Finns regler för städning av bostaden efter din flytt?

Finns regler för städning av bostaden efter din flytt?

Att flytta till ett nytt hus eller en ny lägenhet kan vara både spännande och stressigt. Förutom att packa och förbereda för flytten finns det viktiga uppgifter som måste göras innan du lämnar din gamla bostad. Den här bloggen vill visa att regler och riktlinjer för en grundlig städning efter flytten gäller.

Varför är flyttstädning av bostaden viktig?

Att lämna en gammal bostad i ett rent och välskött skick är inte bara en fråga om artighet och respekt för den nya ägaren. Det kan också få rättsliga konsekvenser. Många hyresvärdar och fastighetsägare kräver att hyresgästerna ska städa bostaden noggrant när de flyttar ut. Om städningen inte uppfyller deras krav kan du som ansvarig ex. behöva betala en del av din deposition eller debiteras för städning av en professionell städfirma.

Guide steg för steg för flyttstädning av bostaden

Underlätta din städning och se till att du inte missar något viktigt, följ gärna vår steg för steg guide:

  • Torka av alla väggar, tak, golv och fönster. Använd lämpliga rengöringsmedel och verktyg för att ta bort smuts och fläckar, så att inte underlag skadas.
  • Rengör köket noggrant: ta bort alla matrester och rengör ugn, spis, kylskåp och diskho.
  • Rengör köksskåp och hyllor inifrån och ut.
  • Rengör badrummet: rengör toalett, badkar/dusch, handfat och speglar. Ta bort mögel och kalkavlagringar. Glöm inte att rengöra badrumsskåpen och hyllorna.
  • Rengör även skåp och förvaringsutrymmen: ta bort alla föremål och se till att inget finns kvar i skåp och förvaringsutrymmen. Dammsug och torka av ytor.
  • Skötsel av golv och mattor: Dammsug och rengör alla golv noggrant. Använd vid behov en ångmopp för att ta bort envisa fläckar. Om mattor är fläckiga eller luktar illa kan de behöva rengöras professionellt.

Boka städfirma för professionell städning

Om du inte har tid, ork eller möjlighet att städa själv kan det vara bra att anlita en städfirma. Genom att anlita en städfirma med professionella städare städare så missas inget. De har erfarenhet och kunskap om hur man städar efter en flytt och kan få en gammal bostad att se ut som nytt igen. Professionell städning av en städfirma kan också efterfrågas av hyresvärdar och fastighetsägare. Städning efter flytt är ett viktigt steg efter tömning av en bostad är klar. Genom att följa dessa regler och riktlinjer kan du lämna din gamla bostad i gott skick och undvika problem och extra kostnader. Om du behöver hjälp med din flyttstädning kan du kontakta Anettes Flyttstädning Sverige AB. Vi erbjuder professionella städtjänster för både privatpersoner och företag till marknadsmässigt bra priser.

Varmt välkomna!

You might like