Tänk på detta när du väljer utemöbler

Har du redan börjat planera för de varma månaderna? Då kanske utemöbler redan står på din lista över saker att införskaffa. Här är några saker att tänka på när du väljer möbler för utomhusbruk.

Det är nog ingen hemlighet att utomhusmöbler behöver utstå en hel del påfrestningar. Särskilt när de behöver spendera tid i det på många sätt och vis hårda skandinaviska klimatet. Därför har vi tittat närmare på några saker som du definitivt bör tänka på när du väljer dina utemöbler.

Välj rätt material

Material är inte bara en fråga om estetik och utseende. För även om det definitivt kan vara väl värt att matcha omgivningen så är det även en fråga om användbarhet. Trä är definitivt det mest klassiska alternativet då det passar in i stort sett överallt.

Men det är samtidigt värt att tänka på att de förr eller senare kommer att behöva lite omsorg för att fortsätta hålla toppskick i detta hänseende är Teak något utav en kompromiss då dess naturliga olja säkerställer att det alltid är redo för en ny säsong.

Ge dig chansen att möblera om efter tycke

Många gör misstaget att köpa riktigt tunga och klumpiga utemöbler som är så stora att de är svåra att hantera. Ett smart alternativ kan vara att välja lite mindre men mer behändiga utemöbler som tillsammans kan utgöra en hel uppsättning. Det ger avsevärt mycket frihet att få ut så mycket som möjligt av även de mest begränsade utrymmen. Du ger dig även chansen att alltid få omväxling.

Komplettera med dina personliga preferenser

Att välja dynor och andra komplement är ett enkelt sätt att både öka bekvämligheten och samtidigt sätta sin personliga prägel på saker och ting. I vissa fall kan det till och med vara bättre att lägga krutet på komplementdetaljer, snarare än att försöka hitta optimal design. Kom bara ihåg att även i detta hänseende välja material som tål klimatet. Möjligheterna är oändliga och det går att kombinera såväl riktigt snygga saker med väldigt praktiska alternativ.

Glöm inte den sociala kontexten

Att göra utomhus mer tillgängligt handlar på många sätt och vis att skapa förutsättningar för umgänge. Glöm därför inte bort det sociala sammanhanget. Se till att inreda med samtliga personers intressen i fokus. Fundera extra noggrant på vilka som faktiskt kommer att använda möblerna. Då har du tagit ett enormt steg mot att skapa rätt förutsättningar för trivsamma stunder.

You might like