Är nu en bra tid att sälja sitt guld?

Det yttersta målet med alla investeringar är att så småningom sälja och förhoppningsvis tjäna pengar. Guld, silver (och andra ädelmetaller) kan skilja sig något från detta eftersom de vanligtvis används som en hedge eller försäkring mot att marknaderna kraschar – så om du tror att din aktiemarknad kan krascha snart kolla in dessa skäl till varför guld kan vara värt att köpa!

Vissa investerare köper dock ädelmetaller enbart för att tjäna pengar, och med de vinster som kan göras är det lätt att se attraktionen. Om vinster är det yttersta målet, då är försäljning i rätt tid den viktigaste faktorn.

Investerare letar alltid efter den bästa tidpunkten för att sälja sina investeringar, men vad bör du kontrollera innan du bestämmer dig för att nu är din tur att sälja? Det finns mer än en faktor som spelar in här. Till exempel: Guldpriserna tenderar inte bara per region eller land – de beror också på internationell politik och ekonomisk stabilitet som också kan påverka investerarnas förtroende; så även om det just nu kan verka som ett utmärkt tillfälle (med låga räntor!), räkna inte med det på obestämd tid – saker förändras snabbt!

Bästa tiden att sälja guld?

Den bästa tiden att sälja guld beror på två faktorer: efterfrågan och priset på guld.

Om du har suttit på en guldinvestering i flera år kan tiden komma när du behöver frigöra värdet på din investering. En förändring i omständigheter som att köpa ett hus, ta den där drömsemestern eller pensionering kan uppmuntra dig att sälja. Även om guld har ett innestående värde som har bestått genom mänsklighetens historia, så inser man det först i slutändan när du säljer. Att köpa ett hus med några guldtackor kommer inte att hända i det nuvarande fiat-valutasystemet ????

Den andra påverkan är när priset är rätt. Det gamla ordspråket “köp lågt – sälj högt” är lika sant för guld som för andra marknader. Problemet med guld är att det är svårt att förutsäga uppgångar och fall. En titt på guldpriset under de senaste 20 åren belyser den allmänna trenden att priset har gått uppåt.

Är det nu ett bra tillfälle att sälja ditt guld?

Ingen kan vara säker på hur priset på guld kommer att röra sig. Priset fluktuerar regelbundet beroende på ekonomiska förhållanden och investerarnas efterfrågan.

Som en långsiktig investering bör man komma ihåg att fluktuationerna i guldpriset kan jämna ut sig över veckorna. Det är vanligtvis genom att vänta månader eller år som verklig avkastning kan göras på dina initiala investeringar. Även den finansiella kraschen såg att priset steg stadigt under en tvåårsperiod.

Pandemin såg guldet klättra till sitt rekord under en period av sex månader, och trots att den drog sig tillbaka, har den hållit sig hög. Inflationsrädsla och det ekonomiska nedfallet från centralbankens svar på det har blivit viktiga drivkrafter för guldpriset, och prognoser tyder på att det kan gå högre.

Den enkla sanningen är att risken ligger hos den enskilda investeraren. Som med alla investeringar är timing nyckeln. Sättet att fullända din timing när det gäller att sälja guld är observation. En kombination av att läsa nyheterna och kolla marknadspriser då och då borde vara tillräcklig för att hjälpa dig att tjäna vinster på din initiala investering. Lycka till

You might like