Den ultimata guiden till fönsterputsning

Fönsterputsning kan verka som en enkel uppgift, men att få önskat resultat kan vara svårt. I den här artikeln kommer vi att diskutera de bästa sätten att rengöra dina fönster för ett ränderfritt resultat. Vi kommer också att täcka några vanliga misstag människor gör när de putsar sina fönster och hur man undviker dem. Låt oss börja!

Använd rätt material och verktyg

Först måste du använda rätt material. Investera i en kvalitetstorkare, några luddfria handdukar och en bra fönsterputsare. Sprayrengöringsmedel är ett enkelt alternativ, men hemgjorda lösningar gjorda med vinäger, tvättsprit och vatten fungerar lika bra. När du har samlat ihop dina förnödenheter är det dags att börja städa!

Så här gör du

Börja med att ta bort smuts och smuts från fönstren med antingen en handduk eller en dammsugare inställd på lägsta inställningen. Var noga med att kolla efter spindelväv i hörn eller längs kanterna på ramarna, eftersom dessa kan vara svåra att ta bort efter att glaset har blötts. Spraya sedan fönsterputsaren på ena sidan av glaset och använd din skrapa för att torka bort överflödig vätska och skum i en kontinuerlig rörelse. Avsluta med att torka av kanterna med en ren, torr, luddfri trasa. För att få extra glans kan du använda tidningar eller mikrofiberhanddukar för att polera glaset efter rengöring.

Hur ofta ska fönster putsas?

Som en generell regel bör fönster putsas minst en gång var tredje månad. Denna frekvens kan variera beroende på klimatet där du bor och hur mycket solljus dina fönster får. Om dina fönster utsätts för mer smuts eller damm bör de putsas oftare. Många tvättar bara fönstren när de tror att de är smutsiga, men det är ett känt misstag. För när du först tvättar dem när de är smutsiga är de också väldigt smutsiga, vilket kan göra det extra svårt att få dem helt rena. Det kan kräva att du polerar dem 2-3 gånger innan de är helt rena.

Anlita en professionell fönsterputsare

Om du vill uppnå bästa resultat för dina fönster är det ofta bäst att anlita en professionell fönsterputsare, som till exempel Magdasfönsterputs. Professionella fönsterputsare har alla rätt material och verktyg för att få jobbet gjort snabbt och effektivt. De vet också hur de ska hantera svåra fläckar och ränder utan att skada glaset eller ramen. Boka Fönsterputs Malmö om du vill ha dina fönster rena.

You might like