Det du behöver veta innan du köper en ny bäddmadrass

 

Om du har gått och funderat på att skaffa ny bäddmadrass så är det nu dags att göra det nu. En bra bäddmadrass kan göra hela skillnaden när det gäller att få en god natts sömn. Men med så många alternativ där ute, hur vet du vilken som är rätt för dig? Här är vad du behöver tänka på innan du köper dig en ny sprillans ny bäddmadrass.

Storlek och form

Storleken på din säng avgör självklart storleken du behöver ha på din madrass. En dubbelsäng med storleken 180×200 beroende om det är en eller två som sover delar den. Kan ni ha en stor bäddmadrass 180×200 eller 2 st 90×200 bäddmadrasser om ni inte vill ha samma känsla och därav 2 olika bäddmadrasser.

Har ni däremot ställbara sängar behöver ni en madrass där den översta delan är delad, vilket ger dig möjlighet att höja och sänka huvudändan utan att störa din partner. Fotändan är som en helt vanlig bäddmadrass..

Fasthetsnivå

Olika människor föredrar olika fasthetsnivåer i sina madrasser, så se till att prova flera olika typer innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Generellt sett ger en mjukare bäddmadrass mer dämpning för sidosovare, medan fastare madrasser ger mer stöd för ryggsovare. Det är också viktigt att notera att fasthetsnivåerna varierar från tillverkare till tillverkare; det som känns mjukt från ett företag kan kännas mycket fastare från ett annat.

Material som används

Materialet som används i en madrass kan göra stor skillnad när det gäller komfort och hållbarhet. Vanliga material är Memory foam, latexskum. Memory foam är utmärkt för att lindra tryckpunkter och ge konturstöd, latexskum har liknande egenskaper men tenderar att vara svalare. Det är viktigt att läsa på om varje typ av material innan du bestämmer dig för vilket som är rätt för dig.                                                                                                                                                        

Slutsats:

När det är dags att köpa en ny bäddmadrass finns det flera faktorer du bör ta hänsyn till – storlek och form, fasthetsgrad, använda material – för att se till att du får en som uppfyller dina behov och preferenser. Om du tar dig tid att undersöka dessa faktorer grundligt kommer det att löna sig. Det bästa tipset är att besöka en eller flera butiker och faktiskt få prova ett par olika madrasser och framförallt få pratat med en kunnig säljare inom området som kan guide dig i din köpprocess.

You might like