Julklappar som förändrar världen

Varför inte välja att stödja en organisation och ett fint ändamål i jul? Här presenterar vi flera av våra medlemmars fantastiska julkampanjer där du som privatperson eller företag kan skänka en julgåva och bidra till ett oerhört viktigt arbete.

Vill du veta mer om våra medlemsorganisationer och vilken verksamhet de bedriver, titta under Medlemmar.

Hjälp oss skingra julens mörker

Bland annat BRIS kampanjfilm vill lyfta de svårigheter som många barn och ungdomar lever med. Men även visa på hoppet som de kan ge barn och unga som kontaktar dem.

Julkampanjerna är ordnade i bokstavsordning. Klickar på pilarna till höger för att komma till nästa. På mobilen: Swipa höger för att se nästa kampanj.

Medlemsorganisationer A-D

Barncancerfonden

Barncancerfondens julbutik

I Barncancerfondens julbutik hittar du bland annat Företagspaketet: Stöd kampen mot barncancer och visa det för omvärlden med vårt kampanjmaterial. För dig som privatperson hittar du vår fina Tygkasse Tillsammans. Perfekt julklapp till nära och kära! I julbutiken hittar man även vår digitala Julgåva – Gör en vän glad men en julgåva till kampen mot barncancer!

BRIS

Hjälp oss skingra julens mörker

Barn och unga som lever med olika svårigheter får nytt hopp när de kontaktar BRIS. Din gåva kan göra julen ljusare för de barn som lever i tuffa förhållanden. Gå in på BRIS hemsida och köp en gåvobevis.

Cancerfonden

Julgåvor som räddar liv

En av tre får cancer. Men alla drabbas. Klicka på bilden för att följa ett år i en cancerdrabbad familjs liv. På Cancerfondens hemsida kan du skänka julgåvor, jullotter eller köpa julpaket för företag. #tillsammansmotcancer

CancerRehabFonden

Årets julgåva - Tillbaka till livet

Fyra av fem cancerdrabbade får tyvärr ingen hjälp med rehabilitering via Landstingen och kön till CancerRehabFondens rehabveckor skenar. Utan statliga bidrag är vi helt beroende av insamlade medel från privatpersoner och företag. Varje krona räknas.

Clowner utan Gränser

Skrattsalva är en godsak för en god sak!

Årets julklapp är glädje Clowner utan Gränsers Skrattsalva är en godsak för en god sak. Lindrande salva som dämpar mörker och sprider skratt till barn som lever i utsatthet. Skrattsalva är en kolasås som säljs till förmån för Clowner utan Gränsers arbete och varje krona av vinsten går till att sprida skratt och hopp till fler barn. En liten tub som räcker långt och gör skillnad.

Diakonia

Kritor hjälper barn bearbeta minnen och rita sina drömmar

Plus-en-effekten! När du köper en gåva och ger bort ett gåvobevis som t.ex. kritpaketet, ger du samtidigt barn som upplevt krig och konflikt en chans att uttrycka sig utan ord. I flyktinglägren i Libanon finns barn som flytt kriget i Syrien och som lever i tuffa och oroliga miljöer. Med hjälp av kritor kan de bearbeta minnen och rita sina framtidsdrömmar. För varje produkt du köper får du ett fint digitalt gåvobevis att ge bort.

Djurens rätt

Allt för en djurvänlig jul!

Ge bort medlemskap, gåvogram eller att handla i vår shop!

Djurskyddet Sverige

Ge bort julklapp som hjälper djuren!

Nu är julen snart här igen och vi hoppas att du tänker lite extra på djuren när kylan kryper på. Din julgåva hjälper både frusna hemlösa djur in i värmen och bidrar till förbättringar för våra lantbruksdjur. Alla djur förtjänar att leva ett gott liv och skyddas från lidande.

Medlemsorganisationer E-H

”Köp fler julklappar till barnen i år!” Det är huvudbudskapet i Erikshjälpens julkampanj. Men målet är inte att uppmuntra till hetsig överkonsumtion – utan snarare precis tvärtom.

Erikshjälpen

”Köp fler julklappar till barnen i år!”

”Köp fler julklappar till barnen i år!” Det är huvudbudskapet i Erikshjälpens julkampanj. Men målet är inte att uppmuntra till hetsig överkonsumtion – utan snarare precis tvärtom.

Friends

Ett hej kan bryta utanförskap

Under december visar vi hur ett hej kan bryta utanförskap, hur ett hej kan inleda en vänskap, hur ett hej kan visa att du är en vuxen som backar de barn som behöver dig. För oss är hej årets julklapp. Och ju fler vi blir som visar vägen, desto lättare för våra barn att följa efter. Köp ett hej i julklapp till någon vars hej du inte vill vara utan, och du stöder oss i kampen mot mobbing.

Frisk & Fri - Riksföreningen mot ätstörningar

Ett medlemskap gör stor skillnad

Blir du medlem i Frisk och Fri fram till och med 31 december 2018 så får du ett kostnadsfritt exemplar av ”En närståendes handbok”.

Frälsningsarmén

Många har inte råd att fira jul

När julen närmar sig oroar sig många föräldrar för hur de ska kunna ge sina barn en fin jul trots en tuff ekonomisk situation. Man vill precis som andra föräldrar ge sina barn julklappar, handla julmat och annat som hör till julen. Men med en låg inkomst är det svårt att klara av dessa extra utgifter och då kan det behövas lite extra hjälp. Frälsningsarmén delar ut julgåvor i form av matkassar, presentkort och julklappar på många platser i landet.

Furuboda

Julgåvor med mervärde!

Furubodas verksamhet drivs av visionen om självständiga och ansvarstagande människor med full delaktighet i ett öppet och tillgängligt samhälle. När vi märker hur statliga nedskärningar begränsar våra gemensamma möjligheter att se vår vision alltmer förverkligas behöver vi tillsammans ställa våra resurser till förfogande och göra en insats för att prioritera möjligheter för personer med funktionsnedsättning och att ställa upp för behov som alltför länge eftersatts.

Greenpeace

Amazning earth *limited edition

Konceptet Amazing earth *limited edition är en gåva som bevarar jorden för framtida generationer. När man donerar får man ett fint gåvobevis att behålla själv eller ge till någon man tycker om.

Hjärnfonden

TACK för att ni vill driva svensk hjärnforskning framåt!

Företag - Låt er julgåva gå till hjärnforskning i år! Mer än var tredje svensk kommer någon gång i livet att få en hjärnsjukdom som till exempel migrän, ALS, Alzheimers sjukdom, beroende, stroke, stressrelaterad eller annan form av psykisk ohälsa. Sällan blir detta så tydligt som runt jul. TACK för att ni vill driva svensk hjärnforskning framåt och ge ert stöd till en bättre framtid för alla som lider av hjärnans ohälsa.

Hjärt-Lungfonden

Hjälp oss så att fler kan fira jul tillsammans

Vid jul känns saknaden efter närstående som gått bort extra stark. En julgåva till forskningen leder till nya kunskaper som gör att läkare kan rädda liv ute på våra sjukhus just i detta nu. Så att fler människor kan fortsätta att fira jul tillsammans. Alla som ger en julgåva får ett julkort i form av ett pepparkakshjärta som kan skickas vidare eller hängas i granen.

Hungerprojektet

Utrota hungern - bygg ett hus!

Utrota hungern. Bygg ett hus. Fortfarande lever alldeles för många människor i fattigdom och hunger och varje år dör nästan tre miljoner barn under fem år av undernäring. Det vill vi förändra.

Medlemsorganisationer I-P

IM - Individuell Människohjälp

Flickors och kvinnors rättigheter

Vill du ge bort årets viktigaste julklapp? Då ska du ge bort ett gåvokort från IM. Våra nya gåvokort har fokus på flickors och kvinnors rättigheter, bland annat genom insatser mot barnäktenskap och för flickors utbildning. Vi lovar att din julklapp kommer att bli uppskattad – både här hemma och långt borta.

IOGT-NTO

Stöd Vit jul

Visste du att fyra till fem barn per skolklass lever i hem där någon vuxen har en riskfylld alkoholkonsumtion? Samtidigt som skola och andra fritidsaktiviteter stänger, så skjuter alkoholkonsumtionen i höjden. 100 000-tals barn och unga räknar ner till jul med växande oro istället för att känna glädje och förväntan.

Läkare utan gränser

Köp en julgåva

Låt ditt företag vara med och rädda liv! Här kan ni skänka pengar till vårt livräddande arbete. Är du privatperson? På hemsidan kan du också köpa ”Ett gåvobevis som räddar liv".

Läkarmissionen

Peepoo - Engångstoalett som räddar liv!

Peepoo - en nedbrytbar engångstoalett som ger gödsel kan rädda liv. Enkelt förklarat består Peepoo av en slags potta och en rulle med engångspåsar. Varje påse är helt biologiskt nedbrytbar och innehåller ett ämne som tar död på alla bakterier. Efter åtta veckor är allt nedbrutet till gödsel som går att använda, med påse och allt. En gåva om 150 kr motsvarar en trygg toalett för en familj under en månad.

Min Stora Dag

Sjukdomar och diagnoser tar inte jullov

För många barn är sjukhuset en vanligare plats än pulkabacken. Sjukdomar och diagnoser tar nämligen inte jullov. Det här är Bilbo som har en CP-skada. På sin Stora Dag fick han se sin favoritsport tennis spelas i Båstad. En viktig paus i en tuff vardag. Fler barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser väntar på sin Stora Dag. Hjälp oss att ge kraft till barn och unga som kämpar! #sjukdomarochdiagnosertarintejullov

Naturskyddsföreningen

Julklappar som skyddar allt som inte får försvinna

Företag: Det är hög tid att agera i klimatfrågan och ni företag kan göra en viktig insats genom er julgåva. Vi vet att det krävs både politiskt engagemang, men även ett ansvarstagande hos näringslivet för att en omställning ska kunna ske. Naturskyddsföreningen kämpar för att jorden ska vara lika fantastisk för våra barn som för oss. Kärleken till naturen är vår drivkraft.

Oxfam

Humoristiska gåvobevis!

Välj en gåva som gör skillnad, ge bort ett gåvobevis. Uppmärksamma någon du tycker om med en rolig gåva som gör skillnad. Oxfams humoristiska gåvobevis är roliga att få och ge bort och ger dessutom stor glädje åt någon som verkligen behöver det. Du kan förbättra livet för fler människor.

Plan Sverige

Ett enkelt sätt att göra skillnad

Ditt val av julklapp kan förändra en flickas liv! Skapa nya jultraditioner och köp en julgåva. Det är ett enkelt sätt att göra skillnad och samtidigt visa omtanke om någon du håller kär!

Medlemsorganisationer R-S

Raoul Wallenberg Academy

Julpin för medmänsklighet

Idag står vi återigen inför en extrem situation och vi behöver agera i Raoul Wallenbergs anda. Vi behöver fler som för historien vidare för att den inte ska återupprepas. Årets julklapp går därför i Raoul Wallenbergs anda för medmänsklighet och civilkurarge. Portföljen var Raouls vapen mot ondskan - inuti förvarade han skyddspass som räddade liv. Låt denna pin vara en påminnelse och symbol för medmänsklighet och civilkurage - varje dag.

RBU - Rörelsehindrade barn och ungdomar

Ge en julgåva för alla barns och ungas rätt till ett fullvärdigt liv

I år kan du välja att ge bort ett stöd till RBU som julklapp till en vän, släkting eller kollega. Som tack för din gåva får du ett gåvobevis, som digital PDF eller i tryckt format via post. Varför ge en gåva till RBU? RBU arbetar för alla barns och ungdomars möjligheter att leva ett gott liv, oavsett funktionsnedsättning. Vi genomför läger, konferenser och en rad andra aktiviteter, både sådana som vänder sig till barnen och till deras föräldrar. Vi driver också ett intensivt påverkansarbete för att samhället.

Svenska Röda Korset

The Aid - Ett krigsdrama du kan påverka

En liten flicka kommer ifrån sin mamma samtidigt som granater skjuter sönder deras hem. De måste fly men tappar kontakten med varandra och det är ovisst om de någonsin kommer att återses. Filmtrailern ”The Aid”, som är regisserad av Mikael Marcimain, skulle kunna vara reklam för julens stora krigsdrama. Det är det inte, det är den tuffa verkligheten för hundratusentals människor runt om i världen.

SAK - Svenska Afghanistankommittén

Gör ett personlighetstest

"Otänkbart här. Vardag i Afghanistan". Gör personlighetstestet och hjälp de mest utsatta i Afghanistan nu!

Save the orangutan

Ge en orangutan i juklapp!

Ge en julklapp som både ger glädje till mottagaren och samtidigt hjälper de akut utrotningshotade orangutangerna på Borneo. Du kan nu adoptera Hope eller Taymur som en julklapp till någon nära och kär och samtidigt hjälpa Hope, Taymur och deras vänner på Borneo genom den långa rehabiliteringsprocessen och mot ett liv i det fria. Från 300 kr kan du sprida julglädje, inte bara hemma utan hela vägen ner till Borneo. Glöm inte att beställa din julklapp innan den 9.12 för att vara säker på att få den i tid till jul.

SOS-barnbyar

Ge bort lite tjat!

SOS Barnbyar arbetar för att ge fler utsatta barn runt om i världen en trygg uppväxt. För alla barn borde få växa upp med en vuxen som alltid finns där, dag ut och dag in. Som tjatar om tandborstning, läxor och sängtider. Som kramar och tröstar. Men 1 av 10 barn riskerar idag att växa upp ensamt, utan en förälders omsorg. I jul kan du ge fler barn en vuxen som tjatar, kramar och alltid finns där. Du kan förändra ett barns hela värld genom att ge bort lite tjat

Stockholms Stadsmission

Hur ska tomten hitta?

Minst 718 barn i Stockholm lever i hemlöshet. Mörkertalet är stort då ensamkommande barn och unga, barn till utsatta EU-medborgare eller barn till papperslösa föräldrar inte ryms i denna statistik. Läget för alla barn som saknar stadigvarande boende är mycket bekymmersamt eftersom det leder till ett socialt utanförskap. Barn som lever i socialt utanförskap löper högre risk att som vuxen drabbas av ohälsa, arbetslöshet och fattigdom.

Svenska freds- och skiljedomsföreningen

Stoppa vapenhandeln - Ge bort fred - från 199 kr!

Julhandeln har precis dragit igång. Vapenhandeln däremot pågår året runt. Sverige är en av världens största exportörer av krigsmateriel per capita, och säljer vapen till länder som konstant bryter mot mänskliga rättigheter. Detta måste få ett stopp! Ge bort en fredlig julklapp från Svenska Freds så är du med i vårt arbete mot svensk vapenhandel och för hållbar fred i världen. Du hittar våra tygpåsar i 100% ekologisk bomull från 199 kr, och massor av andra julklappar. #stoppavapenhandeln

Medlemsorganisationer T-W

Teskedsorden

Behöver din svärfar lite nya perspektiv i julklapp?

Oroar sig mormor för dagens ungdom? Saknar syrran en eloge för sitt civilkurage? Teskedsorden har en julklapp för alla! Skippa bakmaskinen eller robotdammsugaren i år - köp en julklapp som bidrar till ett bättre samhälle! Överskottet från dina klappar går till Teskedsordens arbete för ett öppet Sverige där allas rättigheter respekteras oavsett etnicitet, kön, sexualitet eller funktionalitet. Om du beställer din klapp innan 20 december skickar vi med ett gratis ex av Amos Oz bok Hur man botar en fanatiker.

Ung Cancer

Köp ett armband

Genom att köpa ett av våra armband stöttar du alla de tusentals unga vuxna som tvingas leva med eller nära cancer. Tack vare dig kan vi skapa mötesplatser, ge personligt stöd, rehabilitera, informera och debattera. Tillsammans kan vi se till att ingen ska behöva kämpa ensam, när marken skakar och allt förändras. Hjälp oss att finnas där varje steg på vägen. Hjälp oss att hjälpa fler ❤

UNICEF

TIll de barn som behöver det mest

Köp ditt livs viktigaste julklappar på unicef.se – allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest. Årets julklapp hos UNICEF blev ett svältkatastrofpaket, som räddar barn från att dö av undernäring. Paketet känns väldigt relevant på grund av situationen i Jemen och i andra länder som är hårt drabbade av en allvarlig hungerkris.

Sverige för UNHCR

Sprid värme i jul

Vintern väntar inte. Även när vi blundar så går tiden. Temperaturen tickar ner. Vintern väntar inte. För miljontals familjer på flykt som världen över lever i läger, fördrivna från sina hem, är vintern en smygande katastrof. För hjälpen räcker inte till. Det är för kalla kläder. För få filtar. För lite värme. Världen blir kallare. Vintern väntar inte. Därför behövs vi mer än någonsin. Att vi tar sats. Att vi tar till handling. Att vi stoppar katastrofen som händer framför våra ögon. Vintern väntar inte. Det kan inte vi heller. Det behövs värme. Hjälp oss sprida den.

Vi-skogen

Plantera ett träd i jul!

Vi uppmanar människor att plantera träd i jul, och ersätta ett träd med ett annat. Motverka torka, starta en plantskola eller bidra till biodling i jul. Ge bort gåvor som bekämpar fattigdom och klimatförändringar. Gåvan får även plats under granen som gåvobevis!

War Child

Ge ditt stöd med ett gåvobevis

Miljontals barn lever i en vardag som kantas av krig och konflikt. De behöver ditt stöd. Därför har vi skapat en julklapp som gör skillnad. Ett fantastiskt gåvobevis illustrerat av hyllade Stina Wirsén. Så samtidigt som du stöttar War Childs arbete med barn i krig får du ett fint litet konstverk att ge bort till någon du tycker om. Bättre julklapp får man leta efter!

World Animal Protection

Beställ ett fint gåvobevis

Beställ ett fint gåvobevis att ge bort till nära och kära. Låt årets julklapp göra gott för världens djur! Du kan välja bland flera fina djurmotiv, välja belopp för gåvan (minst 150 kr) samt skriv en personlig hälsning.