Akut Behov av Pengar

Vid något tillfälle i livet kan vem som helst ha akut behov av pengar t.ex. inför en kris där vi behöver låna pengar snabbt, en oväntad räkning dyker upp. Om vi fortsätter men exemplet “oväntad räkning”, kan det bli väldigt dyrt för dig att strunta och inte betala den.

Om du inte betalar räkningen i tid, så hamnar du hos kronofogden. Att hamna hos kronofogden är en dyr affär med tanke på alla avgifter som räntor, påminnelseavgifter, inkassokrav och kronofogdens egen avgift och det värsta – en betalningsanmärkning som följer dig några år och gör det svårt för dig att exempelvis hyra en lägenhet och låna pengar på en bank.

Beroende på hur akut behov av pengar du är, så finns det några sätt att samla in pengar på kort tid. Du kan bland annat att ta ett snabbt lån. Att ta ett snabbt lån kan verka dyrt, men med tanke på att man hamnar hos kronofogden, så är det faktiskt ett billigare alternativ. Kom alltid ihåg att jämföra flera olika typer av lån.

Att vara i akut behov av pengar är ibland inte så konstigt som det kanske låter. Det är ingen överraskning att i dagens ekonomi, att fler människor än någonsin känner sig “desperat efter pengar”.

Om du är i denna situation – akut behov av pengar, så finns det några viktiga saker att komma ihåg. Först av allt, ingen panik. Det är faktiskt mycket enklare än du tror att rädda situationen och klara krisen. Det krävs bara lite planering och en god dos av sunt förnuft.

Här är några exempel på om du verkligen är i en situation där du är i akut behov av pengar.

Du är i akut behov av pengar om du är:
1. Skuldsatt och har problem att göra dina lägsta utbetalningar varje månad.
2. På väg mot konkurs.
3. Ständig stressad över pengar.

Akut Behov Av Pengar
4. Du har problem att sova, äta, eller vara glad på grund av dina pengar bekymmer.
5. Dina relationer är ansträngda på grund av problem med pengar.
6. Du klarar knappt att betala dina räkningar varje månad.

Här är några tips för att samla in pengar innan man ens funderar på att ta ett snabbt lån:

Sälj dina saker på Blocket.

Titta igenom allt du äger och hitta saker som du inte använder längre men som fortfarande är i gott skick. Det kan finnas saker som är värda tusentals kronor i ditt förråd och din källare. När du har samlat alla saker, så kan du annonsera ut sakerna på Blocket. Eller, du kan också sälja vissa saker som t.ex. barnkläder till en second hand-butik, om kläderna är i gott skick.

Låna pengar från en släkting eller vän.

Obehaget av att låna pengar från en släkting eller vän kan göras lättare genom att sätta allt i skrift. Det bästa sättet att göra det är genom att erbjuda att betala ränta på de pengar, som t.ex. 5 % ränta. Denna räntesats är bättre än vad de skulle få från ett vanligt sparkonto i en bank, men inte lika hög som ett kreditkort. Han eller hon får ut något av det och samtidigt gör dig en tjänst.

Det är viktigt att poängtera att du bör betala tillbaka lånet så fort du kan eller riskera att förlora din relation.

Om du inte har några saker att sälja eller inte vill låna från släktingar eller vänner, så kan du ansöka om ett snabbt lån. Det kan vara svårt att låna pengar utan fast inkomst. Kolla gärna på Internet och jämför lånevillkor och räntor. Med ovanstående tips kan du som är i akut behov av pengar, hitta en lösning som passar just dig och dina omständigheter. Lycka till.

You might like