Vad betyder dubbel pil-ikonen som visas i WhatsApp?

whatsapp dobbel arrow

Dubbel pil-ikonen som ofta dyker upp i en WhatsApp-chatt på Android är en praktisk genväg som gör att du slipper navigera genom kontextmenyn.

Du har säkert sett dubbel pil-ikonen i WhatsApp, för precis som de dubbla blå bockarna (som är helt olika) dyker den upp frekvent i en konversation på en Android-telefon.

Men vad betyder denna dubbel pil-ikonen? Är den relaterad till att meddelanden vidarebefordras flera gånger, eller är det något annat? Svaren följer nedan.

Dubbel pil-ikonen syns överallt

Sedan en tid tillbaka har WhatsApp-chatter på Android fyllts med en ikon som visar en dubbel pil inuti en cirkel. Den visas inte i vanliga textmeddelanden, men den dyker upp i de flesta andra element som vi skickar i en chatt.

Till exempel kommer vi att se denna dubbel pil efter att ha skickat en sticker av vår avatar eller när någon skickar oss foton, videor, länkar med förhandsvisning, platser eller kontakter.

Det finns dock ett undantag, och det är meddelanden som har vidarebefordrats många gånger. Dessa har inte en dubbel pil, utan istället en förstoringsglasikon som söker efter meddelandets text i Google.

Dubbel pil-ikonen kan kännas bekant eftersom den visas bredvid texten “Vidarebefordrat meddelande” eller “Vidarebefordrats många gånger”, även om den i detta fall inte betyder något liknande. Faktum är att dubbel pilen vi ofta ser på WhatsApp inte är en indikation på meddelandets status, utan en knapp.

Dubbel pilen som visas bredvid foton, länkar med mera är inte mer än en knapp för att snabbt vidarebefordra meddelandet, utan att behöva välja det först. Det är alltså helt enkelt en genväg.

Om du trycker på pilknappen bredvid ett meddelande visas rutan “Vidarebefordra till…”, där du kan vidarebefordra meddelandet till andra chattar, grupper eller publicera det som en status. Knepet är att det görs med ett enda tryck, utan att först behöva välja meddelandet.

Faktum är att om du vill vidarebefordra flera meddelanden, är det enklare att välja dem alla (genom att hålla ned på ett av dem för att aktivera val-läge) och sedan kommer du att se att dubbel pil-ikonen också visas i WhatsApps övre verktygsfält.

Kort sagt, cirkeln med dubbel pilen är en knapp för att snabbt vidarebefordra ett meddelande. Personligen tycker jag att det verkar lite överdrivet att WhatsApp inkluderar knappen i de flesta multimedia-meddelanden istället för att gömma den bakom en gest, som till exempel att svara, men Meta-ingenjörerna verkar tycka annorlunda.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like