Granby Catering: Så skapar du en minnesvärd och framgångsrik studentfirande

Det är äntligen dags att fira studenter och deras framgångar! Studentmottagningen är en speciell händelse som markerar slutet på en viktig era och början på en ny. För att göra denna fest minnesvärd och framgångsrik finns det några viktiga tips och idéer att ta till sig. Här är några nyckelfaktorer att överväga när du planerar en oförglömlig studentmottagning.

 

Tips och idéer för en oförglömlig fest

 

 1. Välj en passande plats: Börja med att välja en plats som är lämplig för firandet. Det kan vara hemma, i trädgården, i en hyrd lokal eller till och med utomhus om vädret tillåter det. Se till att platsen är tillräckligt stor för att rymma alla gäster bekvämt och har tillräckligt med utrymme för underhållning och aktiviteter.
 2. Skapa en festlig atmosfär: Dekorationer spelar en stor roll i att skapa en festlig stämning. Använd studentens skolfärger som tema och dekorera med ballonger, flaggor och banderoller. Skapa en fotovägg där gästerna kan ta bilder och lämna meddelanden till studenten.
 3. Planera underhållning och aktiviteter: För att hålla gästerna engagerade och underhållna under studentmottagningen är det viktigt att planera olika aktiviteter. Anordna lekar, musikquiz, tal eller till och med en DJ för att skapa en livlig atmosfär. Överväg att hyra en fotobås där gästerna kan ta roliga bilder tillsammans.
 4. Mat och dryck – Student Catering: Catering är en viktig del av studentmottagningen. Överväg att anlita en cateringtjänst som kan tillhandahålla olika matalternativ som passar olika smaker och kostbehov. Erbjud ett brett utbud av aptitretare, bufféalternativ och sötsaker för att tillfredsställa gästernas smaklökar. Se också till att det finns tillräckligt med drycker, inklusive alkoholfria alternativ. Att använda sig av catering för festen kan göra att du som anordnare också kan lägga tid på att njuta av dagen eller på andra delar som är svårare att outsourca.
 5. Personliga inslag: Gör studentmottagningen extra speciell genom att inkludera personliga inslag som reflekterar studentens intressen och prestationer. Visa upp bilder och minnesvärda delar från studentens skoltid. Använd anslagstavlor eller collage för att visa upp olika framgångar och utmärkelser som studenten har uppnått.
 6. Tacka gästerna: Studentmottagningen är en tid att fira och uppskatta allt stöd och uppmuntran studenten har fått. Se till att tacka gästerna för deras närvaro genom att ge ut små gåvor eller tackkort. Detta kommer att bidra till att göra evenemanget mer meningsfullt och minnesvärt för alla inblandade.

 

Tips på lekar till studentmottagningen:

 • Sanning eller konsekvens: Ett klassiskt spel där gästerna får välja mellan att svara på en personlig fråga eller utföra en utmaning. Detta kan vara ett bra sätt att få igång samtal och skapa skratt.
 • Gästbok med en twist: Istället för en traditionell gästbok kan du ha en rolig twist. Låt gästerna skriva ner sina bästa råd, skämt eller minnesvärda ögonblick under studentens studietid. Det blir en underhållande läsning för studenten senare.
 • Studiequiz: Testa gästernas kunskaper genom att arrangera en studiequiz. Skapa frågor relaterade till studentens ämnesområde eller allmänbildning. Du kan dela upp gästerna i lag och ge priser till vinnarna.
 • Karaoke: Skapa en karaokehörna där gästerna kan sjunga sina favoritlåtar. Det blir en rolig och underhållande aktivitet där alla kan delta och visa upp sina sångtalanger.
 • Gissa studenten: Samla bilder från studentens barndom och uppväxt och be gästerna att gissa vilken bild som föreställer studenten. Detta kan generera många skratt och roliga diskussioner.
 • Danstävling: Anordna en danstävling där gästerna kan visa upp sina dansfärdigheter. Du kan ha olika kategorier som pardans, gruppdans eller improvisation. Glöm inte att ha priser till de bästa dansarna.
 • Memoryspel: Skapa ett memoryspel med bilder från studentens studietid. Lägg ut korten på bordet och be gästerna att para ihop bilderna. Det blir en nostalgisk och underhållande aktivitet.
 • Namnlekar: För att hjälpa gästerna att lära känna varandra kan du arrangera namnlekar. Be varje person att berätta något om sig själv som börjar med samma bokstav som deras förnamn. Detta kommer att skapa samtal och gemenskap.
 • Limbo: Arrangera en limbotävling där gästerna måste gå under en låg ribba utan att röra vid den. Det blir en rolig och energifylld aktivitet som får alla att skratta.
 • Fotobås: Hyr in ett fotobås eller skapa ett eget där gästerna kan ta roliga och minnesvärda bilder tillsammans. Se till att det finns olika rekvisita och tillbehör för att göra bilderna ännu mer underhållande. Dessa lekar kan hjälpa till att skapa en livlig och engagerande atmosfär under studentmottagningen och göra den till en fest att minnas. Var noga med att anpassa lekarna efter studentens och gästernas preferenser och ha kul tillsammans!

Dessa lekar och tips för studentfirandet kan hjälpa till att skapa en livlig och engagerande atmosfär under studentmottagningen och göra den till en fest att minnas. Var noga med att anpassa lekarna efter studentens och gästernas preferenser och ha kul tillsammans!

You might like