Skal du sälja din iPhone? Så får du mest pengar för den

Tidpunkten är avgörande:

Försäljningen av iPhones kan variera kraftigt beroende på timing. “För att maximera din försäljning, bör du överväga att sälja din iPhone precis innan den senaste modellen annonseras,” råder en teknikexpert. Detta beror på att marknadsvärdet ofta sjunker markant efter lanseringen av en ny modell.

Se till att din iPhone är i toppskick:

För att öka försäljningsvärdet är det viktigt att din iPhone är i bästa möjliga skick. En telefon utan repor och skador kan säljas till ett högre pris. “En välhållen iPhone kan säljas för upp till 20% högre än marknadsvärdet,” förklarar en säljare från en begagnadelektronikbutik.

Originalförpackning och tillbehör:

Försäljningen av din iPhone kan också påverkas positivt om du inkluderar originalförpackning och tillbehör som laddare och hörlurar. Detta ger köparen en känsla av att köpa något nästan nytt och kan motivera ett högre pris.

Ren programvara är ett plus:

Innan du säljer din iPhone, se till att återställa enheten till fabriksinställningarna och radera alla personliga data. Detta gör inte bara telefonen mer attraktiv eftersom den är redo att användas, men det säkerställer också att dina personuppgifter förblir privata.

Använd de rätta försäljningskanalerna:

När du ska sälja din iPhone, välj de mest fördelaktiga plattformarna. Online marknadsplatser som DBA eller Facebook Marketplace erbjuder ofta bred exponering och möjlighet att uppnå ett bra pris. “Att välja rätt plattform kan göra skillnaden mellan en snabb försäljning och ett högre försäljningspris,” avslutar en digital marknadsförare.

    Genom att följa dessa råd kan du se till att försäljningen av din iPhone blir så lönsam som möjligt.

    author avatar
    Redactie

    You might like