Få ditt trägolv att glänsa som nytt med dessa 5 enkla underhållstekniker

Trägolv är en klassisk bas i alla rum, och med rätt underhåll kan de hålla hela livet. Så om du vill hålla ditt trägolv skinande som nytt i många år, följ dessa 5 enkla underhållstekniker! Dessa tips hjälper dig säkert att hålla ditt älskade trägolv snyggt i många år.

1. Dammsug och sopa regelbundet: Detta är det mest grundläggande och viktigaste underhållstipset för trägolv. Regelbunden dammsugning hjälper till att ta bort smuts och skräp som kan repa golvets yta med tiden. Se till att använda en dammsugare med mjuka borstfästen så att du inte skadar golvets finish.

2. Använd skyddsmattor eller mattor: Mattor är utmärkta för att skydda dina golv från slitage från tung gångtrafik i vissa delar av hemmet. Mattor hjälper också till att skydda mot vattenspill, olyckor med husdjur och förhindra att smuts dras in. Se till att välja mattor som är designade för trägolv och som inte har gummi- eller vinylunderlag som kan skada ytan.

3. Rensa upp spill omedelbart: Spill kan orsaka vattenfläckar som kan missfärga ditt golv om det lämnas för länge. Så det bästa man kan göra är att torka upp dem direkt med en fuktig trasa innan det har en chans att sätta sig och skada träet.

4. Applicera igen tätningsmedel med några års mellanrum: Tätningsmedlet på ditt trägolv kommer att börja slitas ner efter ett tag, så se till att applicera igen med några års mellanrum (eller enligt tillverkarens rekommendationer). Detta kommer att hjälpa till att skydda mot fläckar, repor och dagligt slitage. Om ditt golv behöver service, kontakta Widensgolvservice.se.

5. Undvik hårda rengöringsmedel: Starka kemikalier och slipande rengöringsmedel kan skada ytan på ditt trägolv, så det är alltid bäst att hålla sig till skonsamma, pH-neutrala rengöringsmedel. Var noga med att läsa etiketterna när du köper en rengöringsprodukt och undvik sådana som innehåller vaxer eller oljor, eftersom de kan lämna en rest på golvet som drar till sig smuts.

You might like