Meny Dölj

Vårt uppdrag

Frivilligorganisationernas Insamlingsråd – FRII är en branschorganisation som arbetar för tryggt givande. Bland FRIIs medlemmar finns Sveriges största och ledande insamlingsorganisationer såsom Unicef Sverige, Cancerfonden, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, SOS Barnbyar, Hjärt-Lungfonden, Svenska Röda Korset, Världsnaturfonden WWF, Barncancerfonden och Plan Sverige men också ett stort antal mindre insamlingsorganisationer. På vår medlemslista finns alla presenterade.

FRII verkar för att öka förtroendet för insamlingsbranschen genom arbete med kvalitetssäkring, kompetensutveckling och att driva strukturfrågor för att minska hindren för insamling samt att främja och marknadsföra branschen mot givare, myndigheter och organisationer. Insamling ska bedrivas transparent, etiskt och professionellt.

FRIIs  styrelse  består av  8 personer. Generalsekreterare för FRII är Charlotte Rydh. För att komma i kontakt med vårt kontor för generella frågor skickar du ett mejl till info(at)frii.se. Vill du komma i kontakt med FRIIs medarbetare hittar du dem här.