarenhet som journalist, både från Sverige och utlandet. Hon började sin karriär på Expressen och har varit ledarskribent i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, kolumnist i Fokus och redaktör på Medievärlden.Hon ingick tidigare i antirasistiska Expos redaktion och fick 2010 Europaparlamentets journalistpris i Sverige (presskategorin) för ett Expo-reportage om islamofobi.

Lisa Bjurwald är också författare och har utkommit med tre böcker: God dag kampsyster! (med Maria Blomquist, Atlas 2009) är en av få granskningar av kvinnornas roll i extremhögern, kritikerrosade Europas skam: Rasister på frammarsch (NoK 2011) har översatts till flera språk, och Skrivbordskrigarna: Hur extrema krafter utnyttjar internet (NoK 2013) tilldelades Teskedsordens Bokpris.

Lisa är utbildad i statsvetenskap med inriktning på krishantering och internationell samverkan vid Försvarshögskolan och Uppsala universitet. Hon tillträder på Teskedsorden i september 2014.

11 juli 2014
Logga - Hand in Hand Sweden

Susanna Johansen och Elaine Grünwald till Hand in Hand

Susanna Johansen började hos Hand in Hand sommaren 2013. Med bred erfarenhet inom såväl marknadsföring, eget företagande och relationsbyggande aktiviteter arbetar Susanna med insamling och relationsfrämjande verksamhet på givarsidan, både privatpersoner och företag.

Elaine Grünwald blev en del av Hand in Hand i april 2014. Med en gedigen erfarenhet inom marknadsföring och försäljning kommer även Elaine att arbeta med insamlingsarbete och relationsbefrämjande verksamhet på givarsidan, både privatpersoner och företag.

09 juni 2014
Logga - Cancerfonden

Karin Dourén till Cancerfonden

Karin Dourén går in som forskningsadministratör på Cancerfonden. Karin kommer närmast från Stim.

02 juni 2014
Logga - Cancerfonden

Louise Permelin Berg till Cancerfonden

Louise Permelin Berg går in som ny projektledare företag och sponsring på Cancerfonden. Hon kommer närmast från Svenska Golftourerna AB.

Logga - Cancerfonden

Ulrika Eng till Cancerfonden

Ulrika Eng har gått in som projektkoordinator företag och sponsring hos Cancerfonden. Hon kommer närmast från event- och kommunikationsbyrån Inspiration.

Logga - Cancerfonden

Sofia Lindow till Cancerfonden

Sofia Lindow har gått in på ett föräldravikariat som webbredaktör på Cancerfonden. Hon kommer närmast från Norstedts Förlagsgrupp.

Logga - Cancerfonden

Petra Rosén till Cancerfonden

Petra Rosén är ny pressansvarig på Cancerfonden. Hon arbetade tidigare med koncernövergripande kommunikation hos Abbott Sydney.

Logga - Cancerfonden

Ulrica Sundholm till Cancerfonden

Ulrica Sundholm är ny intressepolitiskt sakkunnig på Cancerfonden. Ulrica kommer närmast från ett arbete som politiskt sakkunnig hos socialminister Göran Hägglund.

Christoffer Wikner

Christoffer Wikner ny koordinator för aktiva medlemmar på Rädda Barnen

Christoffer Wikner som tidigare arbetade som medlems- och webbadministratör på FRII har börjat jobba på Rädda Barnen på Kommunikations- och insamlingsavdelningen som koordinator för aktiva medlemmar. Christoffer kommer att stötta och guida Rädda Barnens aktiva medlemmar i deras engagemang. Uppdraget innebär ett helhjärtat fokus på medlemmarna och deras behov.

10 april 2014
Stiftelsen Teskedsorden

Magnus Säll till Teskedsorden

Magnus är utbildad journalist och har tidigare framförallt jobbat som frilans. Han har skrivit om musik och annan kultur liksom samhällsfrågor i bland annat Dagens Nyheter, Arbetaren, Lira, Vi. I flera år arbetade han ideellt med solidaritetsprojektet Ship to Bosnia. Han har även jobbat inom hemtjänst med äldre missbrukare och gått snickarutbildning i Övertorneå. Tycker att det kan vara lätt att bli krass i dagens samhälle men har i grunden en hoppfull syn på människors förmåga att få till förändring även när det ser som mörkast ut. Teskedsorden för mig: I dagens polariserade, svartvita värld är varje röst mot fanatism och för tolerans hoppingivande. Organisationen är en tesked i sig själv alltså, men en viktig sådan.

03 april 2014
Logga - FUB

Kristina Heilborn till Riksförbundet FUB

Kristina Heilborn har anställts som insamlare och kommunikatör på Riksförbundet FUB. Hon har en bakgrund inom marknad, försäljning och fundraising.

01 april 2014
Logga - Plan Sverige

Pia Stavås Meier ny Programchef på Plan Sverige

Har tidigare varit Plans regionchef för Latinamerika 2007-2010. Pia kommer närmast från rollen som internationell Programchef på Röda Korset. Innan Pia kom till Plan 2007, arbetade hon för det svenska Utrikesdepartementet i Stockholm, på svenska ambassaden i Bogotá, Colombia och på den svenska representation vid FN i Genève. Hon har även arbetat för UNHCR i El Salvador och i Colombia. Pia har en Masters of Law från Stockholms universitet.

24 februari 2014
Logga - Plan Sverige

Torbjörn Gideskog ny Verksamhetschef på Plan Sverige

Kommer från ledarskap och affärsutveckling inom medicinsk teknologi och IT och tidigare från bland annat privat och offentlig sjukvård. De senare åren som styrelsemedlem och konsult med interims uppdrag som VD och uppdrag inom internationell affärsutveckling.

Logga - Plan Sverige

Annika Kreipke ny Insamlingschef på Plan Sverige

Kommer närmast från mobiloperatören Halebop där hon varit verksam som marknadschef/försäljningschef. Har jobbat med marknadsföring hela sitt yrkesliv; både på reklambyråer och i rollen som marknadschef.

Logga - Plan Sverige

Michelles Warren ny Projektledare marknad på Plan Sverige

Bakgrund kommer närmast från Cloud Nine, en digital byrå där hon jobbade som teamchef/projektledare. Har jobbat med marknad/kommunikation sedan ca 1994 där hon jobbade som Nordisk marknadskoordinator på FilmNet Television AB (Numera Canal+). Åren efter bytte hon till byråsidan och har jobbat på ett antal reklambyråer såsom Leo Burnett, Bates Stockholm, Generator mfl. samt haft förmånen att jobba på en renodlad varumärkes/designbyrå; Pangea Design. Har vid sidan av drivit ett projekt (alternativa ungdomsresor) ”Wildlife Travel” med The South African Wildlife College.

På ny stol - Cajsa Wiking - Operation Smile

Cajsa Wiking ny generalsekreterare för Operation Smile

Cajsa Wiking tillträder som ny generalsekreterare för den medicinska hjälporganisationen Operation Smile. Cajsa är utbildad jurist och har en bakgrund från både näringslivet och ideella sektorn. I näringslivet arbetade hon främst inom finansbranschen på SEB och Skandia. Cajsa har även lång erfarenhet från den ideella sektorn där hon arbetat med insamling och företagssamarbeten på UNICEF och som insamlingschef på Plan Sverige

– Jag är enormt glad och stolt över att få förtroendet att vidareutveckla den här fantastiska verksamheten. Det arbete som Operation Smile utför förändrar livet för de allra mest utsatta barnen, säger Cajsa Wiking.

Operation Smile arbetar med att skicka ut medicinska volontärer (framför allt läkare och sjuksköterskor) till utvecklingsländer i Afrika, Asien och Latinamerika för att operera barn och vuxna med allvarliga ansiktsmissbildningar, främst läpp-, käk- och gomspalt. I Sverige är Operation Smile en ung organisation med drygt tre år på nacken, men bildades för över 30 år sedan i USA och är där en av de största medicinska hjälporganisationerna.

Sedan starten har Operation Smile vuxit från att ha finansierat två medicinska operationsuppdrag det första året till att nu stå för ett 20-tal uppdrag per år runt om i världen, och utsågs år 2011 till Årets Insamlare. Totalt har Operation Smile 5 500 medicinska volontärer (varav cirka 200 är från Skandinavien) och har hittills genomfört över 200 000 operationer. Malin Forsgren, som har varit generalsekreterare sedan starten, kommer att övergå till egen konsultverksamhet.

– Malin Forsgren har lyckats enormt bra med att etablera Operation Smile i Sverige på mycket kort tid. Nu har vi en mycket stark grupp givare och många hängivna volontärer som tillsammans har gjort det möjligt för oss att hjälpa väldigt många barn till ett helt nytt liv, säger Jonas Wohlin, styrelseordförande i Operation Smile.

– Nu går vi in i en ny fas och är mycket glada över att ha rekryterat Cajsa Wiking. Med sin bakgrund från både den ideella sektorn och det privata näringslivet har Cajsa goda förutsättningar att utveckla organisationen vidare, avslutar Jonas Wohlin.

20 februari 2014
På ny stol - Sofia Söderberg - A Non Smoking Generation

A Non Smoking Generation får ny Kommunikations- och insamlingsansvarig

Sofia Söderberg är ny Kommunikations- och insamlingsansvarig på A Non Smoking Generation.

Sofia har lång erfarenhet som produktchef och brand manager, och på senare år som strategisk projektledare på reklambyrå.

18 februari 2014
På ny stol - Åsa Blomberg - Barncancerfonden

Ny insamlingschef på Barncancerfonden

Barncancerfonden fortsätter att växa och utvecklas och har fr.o.m november 2013 en ny insamlingschef för företagsinsamling. Åsa Blomberg kommer senast från Vendator Affärskonsult där hon arbetat med affärsutveckling och att hjälpa företag bygga framgångsrika säljorganisationer. De erfarenheterna kommer väl till pass när Barncancerfonden satsar på att utveckla sina koncept och sin verksamhet.

13 februari 2014
På ny stol - Caroline Edelstam - Ersta diakoni

Ersta diakoni anställer Caroline Edelstam som insamlingsansvarig för Ersta nya sjukhus

Caroline började i december på Ersta diakoni och kommer att arbeta med insamlingen för Ersta nya sjukhus som ska stå färdigt 2018. Caroline kommer från Harald Edelstam Foundation som hon är medgrundare av samt vice ordförande i styrelsen. Tidigare har Caroline arbetat som generalsekreterare för AMREF Sweden och som konsult på kommunikationsföretaget Burson-Marsteller samt har erfarenhet från volontärarbete på Frälsningsarmén, Min Stora Dag och FRII:s redaktionsråd för Insamling.nu. Caroline har en examen i ”International Corporate Communication” och konsthistoria från American University of Paris (AUP).

Logga - Barncancerfonden

Maria Tegin blir Barncancerfondens nya pressekreterare

Barncancerfonden har ny pressekreterare. Maria Tegin som börjar den 14 mars. Hon kommer senast från Vattenfalls pressavdelning där hon bland annat jobbat som pressekreterare. Barncancerfonden önskar henne välkommen!

Logga - ActionAid

Ny CRM Manager och Fundraising Manager på ActionAid

Goran Gavric arbetar som CRM Manager hos ActionAid sedan i november, Goran har tidigare arbetat på SOS Barnebyer i Oslo. Gabriella Ulfwi är Fundraising Manager sedan januari, Gabriella arbetade tidigare med företag och stora gåvogivare hos ActionAid och innan dess på Hjärt- och Lungfonden.

12 februari 2014
Sverige för UNHCR

Catrin Rising ny kommunikationschef på Sverige för UNHCR

Catrin Rising har börjat som kommunikationschef på Sverige för UNHCR. Catrin har tidigare arbetat med kommunikation och PR på Naturhistoriska Riksmuseet, ActionAid, Skansen och TV4.

Right Livelihood Award Stiftelsens medarbetare – nya medlemmar i FRII

Här kan ni läsa mer om var och en av oss som arbetar med ‘Det Alternativa Nobelpriset’
http://www.rightlivelihood.org/staff.html

Vi är fyra tillsvidareanställda:
Ole von Uexkull, Executive Director
Kajsa Övergaard, Foundation Manager
Steffi Geilhof, Outreach Manager
Sharan Srinivas, Programme & Research Manager

Dessutom sitter följande personer på vårt kontor:
Börje Andersson, pensionerad controller som gör all vår bokföring och bokslut mm som volontär
Maria Dalhed, inhyrd till oss från Vasamuséet för att göra en utställning
Lauren Glenmere, research trainee (fram till i sommar)
Laura Marinica, communications trainee (fram till i sommar)

Birgit Jäckel arbetar från Tyskland som konsult för internationell press och hon arbetar med fyra regionala presskonsulter.

11 februari 2014
Svenska Freds- och Skioljedomsföreningen

Svenska Freds- och Skiljesdomsföreningen får ny kommunikationsansvarig

Daniel Holking är ny kommunikationsansvarig på Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen. Daniel kommer senast från WaterAid som han var med att starta upp i Sverige tillsammans med Ann-Kathrine och Per Stenbeck.

04 februari 2014
Logga - WaterAid

Ny insamlingsansvarig för privata givare på Wateraid

Jenny Wevill är numera insamlingsansvarig för privata givare på WaterAid. Jenny har en lång erfarenhet av insamling och kommer senast från ActionAid.

20 januari 2014
På ny stol - Karin Olsson - KFUM

KFUMs nya generalsekreterare kommer från Anna Lindhs Minnesfond

Karin Olsson blir ny generalsekreterare för KFUM där hon kommer att efterträda Patrik Schröder.

Karin kommer senast från Anna Lindhs Minnesfond, där hon varit verksamhetsledare de senaste tre åren. Hon har tidigare arbetat med organisationsstöd på Volontärbyrån och har ideell erfarenhet från en rad olika organisationer. Hennes utbildningsbakgrund är en magisterexamen i mänskliga rättigheter från Malmö Högskola.

- Jag är mycket hedrad över förtroendet att leda rikskansliet för en så stor och spännande organisation som KFUM Sverige. Vi har ett viktigt uppdrag att skapa mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. KFUM-rörelsen står inför en mycket spännande utmaning att forma en ny organisation, för att bli en tydligare rörelse för den enskilde medlemmen och för det samhälle vi verkar i. Det är en process som jag är mycket stolt över att få vara med och driva, säger Karin Olsson.

Karin börjar sitt arbete för KFUM den 3:e februari.

09 januari 2014
På ny stol - Peter Winberg - Neuroförbundet

Ny medarbetare på Neuroförbundet

Peter Winberg tillträdde den 7 januari en tjänst som kommunikatör och insamlingsanalytiker på Neuroförbundet. Peter tillhör kommunikationsavdelningen och kommer att arbeta både med produktion av informations-, marknadsförings- och PR-material för tryck och webb, samt även som analytiker av insamlingsdatabasen. Peter kommer närmast från en tjänst som insamlingsansvarig hos Stiftelsen Friends – elever mot mobbning.

08 januari 2014
Logga - Erikshjälpen

Erikshjälpen får ny Insamlingschef

Sedan den 22 november är Lotta Olofson ny som Insamlingschef på Erikshjälpen. Lotta kommer senast från Världens Barn-kampanjen där hon arbetat som Regionsamordnare.

07 januari 2014
Logga - Djurens rätt

Djurens Rätt får två nya medarbetare

Moa Richert Hagnert är ny ansvarig för Djurens Rätts sommarturné. Moa har tidigare arbetat främst med marknadsföring och kommunikation. Kommer närmast från Gröna Lund.

Amanda Bengtsson är ny medarbetare på medlemsservice hos Djurens Rätt. Har tidigare arbetat som butikschef på Carlings.

12 december 2013
Yrsa Sturesdotter - På ny stol - WSPA Sverige

Certifierad fundraiser till WSPA Sverige

Yrsa Sturesdotter är ny som Insamlingsansvarig på WSPA Sverige sedan den 14 oktober. Tidigare jobbade Yrsa på Frälsningsarméns insamlingsavdelning med ansvar för Autogirogivande och lojalitetsprogrammet Vardagsängel. Yrsa är också Certifierad Fundraiser sedan 2012.

29 november 2013
På ny stol - Victor Egerbo - Erikshjälpen

Ny på Erikshjälpens Insamlingsavdelning

Victor Egerbo har anställts på Erikshjälpens Insamlingsavdelning. Victor kommer huvudsakligen att arbeta med Ung fadder, event och konserter. Victor började sin anställning den 11 november.

18 november 2013
Hjärta till hjärta - På Ny Stol - Mikael Good

Ny informationsansvarig på Hjärta till Hjärta

Mikael Good vikarierar som informationsansvarig på Hjälpverksamheten Hjärta till Hjärta i Linköping från och med den 1 augusti till och med den 30 juni 2014. Tidigare har han bland annat arbetat som reporter, fotojournalist, redigerare och kommunikatör.

15 november 2013
Sverige för UNHCR

Lovisa Ulfsparre går till UNHCR

Från och med 1 oktober arbetar Lovisa Ulfsparre på UNHCR som Donor Development Manager. Lovisa Ulfsparre lämnar ActionAid efter 7 år inom privat givande.

På Ny Stol - Anders Pettersson - ECPAT

Anders L. Pettersson blir ny Generalsekreterare för ECPAT Sverige

Anders L. Pettersson från Unicef efterträder Helena Karlén som generalsekreterare för ECPAT Sverige.

Den 14 oktober tillträdde Anders L. Pettersson som ny generalsekreterare för ECPAT Sverige. Anders Pettersson har arbetat internationellt större delen av sitt liv och kommer närmast från UNICEF, där han arbetat i olika funktioner sedan 2003.

ECPATs vision är en värld fri från barnsexhandel. Jag är väldigt stolt över förtroendet att få leda ECPAT Sverige och har fått ett tydligt mandat att fortsätta utveckla organisationens oerhört viktiga arbete, säger Anders.

07 november 2013
Uppsala Stadsmission

Uppsala stadsmission har ny insamlingsstrateg

Julia cheung är ny insamlingsstrateg på Uppsala stadsmission. Hon kommer närmast från en tjänst som insamlingsekonom på BRIS, Barnens Rätt i Samhället.

07 oktober 2013
På ny stol - Silje Majholm - Lepramissionen

Lepramissionen får ny informationsansvarig

Silje Majholm har tillträtt som ny informationsansvarig på Lepramissionen Sverige den 5 augusti. Silje kommer närmast från egen verksamhet.

19 september 2013
Logga - Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

Ny kommunikatör på Sveriges Stadsmissioner

Sveriges Stadsmissioner har nyligen anställt Sara Herring på den nyinrättade tjänsten som kommunikatör. Sara tillträdde 20 augusti, med ansvar för marknadsförings- och PR-insatser, samt insamlingsaktiviteter för riksföreningen Sveriges Stadsmissioner.

Logga - Afrikas Flygande Läkare - AMREF

Nya styrelseledamöter på AMREF Nordic

Maria Lannér
Maria är grundare till och driver företaget Neptunia som ger strategisk rådgivning, utbildning, analyser, produkter och aktiviteter inom kommunikation och varumärkesbyggande. Neptunia driver även ett kvinnoprojekt som kombinerar personlig utveckling med marin utbildning. Maria har över 15 års erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete i ledande befattning, bl.a. som kommunikationsdirektör på Swedfund, med fokus på socialt ansvar, miljö, mänskliga rättigheter, CSR- och transparensfrågor. Hon har studerat och bott i Kibera och på ön Lamu i Kenya på 90-talet. Hon har en fil. kand i Global Studies samt i grafisk formgivning och har under åren haft uppdrag för bl.a. Sida, UD, Folke Bernadotte Akademin, Näringslivets Internationella Råd, Svenska Ambassaden i Tanzania samt Försvarshögskolan där hon arbetade med civil-militärt samarbete.

Johan Bååthe
Johan är idag Executive Director på stiftelsen Gundua Foundation samt Försäljningschef och seniorkonsult på kommunikationsbyrån Intellecta Corporate. Johan har under många år arbetat operativt med insamlingsaktiviteter, administration, partnersamarbete, marknadsföring, ekonomiuppföljning och avrapportering mot styrelse. Som ansvarig på stiftelsen Gundua har han också kunskap och erfarenhet från konkret fältarbete i Kenya inom verksamheter såsom skola och hälsovård, personal och bemanning, investeringar, strategisk planering, kontakter med myndigheter och lokalbefolkning. Johan har också över 15 års erfarenhet som chef och ledare inom näringslivet och är civilekonom med forskarstudier inom service management i utbildning.

Johan Marcus
Johan är Vice President på Business Sweden med ansvar för bl.a hållbarhets och CSR frågor. Johan har tidigare varit handelssekreterare och startat upp organisationens kontor i Kenya och Nigeria. Under denna tid etablerades flertalet svenska företag i regionen och flera uppmärksammade CSR projekt genomfördes, bland annat Swedish Long Term Commitment to Kenya. Johan har tidigare varit Förhandlingsdirektör på Posten AB och Vice VD för Svensk Handel. Johan har en Master i Management från London School of Economics och en jur. kand. från Uppsala universitet. Johan har ett starkt engagemang i Östafrikas näringslivs- och utvecklingsfrågor och är bl.a. styrelsemedlem i Basecamp Kenya och sponsor av Rysa, Runda Youth Sports Association.

På ny stol - Charlotta JOhansson - Greenpeace Norden

Ny testamentsansvarig på Greenpeace Norden

Charlotta Johansson är ny testamentesansvarig på Greenpeace Norden. Hon kommer närmast från en tjänst som insamlingsansvarig på Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.

18 september 2013
På ny stol - Jack Ryan - Greenpeace Norden

Ny Fundraisingchef i Sverige på Greenpeace Norden

Jack Ryan tillträdde nyligen som fundraisingchef i Sverige på Greenpeace Norden. Tidigare har Jack arbetat med insamling på UNHCR och Greenpeace International, samt som konsult inom området.

Logga - Göteborgs Kyrkliga Stadsmission

Ny företagsansvarig på Göreborgs Stadsmission

Ulrica Hellichius börjar som företagsansvarig hos Göteborgs Stadsmission den 23 september.

13 september 2013
På ny stol - Malin Kaldner - A Non Smoking Generation

A Non Smoking Generation

Malin Kaldner är ny kommunikations och insamlingsansvarig på A Non Smoking Generation.

10 september 2013
På Ny Stol - Ronald McDonalds Barnfond - Richard Fors

Richard Fors är ny generalsekreterare på Ronald McDonald Barnfond

Närmast kommer Richard från Stiftelsen MinStoraDag, där han arbetade som generalsekreterare och marknadschef. Richard är i grunden redovisningsekonom och har tidigare startat och drivit en restaurang-, catering- och festlokalsrörelse i Stockholm, som vann ett flertal priser och blev ett så kallat gasellföretag.

Richard ser mycket fram emot sitt nya arbete. Han tycker det ska bli en mycket rolig och spännande utmaning att driva och utveckla Ronald McDonald Barnfonden vidare. Hans erfarenheten från arbetet på MinStoraDag har gett honom en ovärderlig inblick i situationen för de barn och familjer som både MinStoraDag och Ronald McDonald Barnfond hjälper.

05 september 2013
Logga - Cancerfonden

Cancerfonden har nyanställt

Cancerfonden har nyligen anställt Pernilla Skald som Analytiker, Gunilla Sellerstam till Informations- och stödlinjen samt Lovisa Hillgren som Forskningsadministratör.

Logga - Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfonden har ny kommunikatör för digitala kanaler

Den 16 september börjar Erika Winther på Hjärt-Lungfonden. Hon blir kommunikatör för digitala kanaler.

På ny stol - Andreas Druvfa - Rättviseförmedlingen

Andreas Druvfa, tidigare kommunikations- och marknadschef på Friends har nytt uppdrag

Andreas Drufva, tidigare Kommunikations- och marknadschef på Friends fungerar under hösten som deltidsanställd Marknadschef för
Rättviseförmedlingen. Vid sidan av detta uppdrag driver Andreas egen verksamhet i samarbete med Rättighetsbyrån, som hjälper ideella organisationer med företagssamarbeten och sponsring.

04 september 2013
På ny stol - Svenska Afghanistankommittén - Krister Holm

Krister Holm till Svenska Afghanistankommittén

Krister Holm blir ny chef för Svenska Afghanistankommitténs Sverigeverksamhet. Han kommer att ansvara för förening, insamling, information och kommunikation. Krister Holm kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare för Emmaus Björkå. Han tillträder den 1 september 2013.

15 augusti 2013
På ny stol - Ulrike Deppert  - Forum Syd

Corporate relations coordinator på Forum Syd

Ulrike Deppert har anställts som corporate relations coordinator på Forum Syd. Hon kommer närmast från Sveriges ambassad i Zambia där hon var handläggare för bland annat handelsfrågor.

12 augusti 2013
På ny stol - Jenny Engdahl - Forum Syd

Kommunikationschef på Forum Syd

Jenny Engdahl är sedan en tid ny kommunikationschef på Forum Syd. Hon har tidigare arbetat som pressekreterare hos Socialdemokraterna och Lärarförbundet.

Logga - Prostatacancerförbundet

Ny kommunikatör på Prostatacancerförbundet

Emma Magnusson är ny kommunikatör på Prostatacancerförbundet sedan den 10 juni 2013.

19 juni 2013
På ny stol - Operation Smile - Susanne Edmark

Ny kommunikationschef på Operation Smile

Susanne Edmark tar över rollen som kommunikationschef efter Diana Amini from den 1 juni. Susanne har en gedigen bakgrund som journalist, både för skrivna medier, men också som projektledare och exekutiv producent på samhällsredaktionen på TV4. Susanne var under flera år chef för Kalla Fakta redaktionen och var sedermera producent för Drömmar om ett leende, dokumentären om Operation Smiles arbete som satte oss på kartan i Sverige.

28 maj 2013
Logga - Cancerfonden

Ny organisation hos Cancerfonden

Ny organisation från och med 1 maj 2013. Avdelningen Samhällskontakter har renodlats till enbart intressepolitik, som avdelningen nu också kallas, vilket innebär att ansvarsområdet ”kunskapsspridning” flyttar till avdelningen Kommunikation. Det innebär att Elizabeth Johansson och Anne Lindgren nu tillhör Kommunikation. Gazal Casselborg är ny chef för Intressepolitik. Susanna Wärn tillträder en ny tjänst som ansvarig för strategisk samordning.
 
Avdelningen Marknad upplöses och ansvarsområdena fördelas till Marknad och Insamling samt Kommunikation. Det innebär att Ulrika Svensson, Rebecca Hamner samt Ann-Kathrine Ridling (+ vikarie Natascha Conway) nu tillhör Marknad och Insamling. Alexandra von Melen tillhör Kommunikation. Annika Rosander är vikarie t o m årsskiftet och arbetar med området Företagsvän på Marknad och Insamling.
 
På Ekonomiavdelningen har Marie Meyer anställts som redovisningsansvarig och den 10 juni börjar Ebba Backlund som juristassistent.
På avdelningen FOA har Lollo Östberg gått i pension och ersätts av Lovisa Hillgren som börjar den 15 augusti.

27 maj 2013
På ny stol - Kvinna till Kvinna - Stina Rönnlund

Ny medarbetare på insamling hos Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinna har en ny medarbetare på insamling. Hon heter Stina Rönnlund och är projektledare på insamling, ansvarig för företagssamarbeten. Stina har tidigare jobbat som projektledare på reklambyrå och i tidningsvärlden.

På ny stol - Håll Sverige Rent - Leena  Simälä

Håll Sverige Rent rekryterar Leena Similä på ny tjänst

Leena Similä tillträdde 1/5 en nyinrättad tjänst som Ansvarig Företagssamarbeten på Håll Sverige Rent. Leena ansvarar övergripande för att bygga upp och driva utveckling av samarbeten med företag med intresse av konkret och handlingsinriktad hållbar utveckling. Leena har lång erfarenhet av försäljning, kommunikation och CSR inom TeliaSonera. Närmast kommer hon från E.ON där hon ansvarat för sponsringssamarbeten.

Jag känner mig oerhört gynnad som får kombinera mina yrkeserfarenheter i en och samma roll, men ur en helt ny synvinkel. Håll Sverige Rent arbetar målmedvetet för ett skräpfritt Sverige som en förutsättning för ett Hållbart Sverige och i det arbetet välkomnar vi nu fler, hälsar Leena.

På ny stol - Barnfonden - Erik Sundberg

Ny kommunikatör på Barnfonden

Erik Sundberg är ny kommunikatör på Barnfonden

23 maj 2013
Jakob Lundberg - på ny stol

Jakob Lundberg ny chef för utveckling och policy på We Effect

We Effect rekryterar Jakob Lundberg till ny chef för utveckling och policy. Han lämnar därmed sitt uppdrag på FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation, FAO, i Norden. Jakob tillträder sin nya tjänst den 1 augusti 2013.

Det ska bli väldigt roligt att börja arbeta för We Effect, en organisation jag hyser stor respekt för. Organisationens grundidé – att uppmuntra människor att samarbeta för att gemensamt kunna ta sig ur fattigdomen, är en klok princip som jag dessutom själv har sett fungera mycket väl i praktiken, säger Jakob Lundberg, tillträdande chef för utveckling och policy på We Effect.

03 april 2013
Logga - Svenska Röda Korset

Nya personer hos Röda Korset

Sedan september arbetar Pär Wilhelmsson som projektledare med ansvar för nya privatgivare. Pär kommer närmast från Telias marknadsavdelning.

Jill Melinder är ny projektledare med fokus på medlemmar. Hon arbetade tidigare som ansvarig för medlemskampanjer hos socialdemokraterna.

Karin Svenhage har sedan december rollen som projektledare på insamling med fokus på befintliga privatgivare. Karin kommer närmast från Trygg-Hansas marknadsavdelning.

Sedan januari arbetar Emma Frisk som projektledare företagssamarbeten, innan dess arbetade hon på sponsrings- och varumärkesbyrån Passion Lab.

18 mars 2013
På ny stol - Emma Fredriksson

t.f. chef för insamling och kommunikation på Skåne Stadsmission

Den 10 september 2012 tillträdde Emma Fredriksson som t.f. chef för Insamling och kommunikation på Skåne Stadsmission. Emma har ett övergripande ansvar för Skåne Stadsmissions insamling- och kommunikationsarbete och ansvarar för att driva och utveckla verksamheten. Hon har tidigare arbetat som konsult inom visuell  kommunikation, som kommunikationsstrateg i Ystads kommun och kommer senast från Malmö stad där hon bland annat arbetat med verksamhetsutveckling och utbildning av chefer i kommunikativt ledarskap.

26 februari 2013
På ny stol - Theresia Swanholm

Kommunikatör på Skåne Stadsmission

Theresia Swanholm tillträdde som kommunikatör på avdelningen för Insamling och kommunikation på Skåne Stadsmission den 6 augusti 2012. Hennes huvudsakliga ansvarsområden är fonder och stiftelser, privata givare, sociala medier och presskontakt. Senast har Theresia arbetat som teamleader och pressansvarig  på kommunikationsavdelningen på Professionshøjskolen UCC i Köpenhamn. Tidigare har Theresia arbetat med att utbilda ledare i kommunikation och presskontakt som communictaion officer på SAS.

Operation Smile Sverige

Operation Smile Sverige får ny insamlingsansvarig

Johan Norrby är sedan mitten av januari insamlingsansvarig på Operation Smile Sverige. Johan kommer närmast från Hjärnfonden, men har också ett förflutet inom Västerås Stadsmission, Uppsala universitet och Lutherhjälpen.

På ny stol - Ella-Katrin Lindström

Ny Kanslichef på Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation – BRO

Den 3 december 2012 tillträdde Ella-Katrin Lindström som ny Kanslichef för Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation BRO. Ella-Katrin har lång erfarenhet av försäljning, affärsutveckling och marknadsföring. Hon kommer närmast från arbete som Konsult och Head of Charity. Tidigare har hon bland annat arbetat för Svenska Kyrkan och varit aktiv Ordförande för Rädda Barnen lokalt.

25 februari 2013
Logga - Amnesty International

Ny chef för kommunikation och fundrasing på Amnesty

Mikael Willborg tillträdde nyligen som chef för kommunikation och fundraising på Amnesty International, svenska sektionen. Mikael kommer närmast från BRIS där han haft liknande arbetsuppgifter. Tidigare har han arbetat med kommunikation, marknad och verksamhetsutveckling inom bland annat ABB och Skandia och emellanåt som konsult inom dessa områden.

Logga - Djurens rätt

Vikarierande verksamhetschef på Djurens Rätt

Annelie Edrén vikarierar som verksamhetschef för Djurens Rätt, under Benny Andersson föräldraledighet. Hon kommer närmast från Stadsmissionen. Bethania Malmberg är ny politisk samordnare och Sofia Säljö har tillträtt tjänsten som medlemssamordnare, båda för Djurens Rätt.

22 februari 2013
Logga - Latinamerikagrupperna

Latinamerikagrupperna får ny tillförordnad verksamhetsledare

Latinamerikagrupperna har en ny tillförordnad verksamhetsledare från 18/2 – Markus Malm. Han ersätter Elisabeth Lundgren. Girumugisha Déogratias William är ny ekonom och ersätter Åke Wickberg.

21 februari 2013

Nya namn hos Svenska Afghanistankommittén

Den 1 mars tillträder Anna-Karin Johansson som ny Generelsekreterare på Svenska Afghanistankommittén. Anna-Karin kommer närmast från en tjänst som avdelningschef för utvecklingsenheten på Diskrimineringsombudsmannen. Hon har tidigare bland annat arbetat på Forum för levande historia och Sida.

Svenska Afghanistankommittén har också ny pressekreterare/kommunikatör. Katarina Hellström är anställd sedan 18 februari och kommer närmast från Anna Lindhs Minnesfond där hon arbetat som kommunikatör och pressansvarig.

Erik Halkjaer är vikarierande informatör och redaktör för Afghanistan-nytt. Han vikarierar för Carla da Costa Bengtsson.

På ny stol - Yvonne Tenninge

Yvonne Tenninge är ny Generalsekreterare på omorganiserade Scouterna

Yvonne Tenninge tillträdde som Generalsekreterare 1/1 2013. Hon har tidigare erfarenhet från bland annat Volontärbyrån, och som kampanjledare och marknadsansvarig för Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, samt som vice vd och personalchef för Stiftelsen Kvinnoforum.

Logga - WaterAid

Wateraid har ny ekonomi- och administrationsansvarig

Jane-Ly Melin är ny ekonomi- och administrationsansvarig på WaterAid. Moniqa Löfstedt är vikarie som Insamlare och Anna Schön är vikarie som digital kommunikatör.

20 februari 2013

Nyanställningar på Svenska Celiakiförbundet

Christina Ralsgård är sedan 1 februari ny generalsekreterare på Svenska Celiakiförbundet och sedan i oktober 2012 jobbar Joakim Jonsson som kommunikatör.

Logga - Mentor Sverige

Ny post på Mentor

På ny post sedan november förra året är Cornilla von Plomgren som arbetar som Kommersiell Chef på Mentor. Hon har tidigare arbetat som senior hållbarhetskonsult på Logica och Informationsdirektör på DHL.

11 februari 2013
Ulrika Löfholm - Mattecentrum - På ny stol

Mattecentrum har anställt ny insamlingsansvarig

Mattecentrum har anställt Ulrika Löfholm som ny insamlingsansvarig inom organisationen. Ulrika har tidigare arbetat som insamlingskoordinator på stiftelsen Friends.

04 februari 2013
Maisa Ek - Hungerprojektet - På ny stol

Ny projektledare/fundraiser på Hungerprojektet

Maisa Ek är ny på Hungerprojektets Stockholmskontor som projektledare/fundraiser från den 7 januari. Förutom KAM-ansvar ansvarar Maisa även för ett nätverk med intresse för mikrofinanser samt Hungerprojektets volontärverksamhet.

Maisa kommer närmast från egen verksamhet inom utbildning där hon, förutom det övergripande strategiska ansvaret, mest arbetat med marknadsföring och försäljning. Innan dess arbetade Maisa med marknadsföring på Microsoft.

Logga - Unicef Sverige

Unicef har nya medarbetare

Jim Carlberg vikarierande marknadsansvarig och André Wedin projektledare insamling.

Logga - Lepramissionen

Elisabet Carleson tar över under Lars Liljesvärds tjänstledighet på Lepramissionen

Elisabet Carleson är insamlings- och informationsansvarig på Lepramissionen under Lars Liljesvärds tjänstledighet t.o.m. augusti 2013.

23 november 2012

Stiftelsen Livslust får ny Generalsekreterare

Annika Egervall tillträder som Generalsekreterare för Stiftelsen Livslust i början på december 2012. Hon ersätter Elisabeth Melin Cejie som går i pension efter 18 år med Livslust. Annika kommer närmast från East Capital AB där hon bl.a. arbetade som Välgörenhetskoordinator. Annika har många års erfarenhet som koordinator, administratör och att arbeta i internationella miljöer. De senaste 4 åren har hon arbetat inom finansbranschen och dessförinnan inom privatägda Walleniussfären i 11 år.

13 november 2012
Åsa Wadholm - Reumatikerförbundet - Ny stol

Ny insamlare på Reumatikerförbundet

Åsa Wadholm, som tidigare arbetat på Unicef och Äldrekontakt är ny insamlare på Reumatikerförbundet. Kicki Aldrin, tidigare insamlingsansvarig, blir istället insamlings- och kommunikationschef.

12 november 2012
Ulrica Giltze - På ny stol - WateriAid

Ny kommunikationsansvarig på WaterAid

WaterAid Sverige har anställt Ulrica Giltze som kommunikationsansvarig inom organisationen. Ulrica har lång erfarenhet av kommunikationsarbete och kommer närmast från Sveriges Utbildningsradio, UR.

- Efter tre år i Sverige så har vi kommit till ett skede där vi behöver satsa mer på information och kommunikation, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekretare WaterAid Sverige.

– Det är otroligt roligt och en fantastisk möjlighet att få vara med och bygga upp kommunikationen inom en organisation med en så viktig uppgift som WaterAid, säger Ulrica.

01 november 2012
På ny stol - Lars-Åke Winberg

Lars-Åke Winberg är ny controller på Erikshjälpen

Lars-Åke har många års erfarenhet  (1996-2012) från olika utvecklingsprojekt i Moçambique som anställd på Svenska Alliansmissionen. De senaste 4 åren har han koordinerat uppbyggandet av ett nationellt alfabetiserings/mikrokredit program i samarbete med Alfalit International/Läkarmissionen och Utbildningsministeriet i Moçambiques.

11 oktober 2012
Logga - Barncancerfonden

Barncancerfonden satsar

Barncancerfonden har sedan i våras en ny vision – att utrota barncancer. För att arbeta mot den nya visionen kommer Barncancerfonden att satsa och utveckla sin organisation. Det innebär en omfördelning av tjänster och ansvar samt även ett antal nya befattningar. Satsningen syftar till att vi ska få en än större tydlighet med vad vi gör och finna nya vägar till insamling.

En förändring är att ansvaret för marknad och insamling läggs på två tjänster. Anne Leach Bergsten, som tidigare ansvarat för både marknad och insamling, blir marknadschef med ansvar för köpt kommunikation och varumärke. Katarina Gustafsson, som närmast kommer från en tjänst som projektledare hos Sveriges Kommunikatörer, har tillträtt som insamlingschef. Katarina har tidigare arbetat med försäljning och företagssamarbeten, bland annat under tiden som marknadschef på Sony Pictures. En annan förändring är att ändamålet information, som tidigare varit en egen avdelning, integreras i övriga delar av verksamheten. Ylva Andersson, tidigare ansvarig för Information, går in i rollen som PR-chef för att driva PR- och opinionsarbetet.

20 september 2012
Ny stol - Lisa Jacobson Cancerfonden

Cancerfondens informationsavdelning förstärks

Lisa Jacobson är från den 3 september ny forskningsredaktör på Cancerfondens informationsavdelning. Hon har lång erfarenhet av medicinjournalistik som reporter och redaktör på nyhetstidningen Dagens Medicin.

17 september 2012
Johanna Faijersson - Cancerfonden

Cancerfondens informationsavdelning förstärks

Johanna Faijersson började som pressekreterare hos Cancerfonden i augusti. Hon kommer senast från ett arbete som PR-konsult på kommunikationsbyrån GolinHarris. Dessförinnan var Johanna pressansvarig på Franska Turistbyrån.

Logga - World´s Children´s Prize Foundation

World’s Children’s Prize Foundation får två nyrekryteringar

Paula Sjöström Jonaeus, senast Världsbankssamordnare och rådgivare i multilaterala frågor på Sida, har nytt jobb som programchef på World’s Children’s Prize Foundation. Natalie Gerami, som tidigare arbetat för  Läkare Utan Gränser i Juba, Sydsudan, är projektledare för “Rättigheter och demokrati för en miljon flickor” på World’s Children’s Prize Foundation. Projektet är ett samarbete mellan WCPF och ECPAT Sverige och genomförs med stöd av Svenska PostkodLotteriet.

12 september 2012
Logga - Hand in Hand Sweden

Sara Löfberg ny på Hand in Hand Sweden

Sara Löfberg började på Hand in Hand Sweden i maj 2012 och arbetar med donor relations, fundraising och marknadsföring. Tidigare jobbade hon för den engelska organisationen Microloan Foundation och på universitetet FLACSO i Quito, Ecuador. Sara har en M.Sc. i Internationella Relationer från London School of Economics och talar svenska,engelska och spanska.

11 september 2012
Logga - Hand in Hand Sweden

Hand in Hand Sweden har fått ny kommunikationschef

Håkan Jarlenius, är ny kommunikationschef på Hand in Hand Sweden. Håkan har bred erfarenhet från kommunikationsområdet  genom många års arbete med bl a Europakommissionen i Bryssel och multinationella företag inom läkemedelsindustrin. Hans specialistområden är strategisk kommunikation, CSR och issues management.

Ny stol - Lotta Sydäng-Melin

Ny Insamlingsansvarig på Neurologiskt Handikappades Riksförbund

Lotta Sydäng-Melin är ny Insamlingsansvarig och tillträdde sin tjänst 13 aug. Lotta har lång och bred erfarenhet inom marknadskommunikation och har haft både anställningar och uppdrag som egen konsult inom media, telekom och nu senast som Insamlingsansvarig på Frälsningsarmén.  Uppdraget på NHR är att strategiskt och långsiktigt arbeta fram en givarplan.

Marit Jenset - Ny stol

Ny generalsekreterare på Neurologiskt Handikappades Riksförbund

Marit Jenset tidigare Kommuikationschef är vald till Generalsekreterare och tillträdde sin tjänst 7 september.

Logga - BRIS

Ny generalsekreterarassistent på BRIS

Anna Vorne har börjat som generalsekreterarassistent på BRIS från och med 3 september. Hon kommer närmast från förlagsvärlden, däribland Forma Magazines och Egmont Tidskrifter.

Logga - BRIS

Ny projektledare på BRIS

Emma Wiklund är ny operativ Projektledare för BRIS på insamling och sponsringsavdelningen. Hon kommer närmast från AB Sporrong.

Anna de Geer Ny generalsekreterare World Childhood Foundation

Anne de Geer är ny generalsekreterare för World Childhood Foundation

Anna de Geer har jobbat inom World Childhood sedan 2005 då hon började med att bygga upp Childhoods projektverksamhet. Anna De Geer efterträder Mats Agurén som arbetar kvar i organisationen på deltid med insamling och ekonomi.

31 augusti 2012
Per Byman - Ny generalsekreterare Radiohjälpen

Ny generalsekreterare för Radiohjälpen

Ny generalsekreterare för Radiohjälpen är Per Byman. Per kommer senast från Sida där han arbetat som humanitär chef. Han har tidigare också bland annat varit ansvarig för demokratiprojekt på Balkan för Sida. På nittiotalet arbetade Per med humanitärt bistånd och återuppbyggnadsprogram i samband med kriget i Bosnien. Per Byman efterträder Finn Norgren.

27 augusti 2012