Googles kommande Pixel 8a får hela sju års uppdateringar

Google Pixel

När vi närmar oss lanseringen av Pixel 8a, framkommer det nu att mellanklassmobilen kommer att få samma långa uppdateringslivslängd och många av samma AI-funktioner som Pixel 8-serien.

Googles Pixel 8-serie introducerade det då aldrig tidigare skådade löftet om sju års Android OS- och säkerhetsuppdateringar. Nu verkar det som att Google också kommer att utvidga det löftet till sin nästa smartphone, den mer prisvärda Pixel 8a.

Kanske “endast” 7-års säkerhetsuppdateringar Marknadsföringsmaterial från en återförsäljarlista har läckt ut via Android Headlines och avslöjar bland annat att Pixel 8a också kommer att få sju års programvaruuppdateringar.

Materialet säger dock specifikt “7 års säkerhetsuppdateringar”, vilket indikerar att detta kanske inte också omfattar Android-uppgraderingar i sju år. Det är dock värt att notera att ett liknande språk används på Google Store-listningen för den vanliga Pixel 8, som får sju års Android-uppgraderingar.

Lånar AI-funktioner från Pixel 8 och 8 Pro Samma material nämner också att Pixel 8a kommer att få utvalda AI-funktioner från Pixel 8-serien. Dessa inkluderar Magisk radergummi för ljud, Rita cirkel och sök, Bästa bilden och e-postsummeringar. Den sista funktionen har ännu inte annonserats, men Google arbetar på den.

Dessutom nämns Tensor G3-chippet – inte någon överraskning – tillsammans med “minst” 31 timmars batteritid i Googles tester. Pixel 8a kommer också att vara IP67-klassificerad mot vatten och damm och inkludera “VPN från Google One”. Google meddelade nyligen att VPN-funktionaliteten i Google One läggs ned. Antingen är marknadsföringsmaterialet redan föråldrat, eller så kan Google vara på väg med en ny VPN-tjänst enbart för Pixel-telefoner.

Google Pixel 8a kommer mycket snart

Även om lanseringsdatum inte nämns i något av det läckta marknadsföringsmaterialet, tyder det nu på att Pixel 8a blir lanserad den 16 maj. Detta är troligen baserat på datumet för “Översikt”-widgeten som syns på Pixel 8as hemskärm, vilket sannolikt är korrekt, men som har varit felaktigt tidigare.

Oavsett förväntas det att Google kommer att avtäcka Pixel 8a under utvecklarkonferensen Google I/O, som äger rum den 14 maj.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like