Varför du ska tvätta dina fönster och vad du behöver göra för att göra det

Det är viktigt att putsa dina fönster för att hålla dem rena och vackra. Fönsterputsning kan dock vara en svår och tidskrävande uppgift, speciellt om du inte vet hur du ska göra det bäst. I den här artikeln ger vi dig några tips på hur du kan tvätta dina fönster enklare och snabbare – utan att kompromissa med resultatet.

Hitta rätt utrustning

Först och främst, se till att du har rätt utrustning. Du kan använda en vanlig trasa eller svamp att tvätta dina fönster med, men det är mycket bättre att använda en mikrofiberduk eller en bra fönsterskrapa. Mikrofiberduken är särskilt effektiv för att ta bort damm och fläckar, medan en fönsterskrapa gör att du kan putsa dina fönster snabbare och mer effektivt.

Använd rätt fönsterskrapa

För det andra måste du välja rätt fönsterbricka. Det finns många olika typer av fönsterbrickor på marknaden, men alla är inte lika lämpliga för alla typer av fönster. Har du vanliga glasfönster kan du använda en vanlig tvålblandning eller fönsterputs. Det kan vara rent tvålvatten, det vill säga vatten med diskmedel. Om dina fönster är väldigt kritiga eller väldigt smutsiga kan du hälla en skvätt vinäger i vattenblandningen, vilket kan lossa den värsta smutsen.

Använd rätt teknik

Slutligen, se till att du tvättar dina fönster med rätt teknik. Börja alltid på ena sidan av fönstret och arbeta dig ner. Använd inte för mycket vatten eftersom det kan lämna fläckar på fönstret. Tänk också på att torka fönstret ordentligt efteråt så att inga ränder eller fläckar finns kvar. Få nytt bidrag genom att läsa den här artikeln.

Följ dessa tips så kommer du kunna tvätta dina fönster snabbt och enkelt – utan att kompromissa med resultatet! Om du inte har möjlighet eller tid att putsa dina fönster själv kan du också anlita en professionell fönsterputsare.

You might like