Kosttillskott som du måste ha inför hösten!

När hösten närmar sig och det börjar bli mörkare kan det vara svårt för kroppen att få i sig alla vitaminer som vi får av solljus under sommaren. För att kompensera för bristen på solljus är det viktigt att äta en balanserad kost som innehåller mycket frukt och grönsaker. Det finns också ett antal livsmedel som är rika på D-vitamin, som fet fisk, ägg, mejeriprodukter och jäst. För att fylla på med D-vitamin kan man ta tillskott och om man frågar Sverigefitness är det Healthwell Vitamin D3 5000 IE som är bäst i test. Utöver D-vitamin finns det även andra kosttillskott som kompletterar D-vitamin bra.

D-vitamin förbättrar immunförsvaret

D-vitamin är ett av de viktigaste vitaminerna som vi behöver för att stärka immunförsvaret och skydda oss mot sjukdomar. Det finns flera olika sätt att få i sig tillräckligt med D-vitamin, men det bästa sättet är att exponera huden för solljus. Naturlig sol kan ge upp till 90% av den dagliga rekommenderade dosen av D-vitamin, men det är viktigt att inte utsätta sig för solen under långa perioder eftersom det kan leda till brännskador. Under hösten och vintern kan det vara svårt att få tillräckligt mycket naturlig sol, då finns det andra alternativ som kosttillskott och livsmedel som innehåller D-vitamin. Genom att ta tillskott eller äta livsmedel rika på D-vitamin kan man stärka immunförsvaret och skydda sig mot sjukdomar på hösten.

Zink och D-vitamin är en perfekt kombo

Zink är ett mineral som hjälper till att bibehålla ett starkt immunförsvar, samtidigt som det skyddar mot infektioner och sjukdomar. Det hjälper också till att reglera celldelningen och är viktigt för att upprätthålla en normal funktion av olika organ. D-vitamin är ett annat viktigt näringsämne som bidrar till att stärka immunförsvaret. Det hjälper till att stimulera produktionen av antikroppar, vilket gör det lättare för kroppen att bekämpa infektioner och sjukdomar. Genom att ta zink och D-vitamin tillsammans kan man få den optimala nivån av näringsämnen som behövs för ett starkare immunförsvar.

Hälsofördelar med att äta Omega-3

Omega-3 är en grupp av essentiella fettsyror som är viktiga för att upprätthålla hälsan. Det finns många hälsofördelar med att äta Omega-3, inklusive att det kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, lindra symtom på depression och ångest, stödja immunförsvaret och bidra till en bättre mental hälsa. Det har också visat sig att Omega-3 kan minska inflammation i kroppen, vilket kan leda till minskad risk för sjukdomar som reumatoid artrit och astma. Det finns många livsmedel som innehåller Omega-3, inklusive fet fisk som lax, sill och makrill, nötter som valnötter och linfrön samt oliver och rapsolja.

You might like