Så kan du hitta din unika signaturdoft

Tillhör du dem som älskar parfym? Då är det inte ovanligt att du har flera olika dofter i ditt badrumsskåp. Du kan till exempel välja doft efter årstid eller vilket humör du är på. Men det kan också vara roligt att ha en signaturdoft som människor förknippar med just dig. Här ger vi dig några bra tips på hur du hittar din unika signaturdoft. 

Gå efter ditt eget tycke och smak

Om du är på jakt efter en dam parfym som ska bli din nya signaturdoft bör du främst tänka på vad du själv gillar. Det är lätt att man låter sig påverkas för mycket av reklam och andra åsikter. Du borde istället utgå från dig själv. Du kan till exempel besöka en parfymbutik och lukta på lite olika varuprov. Då brukar du få en ganska bra bild av vad du gillar. 

Många har också ett favoritmärke inom parfym som de gillar lite extra. Det kan till exempel vara Armani eller någon annan välkänd designer. Då kan du börja med deras parfymkollektioner och se om du hittar en doft du kan tänka dig. 

Ha inte bråttom

Du bör också komma ihåg att det kan ta väldigt lång tid att hitta sin signaturdoft. Om du doftar på många dofter i sträck kommer näsan att bli trött. Du kan därför testa parfym i omgångar och skriva ner de du tycker var extra bra. Kom ihåg att du kan spraya parfymen på papper och ta med dig hem. 

Testa parfymen själv

Något som man måste komma ihåg gällande parfym är att de inte doftar likadant på alla. Därför är det viktigt att du testar den på dig själv. Det är också viktigt att du bär den en hel dag, då den kan dofta annorlunda när den väl har lagt sig. 

Två parfymer som innehåller samma doftnoter kan lukta väldigt annorlunda beroende på hur de är sammansatta. Det är därför svårt att gå endast på doftnoter. Parfym handlar mycket om känslan man får när man bär den. Därför är det väldigt svårt att säga om man kommer gilla en parfym utan att testa den. 

Var öppen för olika förslag

Att hitta en egen signaturresa är verkligen en resa. Döm inte ut en doft direkt utan låt den lägga sig. Ha ett öppet sinne och var inte rädd för att testa olika saker. Kom ihåg att du även kan blanda parfymer för att få en helt unik doft. 

You might like