Mercedes svarar på efterfrågan: V8-motorn gör comeback

Mercedes tyska återförsäljare har stött på svårigheter när det gäller att sälja den fyrcylindriga C63 AMG. Som ett svar på detta återinförs nu V8-motorn.

Mercedes hade en vision om att framtidens bilar skulle ha färre cylindrar, mindre förbränning och till slut vara helt elektrifierade.

Men kundernas respons har varit tydlig. Särskilt frånvaron av kunder när det kommer till den fyrcylindriga C63 AMG har märkts. Enligt Mercedes återförsäljare framstår både BMW:s och Audis bilar som mer lockande alternativ.

Som en följd av detta tar nu Stuttgart-baserade företaget tydliga steg. Inte med C63 AMG, som fortfarande enbart erbjuds med fyra cylindrar, men med den nya CLE 63.

Det rapporterar Autocar.

Mediet framhäver att den svaga efterfrågan på de fyrcylindriga AMG-modellerna har tvingat fram en ändring i ledningens tänkande.

Därför kommer den kommande CLE AMG att utrustas med den “välbekanta” fyrliters V8-motorn, som förstärks med mild hybrid-teknik. Detta höjer effekten till 585 hästkrafter.

Det är även värt att notera att Mercedes redan har beslutat att den kommande CLE 53 ska ha en sexcylindrig motor. Detta beslut väntas leda till mer missnöje än glädje bland kunderna, särskilt eftersom fyrcylindriga versioner är dyrare än de med sex cylindrar.

Markus Schäfer, chef för Mercedes utvecklingsavdelning, erkänner nu att man “har granskat försäljningssiffrorna” och att det framöver är kunderna som kommer att styra riktningen för Mercedes.

Nyheten om V8-motorns återkomst är inte den enda stora nyheten från Mercedes. Under sitt årliga möte har företaget också helt omvärderat sin strategi gällande elbilar.

You might like