Apple-användare blir utloggade från sina Apple ID utan förklaring

Det verkar vara en alltmer utbredd driftstörning av något slag som påverkar Apple ID-användare ikväll. Flera personer på sociala medier rapporterar att de blev utloggade från sitt Apple ID på flera enheter under fredagskvällen och tvingades återställa sitt lösenord innan de kunde logga in igen…

Har du blivit utloggad från ditt Apple ID? Vi fick vårt första tips om detta runt kl. 20.00 ET. Under timmarna sedan dess har problemet fått stor spridning på sociala medier.

Apples systemstatussida indikerar inte att någon av dess tjänster har problem ikväll. Ändå är det tydligt baserat på rapporter från sociala medier att något konstigt pågår bakom kulisserna hos Apple. Några av oss här på 9to5Mac har också direkt påverkats av problemet.

Människor blir utloggade från sitt Apple ID på alla sina enheter. Om du försöker logga in med ditt ursprungliga Apple ID-lösenord kommer du att bli utestängd från ditt konto. Därefter tvingas du återställa ditt lösenord innan du kan logga in igen. Det verkar inte finnas något tydligt mönster eller orsak till varför detta händer.

Om det som händer på fredagskvällen har någon koppling till de pågående problemen med lösenordsåterställningsattacker som vi har följt i flera veckor är oklart just nu.

Dessutom, om du har funktionen för stöldskydd aktiverat, kan det bli särskilt problematiskt att bli slumpmässigt utloggad från ett Apple ID om du befinner dig långt från en betrodd plats.

Ett annat problem: om du återställer ditt Apple ID-lösenord kommer eventuella appspecifika lösenord som du tidigare ställt in via iCloud också att återställas.

Jag har bett Apple om mer information och kommer att uppdatera om jag får något svar. Har du blivit utloggad från ditt Apple ID på dina enheter ikväll? Berätta för oss i kommentarerna.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like