Reseguide till London

London är en populär destination för svenskar som vill ut och resa. Staden har mycket att erbjuda turisterna, inte minst ett brett utbud av sevärdheter och aktiviteter.

I denna reseguide kommer vi gå igenom allt du behöver veta om London – från flyg till hotell, sevärdheter och tips på aktiviteter. Vi hoppas att du med hjälp av den här guiden kan planera din perfekta resa till vackra London.

Flyg till London

Det är enkelt att ta flyget från Sverige till London. Det finns många olika flygbolag som erbjuder direktflyg från flera av Sveriges största städer, såsom Stockholm, Göteborg och Malmö.

Du kan även välja att flyga till någon av Londons internationella flygplatser, Heathrow eller Gatwick. Från dessa flygplatser finns det sedan godeyttan av lokala transportmedel för att komma in till city.

Hotell i London

Det finns ett brett utbud av hotell i London för alla smaker och budgetar. Om du vill bo centralt i staden finns det flera olika hotellkedjor med bra lägen, service och faciliteter. Vill du däremot spara pengar kan det vara en idé att bo något mer utanför centrala delarna av staden.

Detta är ofta mycket billigare och det finns ändå gott om transportmöjligheter in till city.

Sevärdheter i London

Det finns många olika sevärdheter i London som är väl worth ett besök. För den historieintresserade kan det vara en idé att besöka något av stadens många museer, såsom British Museum eller Victoria and Albert Museum.

Andra populära sevärdheter inkluderar Tower of London, Buckingham Palace och Westminster Abbey. Glöm inte heller att ta en tur med den klassiska Tower Bridge.

Om du älskar Harry Potter så måste du förstås också uppleva Harry Potter Studios där du kan ta en titt bakom kulisserna och lära dig allt om hur man gör film.

Aktiviteter i London

Det finns gott om aktiviteter för alla smaker i London. Vill du shoppa finns det ett brett utbud av butiker, från exklusiva varuhus till små mysiga affärer.

Några av de mest kända shoppingområdena är Oxford Street, Bond Street och Kensington High Street.

Om du hellre vill uppleva den gröna sidan av London kan det vara en idé att besöka någon av stadens många parker, såsom Hyde Park eller Regent’s Park. London är också känt för sina marknader, där du kan handla allt från mat till kläder och antikviteter.

Några av de mest populära marknaderna är Camden Market, Brick Lane Market och Portobello Road Market.

Tips för din resa till London

Det finns några saker du bör tänka på när du planerar din resa till London:

– Försök att undvika att resa under högsäsongen (juni-augusti) eftersom det då är mycket folk i staden och priserna på hotell och flyg är ofta högre.

– Köp en Oyster Card när du anländer till London. Detta är ett kontantlöst betalningsmedel för all offentlig transport i staden, och gör det mycket enkelt att ta sig runt.

– Gör din research innan du reser. Titta på olika reseguider (som den här!) för att hitta de sevärdheter och aktiviteter som passar just dig och din resedagbok. På så vis slipper du att spendera tid på att leta efter saker att göra när du väl är i London.

– Boka hotell och flyg i god tid. Ju tidigare du bokar, desto större chans har du att få tag i billiga biljetter och boenden.

– Använd lokala transportmedel så mycket som möjligt. Promenera eller ta tunnelbanan, bussen eller tåget runt staden istället för att använda dig av taxi eller Uber – det är ofta mycket billigare och du kommer ändå snabbt och enkelt till dit du ska.

– Ha det roligt! London är en fantastisk stad med massor att upptäcka, så låt dig inte stressas av all planering. Gör bara det du har lust med och ta emot staden på dess egna villkor.

Du kommer garanterat att ha en minnesvärd resa.

You might like