Så förbereder du dig på att skaffa hund

Att ha en hund som husdjur är absolut ingenting ovanligt, men när man skaffar sin första hund så kan det vara svårt att veta hur man ska gå till väga för att välkomna sin nya familjemedlem på bästa sätt. I den här guiden går vi igenom tips på hur du kan förbereda dig på att få hem din hund. 

Läs på ordenligt

När du väl har bestämt dig för att kaffa en hund så är det väldigt viktigt att man läser på ordentligt om hur det är att ha en hund. Det är viktigt att man läser på om den specifika ras och dess karaktärsdrag, om det är en blandras så får man läsa på om alla de genetiska raserna.

Det är också viktigt att läsa på hur man tränar en hund och får den att känna sig trygg och välkommen. Det är mycket viktigt att veta att en hund blir en familjemedlem, som man måste ta hand om och älska. 

Skaffa hundförsäkring

En hundförsäkring är mycket viktigt att införskaffa så fort som möjligt. När du väl har din hund hemma så kommer du att älska honom som en familjemedlem, och då vill man givetvis att ens hund ska få tillgång till den bästa möjliga vården när någonting händer. 

Hundvalpar är precis som barn mycket benägna att skutta runt och riskera att göra illa sig och även tenderar hundvalpar att äta saker som de inte ska. Veterinärkostnader kan springa iväg och bli mycket kostsamma om man inte har en hundförsäkring. Det är därför viktigt att man tecknar en bra försäkring åt sin hund. 

En hundförsäkring betalas ofta månadsvis och kan variera i pris beroende på förmåner i försäkringen och vilket försäkringsbolag du tecknar din hundförsäkring hos. 

För att få en bra överblick om vad som finns på marknaden så kan du jämföra hundfösäkringar hos jämförelsesajten dindjurforsakring.se

Räkna med att avsätta mycket tid och ge kärlek

En hund är en kännande varelse som oss människor och behöver mycket omtanke, uppmärksamhet och kärlek, speciellt när de är valpar. Man behöver avsätta tid för att träna en hund. Till exempel behöver man träna hunden att bli rumsren, äta på speciella tider, sova på speciella tider och gå på promenader. 

Utöver det bör man även avsätta tid för att träna sin hund att lyda kommandon, att hantera möten med andra hundar och människor.

Utöver beteende träning så behöver man även avsätta tid för att stimulera sin hunds intellektuella behov och hundens motionsbehov

För att stimulera en hunds intellektuellt är det perfekt med kommandoträning, till exempel att man ger hunden godis när den gör ett trick eller lyder ett kommando. Beroende på ras och storlek så har hundar olika motionsbehov, men även de minsta hundarna behöver komma ut och röra på sig.

Börja promenera 

Eftersom att en hund behöver gå ut på promenad 2-4 gånger om dagen och uträtta sina behov och för att motionera så är det givetvis viktigt att man som hundägare är fysiskt redo för dessa promenader. 

Beroende på din hund så kan man behöva att motionera olika mycket. Ta reda på hur mycket motion din hund kommer att behöva och börja gå och promenera de stäckorna så att du är redo.

Om man inte är i så jätte god fysisk form så kan det vara bra att börja promenera i tid innan man får hem hunden så att man är redo när hunden flyttat in. 

You might like