Allt du behöver veta om Baltic Environmental Initiative

Miljöfrågan engagerar nästan alla – men kanske extra mycket alla vi som rör oss i naturen eller kring havet. Fritidsseglare har i decennier försökt dra sitt strå till stacken kring att förbättra hållbarheten i vår natur i allmänhet, och haven i synnerhet. Därför kommer Baltic Environmental Initiative som en otroligt positiv nyhet. Det är helt enkelt världens första flytvästar som är tillverkade i delvis återvunna material. Det är inte heller vilka flytvästar som helst – utan riktigt klassiska modeller från välkända Baltic.

Baltic har sedan 1977 tillverkat flytvästar i allra högsta kvalitet med högt fokus på användarens säkerhet – och nu kan du alltså dessutom göra miljön en tjänst. 

I den här artikeln går vi igenom det viktigaste kring Baltic Environmental Initiative. Informationen kommer från ett inlägg i Moory Magazine: Baltic Environmental Initiative – miljövänliga flytvästar.

Vad är återvunnet?

Vi kan redan nu säga det: allt går, för tillfället, inte att tillverka med återvunna material. Det är förstås bättre att göra någonting än ingenting, och vi tycker att Baltic har kommit långt. Nedan är en lista över de delar på flytvästarna som tillverkats av återvunnet material:

  • Tyget av polyester är tillverkat av återvunna PET-flaskor
  • Flytmaterialet är tillverkat av Polyetenen – återvunnet från industriavfall

Vad är inte återvunnet?

Då det inte finns något certifierat alternativ kommer spännen och remmar att, i nuläget, inte tillverkas av återvunnet material.

Hur mycket mindre miljöpåverkan blir det i praktiken?

De återvunna flytvästarna innebär 23-24€ mindre utsläpp av koldioxid jämfört med traditionella flytvästar tillverkade i ej återvunnet material.

Tre produkter lanseras 2023

Baltic lanserar år 2023 tre produkter med återvunnet material – se nedan lista. E.I. i namnet betyder precis vad du tror: Baltic Environmental Initiative.

  • Baltic MIST E.I. – en klassisk seglarväst till bra pris
  • Baltic Radial E.I. – utvecklad för ett aktiv liv på vattnet med extremt bra passform
  • Baltic Split Front E.I – marknadsledande barnflytväst med enorm komfort, säkerhet & kvalitet

You might like