iPhone- och Android-återförsäljare nämner det inte: Denna vanliga vana förstör din smartphone

Vill du att din telefon ska hålla längre? Då bör du bryta med denna dåliga vana.

Smartphoneanvändare, uppmärksamma!

Dagliga laddningsvanor, som många anser vara ofarliga, spelar faktiskt en stor roll i att förkorta livslängden på våra mest pålitliga prylar.

Det är en vanlig missuppfattning att man ska tömma batteriet helt, eller tvärtom, ladda det till 100% innan man kopplar från det. Dessa metoder är dock långt ifrån ideala enligt experter på området.

Batteriets livslängd är en fin balans och optimal behandling kräver en mer nyanserad strategi än att bara låta telefonen sitta i laddaren över natten. Faktum är att experter rekommenderar att du håller ditt batteri mellan 20% och 90% för att förlänga dess livslängd så mycket som möjligt. Det innebär att det ideala tillfället att ta bort din telefon från laddaren är när den når cirka 90% – inte 100%.

Att välja rätt laddare – helst den som följde med din enhet eller en som är specifikt designad för din modell – är avgörande för att bibehålla batterihälsan. Användningen av inkompatibla laddare kan inte bara skada batteriet, utan också öka risken för överhettning och potentiellt orsaka skador på telefonen.

Dessutom avråder experter från att använda telefonen medan den laddas. Detta kan öka påfrestningen på batteriet och enhetens inre komponenter, vilket kan leda till överhettning och i slutändan minska batteriets effektivitet och livslängd.

Så nästa gång du når efter laddaren, överväg att ge din telefon lite mer omtänksam uppmärksamhet. Genom att justera dina laddningsvanor kan du inte bara spara dig själv besväret med frekventa laddningar, utan också se till att din smartphone förblir en trogen följeslagare under längre tid.

Källa: Nyheder24.dk

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like