3 fördelar med att välja naturliga skönhetsprodukter

Vissa produkter i badrumsskåpet är omöjliga att leva utan. Men som de flesta vet är många av dem skadliga för miljön och vår hud på ett eller annat sätt. Därför rekommenderas det att välja naturliga skönhetsprodukter framför onaturliga med kemiskt framställda preparat. Vi har sammanställt tre av fördelarna med naturliga skönhetsprodukter som förhoppningsvis kommer att övertyga dig om att göra smartare val i framtiden.

  • Det är bättre för miljön

Den fördel som förmodligen motiverar flest människor att välja naturliga produkter av alla slag är att de är miljövänliga. Samhället som helhet blir trots allt mer miljömedvetet för varje dag som går i takt med att vi inser att vår överdrivna konsumtion påverkar klimatet mycket negativt.

 

Många traditionella skönhetsprodukter innehåller giftiga kemikalier, bekämpningsmedel och gödningsmedel som spolas ner i avloppet när vi använder dem och förorenar i sin tur jorden. Genom att ersätta vanliga produkter som du använder varje dag, till exempel en tvål full av kemikalier, med en Aleppotvål som är både naturlig och ekologisk, slipper du oroa dig för att förorena miljön när du tvättar händerna!

 

Genom att välja naturliga produkter minskar du ditt koldioxidavtryck samtidigt som du främjar hållbart jordbruk och kan njuta av helt naturliga ingredienser.

  • Det är bättre för kroppen

Naturliga produkter är inte bara skonsamma för miljön – de är bra för kroppen också! Eftersom naturliga produkter inte innehåller några kemikalier behöver du inte oroa dig för att dina hormoner ska rubbas eller att huden ska bli irriterad. Givetvis finns det också ämnen i naturliga produkter som du kan vara allergisk mot, men för det mesta är de i allmänhet mer skonsamma än kemiskt framställda skönhetsprodukter.

 

Naturliga skönhetsprodukter omfattas faktiskt av liknande krav som ekologiska livsmedel. Det vill säga att de inte får innehålla kemikalier, bekämpnings- eller gödningsmedel. Detta har i sin tur långsiktiga fördelar för din hud och ditt allmänna välbefinnande. Så om det är möjligt, förändra dina skönhetsrutiner med rätt produkter och förvänta dig att knopp och kropp mår bättre överlag.

  • Det är snällare mot djuren

Vi får inte glömma att betona att de flesta naturliga skönhetsprodukter varken testas på djur eller innehåller ingredienser av animaliskt ursprung. Och det är något som många moderna konsumenter letar efter när de köper skönhetsprodukter. Ingen vill att ett djur ska lida till förmån för sin egen fåfänga.

 

Naturliga skönhetsprodukter är snällare mot djuren av två skäl. För det första behöver naturliga produkter vanligtvis inte testas på djur – naturliga ingredienser är redan väl testade på människor, så det finns praktiskt taget inga risker som behöver undersökas genom djurförsök. För det andra kommer ingredienserna i naturliga skönhetsprodukter från naturen. Ingredienserna utvinns från växtriket och därför finns det ofta inte en enda animalisk produkt i naturliga skönhetsprodukter.

Gör alla en tjänst och välj naturliga produkter för kroppen

Vi kan alltså dra slutsatsen att det finns många fördelar med att välja skönhetsprodukter med växtbaserade ingredienser. De är bättre för miljön eftersom inga kemiska preparat används och därför är det också bättre för kroppen. Om du är en djurvän är vi glada att kunna säga att majoriteten av alla naturliga skönhetsprodukter också är veganska.

You might like