Behöver du spara pengar? Handla med rabattkoder

Att hålla koll på sin ekonomi är något av de viktigaste man kan göra. Ett av många sätt att spara pengar på är att genomföra sina köp på internet med hjälp av rabattkoder.

En rabattkod är en alfanumerisk kod som butiker på internet ofta delar ut till nya eller befintliga kunder. Rabattkoden fyller man ofta i när man skall betala för sitt köp, och reducerar priset på köpet. Rabattkoder ger ofta 10-20 % rabatt på hela din beställning, så det finns mycket pengar att spara genom att använda en rabattkod när man handlar online.

Hur hittar man fungerande rabattkoder?

Först och främst måste du hitta en rabattkod som fungerar i den butik du skall handla i. Rabattkoder finns ofta utspridda lite varstans och kan ofta hittas på ett företags sociala medier, eller i mailutskick som företagen gör. Ofta får man även en rabattkod om man till exempel skriver upp sig för ett företags nyhetsbrev.

Det finns flera hemsidor på internet som specialiserat sig på att samla in och publicera rabattkoder på internet. Hemsidorna bevakar då butiker på internet och så snart en rabattkod finns tillgänglig så publiceras den på hemsidan.

Hur använder man en rabattkod?

Att använda rabattkoder är enkelt, och det krävs ingen teknisk förkunskap för att använda en rabattkod. När du hittat den rabattkod du vill använda så genomför du ditt köp som vanligt. När du kommer till kassan så letar du fram det fält där rabattkoder anges. Ofta står det ”Har du en rabattkod” eller ”Har du en kupongkod?”. Klistra in rabattkoden i detta fält och klicka på OK. Nu reduceras priset på ditt köp.

Hur mycket kan man spara med hjälp av en rabattkod?

Om du handlar mycket på internet så kan du spara stora summor med hjälp av en rabattkod. Rabattkoder ger ofta en procentuell rabatt på ditt köp, men kan även ge dig en fast summa i rabatt på ditt köp. I vissa fall kan du få hem extraprodukter när du handlar med en rabattkod, eller ta del av erbjudanden som ”den billigaste varan på köpet”.

 

You might like