Måla om och gör hemmet fräschare – Fem smarta tips!

Här har vi listat flera olika smarta tips på hur du målar om i hemmet och fräschar upp allt från väggar till möbler.

Behöver du professionell hjälp så kan du även samla in offerter från målare runtom i landet helt gratis från BraHantverkare.com. Här finner du några populära orter; målare Stockholm, målare Göteborg, målare Malmö.

Så målar du på kakel:

Att måla på kakel kan vara ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att fräscha upp ditt badrum eller kök. För att börja, se till att ytan är ren och fri från smuts och fett. Använd en vattenbaserad färg och applicera ett lager av primer för att hjälpa färgen att fästa bättre. Använd en pensel eller rulle för att applicera färgen, och se till att ge tillräckligt med tid för att torka mellan varje lager. När du är klar, låt ytan torka ordentligt innan du använder det på nytt.

Så målar du på tapet:

Måla på tapet kan också vara ett effektivt sätt att ge en förnyad känsla till ditt rum. Innan du börjar måla, se till att ytan är ren och torr. Använd en vattenbaserad färg och en rulle för att applicera ett lager av primer för att hjälpa färgen att fästa bättre. När primerlagret har torkat kan du applicera färgen med en rulle eller pensel. Se till att tillämpa ett andra lager efter att det första har torkat. Om tapeten är mörk eller har ett mönster kan det krävas fler lager för att täcka helt.

Så målar du om möbler:

Om du vill förnya dina gamla möbler kan målning vara ett enkelt och billigt alternativ. Innan du börjar måla, se till att ytan är ren och torr. Om möblerna har en blank yta, använd sandpapper för att matta ner ytan så att färgen fäster bättre. Använd en pensel eller rulle för att applicera färgen, och låt varje lager torka ordentligt innan du applicerar nästa. Om möblerna har många detaljer, använd en pensel för att nå områden som kan vara svåra att nå med en rulle.

Så målar du om kök:

Att måla om ditt kök kan ge en ny och fräsch känsla till ditt hem. Innan du börjar, se till att ytan är ren och torr. Använd en vattenbaserad färg och applicera ett lager av primer för att hjälpa färgen att fästa bättre. Använd en rulle eller pensel för att applicera färgen och låt varje lager torka ordentligt innan du applicerar nästa. Om du har köksluckor, se till att ta bort dem innan du börjar måla.

Så målar du om dina köksluckor:

Att måla om dina köksluckor kan vara ett kostnadseffektivt sätt att ge ditt kök ett helt nytt utseende. Innan du börjar måla, ta bort dörrarna och ta bort alla handtag och knoppar. Se till att ytan är ren och torr och använd sedan sandpapper för att matta ner ytan så att färgen fäster bättre. 

Använd en vattenbaserad färg och applicera ett lager av primer för att hjälpa färgen att fästa bättre. Använd en pensel eller rulle för att applicera färgen och låt varje lager torka ordentligt innan du applicerar nästa. Se till att måla både insidan och utsidan av dörrarna för att få ett enhetligt utseende. När du är klar med målningen och färgen har torkat ordentligt, sätt tillbaka handtagen och knopparna på plats och sätt sedan tillbaka dörrarna på köksluckorna.

Att måla om dina köksluckor kan vara en tidskrävande process, men det är ett enkelt och billigt sätt att ge ditt kök en ny look. Innan du börjar, se till att ha allt material du behöver och tänk igenom färgvalet noga för att se till att det passar in med resten av köket. Genom att följa dessa enkla steg kommer du att ha ett nytt och fräscht kök på nolltid!

You might like