Så fungerar sängar med pocketresår och zonindelning

Är du på jakt efter en ny säng och är inte helt hundra på vad du bör hålla utkik efter? En säng med madrass kan vara uppbyggd på flera olika vis – både när det gäller zonindelningen samt valet av bonell eller pocketresår. I det här inlägget kommer vi att lyfta fram de viktigaste egenskaperna som din blivande säng bör ha. Ta även del av nyheter om stort och smått hos Info14 för att alltid hålla dig uppdaterad kring det senaste.

Sängar delas in i zoner

För att ge dig ett lämpligt stöd är många sängar indelade i olika zoner, men antalet kan variera från modell till modell. En säng som är indelad i tre zoner kan visserligen vara bra nog, men det rekommenderas att kika på nyheter inom sängsortimentet som har fem olika zoner.

Vad zonindelning syftar på är att sängen är mjukare vid vissa partier och fastare vid andra. Det är nämligen ingen hemlighet att vissa kroppsdelar kan behöva mer av ett stöd än andra. Om du satsar på en säng med zonindelning kan du därför lita på att du får en god natts sömn i en komfortabel säng som inte ger dig nackbesvär. Det får kosta vad det kosta vill så länge du får sova tillräckligt och vakna upp varje morgon redo att ta dig an dagens utmaningar.

Varför du bör välja pocketresår

Det finns goda skäl till att pocketresår vanligtvis är en aning dyrare än bonell. I den sistnämnda sängtypen sitter fjädrarna fast i varandra och arbetar därför som en enhet. Om du å andra sidan införskaffar dig en säng med pocketresår är varje fjäder inlindad i sin egen lilla tygpåse. Detta resulterar i att fjädrarna individuellt kan anpassa sig efter din kropp för att förse dig med stöd där du behöver det som mest.

Med andra ord är det många som uppskattar den skräddarsydda tryckavlastningen som pocketresårsängar för med sig, och det släpps konstant ytterligare nyheter på sängmarknaden. Med detta i åtanke finns det därför många sängar som du inte vill gå miste om.

author avatar
Redactie

You might like