Konsten att ge den perfekta presenten

Vill du ge någonting fint till dina nära och kära för att påminna dem om hur mycket de uppskattas? Inte finns det något bättre än att se leendet på läpparna efter att man har räckt över en generös gåva, men det är inte alltid lätt att veta vilken sorts present som blir bäst.

En upplevelse eller ett objekt? Någonting användbart eller sentimentalt? För att hjälpa dig en smula ska vi kika på tips som förhoppningsvis bjuder dig på lite inspiration. Inom kort har du lagt vantarna på geniala presenter som dina närstående kommer att älska!

Spännande upplevelser

En typ av present som aldrig bör underskattas är häftiga upplevelser. Dessa skapar minnen för livet, och om mottagaren lever en extrovert livsstil kan detta bara bli ännu bättre. Några exempel på bra upplevelsegåvor är att åka luftballong. Detta kan ni göra tillsammans, och allt börjar med att förbereda ballongen. Ni tar därefter en fantastisk tur upp i luften med en utsikt som kan få vem som helst att tappa hakan. Efter ballongturen bjuds ni på en drink för att runda av dagen.

Inte är detta dock allt, utan ytterligare spännande upplevelser kan bestå av spabehandlingar, helikopterturer eller varför inte en lyxkryssning? Om budgeten är lite tajtare behöver det inte bli dyrt. En biokväll som avslutas med en utsökt middag kommer utan tvekan att uppskattas!

Praktiska gåvor

Om du vill ge ett fysiskt objekt snarare än en upplevelse är det dags att tänka på huruvida praktiska eller sentimentala gåvor blir det bästa valet. En praktisk present kan bland annat bestå av trädgårdsverktyg, köksutrustning eller någonting annat som personen verkligen behöver. Kanske har hen länge talat om hur det behövs en ny dammsugare till hemmet eller en gräsklippare till trädgården. Med hjälp av en praktisk gåva gör du vardagen lite enklare för mottagaren.

Sentimentala gåvor

Även sentimentala presenter är en stor höjdare. Dessa kan du i vissa fall skräddarsy så att de förvandlas till en mer personlig present. Du kan exempelvis trycka en egen bild, poster, satsa på ett smycke med gravyr eller kanske handdukar med namn. Det finns till och med choklad att köpa som kan pyntas med ett foto av dig och mottagaren.

Blommor, chokladaskar, prydnadssaker – Visst finns det många utomordentliga alternativ när det kommer till sentimentala gåvor. Välj det som du vet med dig att mottagaren kommer att älska!

author avatar
Redactie

You might like