WhatsApp med påtaglig förändring: Några vill avinstallera appen

WhatsApp, den globalt populära meddelandeappen som ägs av Meta, har nyligen genomgått en markant förändring i sin visuella design.

Användare av appen kommer nu att märka en intensifiering av gröna nyanser över hela plattformen, en förändring som har skapat en blandning av reaktioner bland dess två miljarder månatliga användare.

Denna förändring är en del av en större uppdatering som syftar till att förbättra användarupplevelsen genom att använda färger mer avsiktligt.

Meta förklarar att det nya färgschemat ska hjälpa användarna att fokusera på de viktigaste elementen på skärmen. Detta inkluderar förändringar som att göra skicka-knappen för bilder och ikonen för olästa chattar gröna istället för den tidigare blå färgen. Företaget bakom appen har infört dessa förändringar som en del av en ambition att skapa en “modern och ny upplevelse” för användarna.

Det rapporterar Metro.

Andra anmärkningsvärda förändringar inkluderar en uppdatering av textformateringen inom appen, där statusindikationer som ‘Online’ och ‘Typing’ nu stavas med stora bokstäver.

WhatsApp har också gjort sitt mörka tema ännu mörkare för att förbättra läsbarheten och lagt till mer vitt utrymme i ljusa teman för ett luftigare utseende. För Android-användare har flikarna nu flyttats till botten av skärmen för att göra dem lättare att nå.

Reaktionerna på sociala medier har varit blandade, med vissa användare som uttrycker missnöje med den ökade användningen av grönt, som de anser vara för dominerande. Andra ser uppdateringarna som en välkommen uppfräschning av appens gränssnitt. Enstaka användare är så upprörda att de hotar att lämna appen.

Men frågan är om de bara klagar för att klaga.

You might like