IT-expert med tydlig uppmaning: Gör detta med din Gmail

Nu kommer IT-experten med viktigt råd.

I den digitala tidsåldern, där vår inkorg ofta är full med e-postmeddelanden, kan det vara en utmaning att hålla ordning på alla meddelanden.

Lyckligtvis finns det smarta knep för att organisera din Gmail-inkorg, och de innefattar användning av etiketter.

Många av oss är bekanta med känslan av att gå vilse i vår inkorg, där vi antingen raderar eller arkiverar alla våra gamla e-postmeddelanden för att börja om på nytt.

Men även om detta kan kännas befriande, kan det också leda till att du förlorar överblicken över viktiga meddelanden.

Ett smart sätt att hantera detta problem på är att använda Gmail-etiketter för att organisera dina e-postmeddelanden efter tid.

Liz Gumbinner på Cool Mom Tech, delar ett enkelt sätt att skapa etiketter som motsvarar de år e-postmeddelandena mottogs, till exempel “Inkorg 2022” eller “Inkorg 2023”. Detta gör det lätt att hitta och hantera e-post från specifika tidsperioder.

För att göra detta, sök efter e-post i din inkorg genom att skriva “in: label:inbox” i sökfältet. Välj sedan alla meddelanden i din inkorg, tilldela dem en åretikett och arkivera dem.

Detta bevarar etiketten på e-posten, så du alltid kan söka efter dem baserat på när de mottogs.

Men du kan ta denna metod ett steg längre genom att skapa kvartalsemässiga etiketter.

Genom att använda “Custom range” i sökinställningarna kan du skapa etiketter som “2023 Q1” för första kvartalet 2023.

Detta ger dig en mer exakt tidsangivelse och en bättre känsla för när specifika e-postmeddelanden mottogs.

Du kan också experimentera med att skapa etiketter baserade på innehållet i e-postmeddelandena, såsom arbetsrelaterade, personliga eller projekt-specifika etiketter.

Målet är att skapa mindre segment av e-postmeddelanden för att hålla ditt arkiv organiserat och lätt sökbart.

Genom att använda dessa smarta etiketter kan du effektivt organisera din Gmail-inkorg och se till att viktiga meddelanden alltid är inom räckhåll, utan att du förlorar översikten över din e-posthistorik.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like