Hur du kan förbättra din hälsa

De flesta av oss är medvetna om att vår hälsa är bland det absolut viktigaste vi har. Vi vet också att det är något som vi bör ha i bakhuvudet medan vi lever vår vardag. Trots det så är det lätt att tänka på hälsan som något man ska ta tag i senare, någon gång i framtiden. Tyvärr så är det inte riktigt så det funkar. Vi behöver alltid göra stora eller små avvägningar när det kommer till val av kost och huruvida vi ska träna eller ligga i soffan och äta chips. 

 

Sen är det ju självklart som med allt annat inte bara svart eller vitt, det finns ett mellanting. Oavsett, vi tänkte dela med oss av några tips på hur du kan leva lite hälsosammare, med en relativt liten insats.

Ät bättre mat

Det är lätt att glömma bort hur stor roll din kost faktiskt spelar i helheten. Speciellt om du tillhör gruppen som inte är speciellt fysiskt aktiv till vardags – då blir kosten extra viktig. Försök att välja bort snabbmat lite oftare så kommer din kropp att tacka dig. Ett bra sätt att få i sig lite nyttigheter kan vara så enkelt som att göra en smoothie på lite frukt och bär som du kan starta dagen med! 

Bli mer aktiv

Det är lätt hänt att vardagen står i vägen för för det där träningspasset du egentligen skulle vilja hinna med. Det kan handla om allt från barn som ska hämtas till städning, matlagning eller tvätt – vardagen blir svår att få ihop ibland och det är okej. För att hitta bra sätt att hålla sig aktiv utan att behöva ett större avtryck i vardagen kan vara att leta tips och knep på hälsobloggar som blinyttig.nu. Där finns tips på hur du enkelt klämmer in lite motion, men även andra vardagliga tips. 

You might like