Lämna du laddaren i vägguttaget? Så här påverkar det dig

Är det säkert att låta laddaren sitta kvar i vägguttaget?

Under normala väderförhållanden, utan stormar, finns det inga kontraindikationer.

Förr var adaptrar benägna att överhettas och kortslutas, men sådana situationer är numera sällsynta. Europeiska unionen har infört en reglering som begränsar strömförbrukningen för nätaggregat till 0,5 W när de är kvar i vägguttaget.

Varför är det viktigt?

Att lämna laddaren i vägguttaget påverkar miljön och vår ekonomi.

Även om en enskild mobiltelefonladdare inte kommer att dra upp alla besparingar, är det värt att vara uppmärksam på hur vi använder nätaggregaten.

Att stänga av dem när de inte används är en tjänst till både miljön och våra plånböcker.

Hur mycket kostar det?

Den årliga kostnaden för att lämna laddaren i vägguttaget är några zloty. Därför är det svårt att tala om att hitta besparingar på elräkningen.

Bör jag koppla bort laddaren eller inte? Det är värt att vara uppmärksam på hur vi använder nätaggregaten. När vi går bort eller bara ska sova kan vi tryggt undvika att slösa energi.

Grenuttag med strömbrytare – traditionella eller med timer – kan hjälpa till med detta.

På detta sätt kan du koppla bort inte bara laddare från nätet, men också enheter som datorer eller TV-apparater som förbrukar mer energi i viloläge.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like