OnePlus 13 kan fortsätta med föregångarens otympliga skärmstorlek

OnePlus 13

Rykten pekar på att telefonen kommer med en 6,8-tums skärm

OnePlus gjorde en stark comeback i år med OnePlus 12, utrustad med solid high-end-hårdvara, ett imponerande kamerapaket och batteritid för hela dagen. Bland annat ökade företaget skärmstorleken till 6,82 tum på sin flaggskeppsmodell 2024 jämfört med OnePlus 11:s 6,7-tums panel, med mycket högre maximal ljusstyrka.

Detta gjorde telefonen lite för stor och klumpig för användning med en hand, och om du hade hoppats att OnePlus skulle återgå till en mindre panel för OnePlus 13 kan du bli besviken.

I ett inlägg på Weibo har den pålitliga kinesiska läckaren Digital Chat Station avslöjat att OnePlus för närvarande testar OnePlus 13 med en 6,8-tums mikrokurvad skärm med en 2K LTPO-panel.

Även om skärmen kan innebära vissa generationsspecifika förbättringar, kommer den att behålla samma storlek som OnePlus nuvarande telefon. En märkbar förändring skulle vara övergången till en mikrokurvad panel, vilket innebär att skärmen skulle kurva lätt på alla fyra kanter.

Detta kan hjälpa till att göra OnePlus 13 aningen mer kompakt. Många kinesiska telefoner har antagit mikrokurvade skärmar, inklusive Xiaomi 14 Ultra och Huawei Pura 70.

Till skillnad från traditionellt kurvade paneler har mikrokurvade skärmar en subtil kurva på alla fyra sidorna, vilket ger enheten ett premiumutseende och känsla.

Detta hjälper också till att minska oavsiktliga beröringar, vilket är ett problem med skärmar som kurvar markant vid kanterna.

OnePlus 13 kan adoptera en ultraljudsbaserad fingeravtrycksskanner

Läckaren hävdar vidare att OnePlus 13 kommer att ha en ny design, inklusive en omarbetad kamerabula, även om detaljerna om förändringarna är få.

I ett svarsinlägg avslöjade Digital Chat Station också att OnePlus utvärderar att använda en ultraljudsbaserad fingeravtrycksskanner på sin nästa flaggskeppstelefon.

De kommer endast att gå vidare med den nya skannern om den klarar deras tester. OnePlus 12 använder för närvarande en optisk skanner, som är snabb men inte lika tillförlitlig och säker som en ultraljudsskanner.

Andra planerade uppgraderingar inkluderar en Snapdragon 8 Gen 4-chip och en periskopkamera. Det är dock oklart om den sistnämnda kommer att innebära någon förbättring jämfört med 3x-zoomkameran som ses på OnePlus 12.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like