Alla Röda Dagar 2023

Så Mycket Är Du Ledig 2023 – Röda Dagar

Röda dagar innebär att man är ledig från sitt jobb och kan koppla av med vänner och familj. Ibland leder röda dagar även till att man får en långhelg (om den röda dagen infaller på en fredag eller måndag). 

För att göra det enkelt för er att hitta vilka dagar som är lediga så har vi länkat till en bra sida som listar alla Röda dagar 2023. 2023 ser ut att bli ett bättre år än de senaste åren då du som anställd får några fler lediga dagar.

Får jag lön på röda dagar?

De flesta har en s.k. månadslön vilket innebär att du får samma lön oavsett hur många arbetsdagar den specifika månaden har. Exempelvis så har februari bara 28 dagar och man får inte en lägre lön i februari jämfört med andra månader. Det innebär att du bör ha samma lön även om en röd dag (helgdag) äger rum den månaden.

Har alla halvdag innan röd dag?

Det är upp till varje arbetsgivare att besluta om det är halvdag dagen innan en röd dag. Det är inget krav och vanligtvis är det en helt vanlig arbetsdag dagen innan röd dag. Men vi rekommenderar alltid att höra med din arbetsgivare vad som gäller för just dig.

Är Nationaldagen en röd dag?

Ja, nationaldagen är en röd dag. Sveriges nationaldag infaller den 6 juni och är en röd dag där man är ledig från jobbet. Under 2023 infaller nationaldagen på en tisdag. Därför kommer det vara många som tar ledigt på måndagen (5 juni) för att på så sätt ge sig en långhelg med fyra dagars ledighet.

_____

Om ni är intresserade av Melodifestivalen så kan ni läsa mer i denna Ultimata guiden för Melodifestivalen 2023. I den guiden hittar ni all information du behöver inför Mello 2023. Allt från artister och deras bidrag till information om varje deltävling. Så luta dig tillbaka, häll upp en kopp kaffe och lär dig allt om Mello 2023.

You might like