Höj dina vinstchanser med dessa Blackjack tips

Trots att Blackjack för det mesta är ett turspel finns det dock en och annan strategi som du kan tillämpa för att höja dina vinstchanser. Om du vet med dig vid vilka tillfällen du bör dra nya kort samt när du bör stanna kan du ta smarta beslut som i slutändan lönar sig. För att hjälpa dig på traven ska vi nedan gå igenom några av dessa händiga tips. Först av allt ska vi dock lyfta fram viktiga Blackjack regler så du vet på ett ungefär hur spelet går till.

Hur spelar du Blackjack?

Det finns ett mål inom Blackjack, och det är att hamna på en större siffra än dealern. Enligt Blackjack regler har du från början två kort, och du räknar ihop dess kortvalörer för att ta reda på vilken siffra du ligger på. Samtidigt kan du även se vilken siffra som dealern för närvarande ligger på.

När spelet drar igång väljer du om du vill stanna på den siffran som du ligger på eller om du vill dra ytterligare kort. Obs! Om du hamnar på en siffra som är större än 21 har du förlorat. Du vill därför undvika att dra för många eller för värdefulla kort. För att lyckas krävs både tur och smarta beslut. När du nu är medveten om vilka Blackjack regler du bör hålla koll på ska vi gå in på diverse tips för att öka dina vinstchanser.

Bättre vinstchanser med hjälp av händiga råd

Det finns inga metoder att tillämpa för att garantera en vinst, men vissa råd kan trots detta vara bra att följa. Det är exempelvis bäst att inte dra några fler kort om den totala kortvalören ligger på 17 eller högre.

Om du å andra sidan ligger på 8 eller lägre bör du alltid dra ett nytt kort då du omöjligt kan hamna över 21. Om dealern inte har ett ess bör du också alltid dubbla så länge du ligger på 11. Sist men inte minst rekommenderas det att inte splitta klädda kort, femmor eller tior.

You might like