Äger du en av dessa 6 telefoner? Då kan det vara dags att börja leta efter en ny.

De kommer att bli betydligt mindre säkra framöver. Tekniken utvecklas i rask takt, och det har sitt pris för ägare av äldre smartphone-modeller.

De står inför en växande utmaning: utfasningen av säkerhetsuppdateringar.

Ett sådant öde drabbar nu Samsungs S20-serie, där ägare av dessa modeller snart kommer att uppleva färre och färre uppdateringar.

Det kan leda till säkerhetsrisker Samsung har avslöjat att deras S20-serie – inklusive modeller som Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE, Note 20 och Note 20 Ultra – framöver endast kommer att få säkerhetsuppdateringar var tredje månad.

Detta skifte markerar början på slutet för dessa enheter, som snart kommer att anses föråldrade jämfört med nyare modeller.

Och denna förändring har lett till rekommendationer om att användare bör överväga att uppgradera till nyare modeller innan 2024 närmar sig sitt slut, för att upprätthålla optimalt skydd och funktionalitet.

Samtidigt understryker situationen vikten av kontinuerliga uppdateringar. Som vilken teknologiexpert som helst kan berätta, är regelbundna uppdateringar avgörande för att täppa till säkerhetshål och skydda mot nya hot som skadlig programvara och virus.

För dem vars enheter snart inte längre stöds, är det essentiellt att undvika användning av appar med känslig data, såsom bank- och betalningsappar, för att minimera risken för säkerhetsintrång.

Här är modellerna som drabbas Du kan se de berörda modellerna nedan:

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20+

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy Note 20

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Du kan se en fullständig lista över hur ofta Samsung skickar ut uppdateringar till de olika modellerna på Samsungs hemsida.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like