En ny mobiltelefon börjar säljas i Sverige. Den är prisvärd och löjligt billig

Infinix note40

Tillverkaren Infinix fokuserar främst på telefoner med bästa möjliga pris/prestanda-förhållande och är verkligen en mästare inom detta område. Hans nya telefoner i Note 40-modellserien, som nu är på väg till vår marknad, uppfyller också denna filosofi och erbjuder mycket musik för väldigt lite pengar. Så vad kan potentiella köpare se fram emot?

Infinix Note 40-serien kommer till Sverige

Båda nyheterna, det vill säga modellerna Note 40 och Note 40 Pro, är mycket lika till designen. De förenas av en stor, rektangulär fotomodul på baksidan, som rymmer tre linser och en cirkulär LED-blixt.

Dock skiljer de sig åt när det gäller skärmkonceptet; medan basmodellen har en traditionellt platt skärm, har Pro-versionen fått en skärm som är rundad på sidorna, vilket ökar dess attraktivitet.

Båda telefonerna är annars stolta över ökad motståndskraft enligt IP54-standarden, vilket innebär att de kan motstå stänk av vätska, och deras skärmar är täckta av hållbart Gorilla Glass.

Pro-varianten kan dessutom skryta med en baksida täckt av stilfullt konstläder, vilket gäller för varianten Vintage Green. Båda telefonerna erbjuder även en fingeravtryckssensor integrerad direkt i skärmen.

Solida specifikationer och trådlös laddning i lägre klass

Båda telefonerna imponerar med en högkvalitativ AMOLED-skärm med FullHD+-upplösning och en frekvens på 120 Hz, samt ett batteri med en kapacitet på 5 000 mAh i kombination med mer än solida laddningsmöjligheter.

Basmodellen Note 40 erbjuder en kombination av 40W trådbunden laddning med 20W trådlös laddning, vilket även finns tillgängligt i Pro-versionen, men den lägger till trådbunden laddning med fina 70W.

Båda telefonerna erbjuder omvänd trådbunden och trådlös laddning, så det finns verkligen ingenting att klaga på i det avseendet. De drivs av processorn Helio G99 Ultimate, vilket betyder att båda dessa nyheter stöder 4G-nätverk och kameran som bygger runt huvudfotochippet med en upplösning på 108 Mpx ser intressant ut. Den är också optiskt stabiliserad i Pro-versionen.

Pris och tillgänglighet

De nya Infinix Note 40 och Note 40 Pro träder in på vår marknad idag med 8 + 256 GB (Note 40) och 12 + 256 (Note 40 Pro) minne.

Telefonerna finns tillgängliga hos de flesta stora återförsäljare, inklusive den populära Mobile Emergency. Grundmodellen Infinix Note 40 kommer att kosta 2.600 kronor, då bör du förbereda 3.250 kronor för Pro-versionen, och en trådlös laddare kommer också att ingå i paketet fram till den 5 maj 2024.

Senare, någon gång i juni, kommer även toppversionen av Note 40 Pro+ till vår marknad, som redan erbjuder stöd för 5G eller 100 W laddning.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like