Roliga kortspel för antingen en eller två spelare

Har du en kortlek därhemma som inte används särskilt flitigt? Om du vill ändra på detta finns det sannerligen ett helt hav av olika kortspel att prova på, och vi ska tala mer om några olika alternativ i det här inlägget. Ta även en tur över till SvenskaKortspel för att läsa mer kring olika sorters kortspel samt ta reda på deras spelregler.

Spännande kortspel för två personer

Inte går det att nämna kortspel utan att lyfta fram UNO. I det här spelet är det inte ett måste att vara två personer, utan det går lika bra att spela mot fler motståndare än så. Kom dock ihåg att UNO inte använder en vanlig kortlek, utan du behöver en särskild UNO-kortlek för att komma igång. Läs mer om UNO hos SvenskaKortspel.

Om du hellre föredrar att spela med en kortlek som du redan har kan du testa på Vändtia, Finns i Sjön eller kanske Skitgubbe. Den stora fördelen med kortspel är att du utan svårigheter kan ta med dig din kortlek överallt. Den får lätt plats i fickan eller handväskan, och då är du redo att spela oavsett var ni befinner er! Lär dig mer om en lång rad olika kortspel hos SvenskaKortspel och börja därefter spela med någon som du håller kär.

Spela kortspel på egen hand

Inte är det ett måste att vara två personer för att ta del av kortspel. Faktum är att det finns en lång rad kortspel som går att spela på egen hand. Mer specifikt talar vi om att lägga patiens. Här krävs det enbart en ordinär kortlek och en enda person som är villig att lägga patiensen.

Känn dig heller inte begränsad då det finns fler än en sorts patienser. Några av dem har enkla regler medan andra är mer komplicerade. Några är dessutom baserade enbart på tur medan andra kräver skicklighet. Med detta i åtanke kan du därför säkerligen hitta en patiens som passar dig likt handen i handsken. Harpan, Idioten och Golf är exempel på några uppskattade patienser som du kanske skulle vilja prova på.

author avatar
Redactie

You might like