Reseguide till Köpenhamn

Nu är det dags att skriva den ultimata reseguiden till Köpenhamn! Svenskar funderar hela tiden på en resa till Danmark och Köpenhamn är ett av de populäraste resmålen. I guiden vill vi berätta om allt från bra hotell, sevärdheter och restauranger till allmänt bra reseråd. Hoppas du finner mycket nyttig information i vår reseguide.

Var ska man bo i Köpenhamn?

Köpenhamn har massor av olika boende att välja mellan, beroende på vilken budget du har. Det finns hotell i alla prisklasser, från billiga pensionat till lyxhotell. Om du letar efter något lite mindre traditionellt så finns det även möjlighet att hyra en lägenhet för kortare perioder.

De flesta hotellen i Köpenhamn ligger i Indre By-området och är ett bra alternativ för dem som vill bo nära sevärdheter och butiker. Vandrarhem är ett annat populärt val, då de oftast ligger i centrala delar av staden. Om du letar efter billigare alternativ finns det gott om pensionat runtom i Köpenhamn, så ta en titt på vilka erbjudanden som finns.

Vad ska man se i Köpenhamn?

Köpenhamn har många olika attraktioner att utforska. Utforska Christianshavn, en tidigare försvarshamn som är hem för bohemiska kaféer och restauranger. Ströva runt i den historiska gamla stan och besök Tivoli, den berömda nöjesparken. Se till att ta sig ut till det berömda Kastellet med sina ikoniska kanoner och vallgravar.

För dem som vill shoppa finns det många butiker och gallerior att utforska. Besök Amagerbrogade, en gata fylld med butiker och restauranger eller utforska Strøget, Köpenhamns största shoppinggata. Se till att ta en båttur på kanalen för att se mer av staden: https://destinationwellknown.com/things-to-do-copenhagen/

Restauranger

Njut av den smakrika danska maten! Det finns många olika restauranger runt om i Köpenhamn som serverar allt från svensk husmanskost till exotiska internationella rätter. Ta dig till Nyhavn och njut av god mat, dryck och havsutsikt. För dem som vill ha en lite mer autentisk upplevelse rekommenderar vi att besöka Nørrebros fiskmarknad.

Reseråd

Se till att ta med dig väderkläder: Köpenhamns klimat är ganska oförutsägbart och kan variera från dag till dag. Se till att ta med dig regnkläder eller extra tröjor för att vara på den säkra sidan.

Använd offentlig transport: I Köpenhamn finns det många olika alternativ för att ta sig runt staden. Du kan använda dig av bussar, spårvagnar, tåg eller cykelstigar för att ta dig till olika sevärdheter och aktiviteter

Vi hoppas verkligen att vår ultimata reseguide till Köpenhamn har hjälpt dig med din planering! Ha en kul resa.

You might like