Hur du håller koll på ditt elpris

Spara pengar på din elräkning med dessa tips! I den här artikeln guidar vi dig genom ett antal tips som kan hjälpa dig att hålla koll på ditt elpris. Det är extra viktigt att vara uppmärksam på hur man använder el – även om det kan vara svårt att spara på något man inte märker. Här ger vi dig en översikt över de bästa knepen för att spara pengar på el.

1) Byt till en billigare energileverantör: Många av de stora energibolagen har ofta dyrare priser än mindre oberoende leverantörer. Det är därför alltid värt att undersöka marknaden för att se om du kan få samma tjänst till ett bättre pris, det finns många olika elpriser beroende på elleverantör.

2) Undvik vänteläge: När du inte använder dina elektroniska enheter, kom ihåg att stänga av dem helt – även när du inte behöver dem just nu. Om de är i standby-läge använder de fortfarande ström, om än i mindre mängder.

3) Byt till energisparlampor: Energisparlampor använder mycket mindre ström än vanliga glödlampor – och de håller längre också! Det gör att du enkelt kan spara pengar genom att byta ut dina gamla glödlampor mot energisnåla LED-lampor.

4) Undvik onödig användning av elektronik: När du inte använder dina elektroniska enheter, stäng av dem helt. Att använda onödig ström ökar din totala energiräkning varje månad. Även när din mobilladdare är ansluten utan din telefon använder den ström. Så stäng av strömbrytaren eller koppla ur laddaren.

5) Se över din elförbrukning: Det är avgörande att hålla koll på elräkningen att du regelbundet har koll på din förbrukning. Jämför priser från olika leverantörer. Det finns en ny app för ditt elpris där du kan följa de kommande elpriserna, så du kan använda elen där det är billigast, där du kan spara mycket pengar.

You might like