Varnar iPhone-användare: Var uppmärksam på denna notifikation

iPhone

När det väl har hänt finns det ingen återvändo.

Om du är stolt ägare till en iPhone bör du vara uppmärksam på en särskild notifikation som kan ha stor betydelse för hela ditt liv.

De flesta känner igen det.

Du lyssnar på musik på Spotify, YouTube eller Apple Music i dina hörlurar offentligt. För att stänga ute allt annat höjer du volymen lite extra.

Även om det kan verka helt ofarligt, kan det faktiskt få ödesdigra konsekvenser för din framtida hörsel om du lyssnar på för hög volym i dina hörlurar.

Det rapporterar Nyheder24.dk.

För att undvika problem med hörseln i framtiden har Apple gjort något som gynnar alla danskar.

Apple har nämligen inbyggt en varning till sina användare som varnar dem när ljudnivån är för hög i öronen, och när de riskerar att få bestående skador.

Om du generellt har haft för hög volym under sju dagar får du en varningsnotifikation som blinkar gult på din skärm.

Även på Apples egen hemsida lyfter de fram notifikationen som kan rädda din hörsel:

“Hörlursmeddelanden berättar om din ljudexponering har varit tillräckligt hög under en tillräckligt lång period för att påverka din hörsel – till exempel över 80 decibel (dB) totalt 40 timmar under de senaste 7 dagarna.”

“Din iPhone, iPod touch eller Apple Watch kan nu varna dig när du har överskridit 100 % av 7-dagars exponeringsgränsen medan du använder hörlurar. Dessa meddelanden kommer att ge dig större medvetenhet om dina lyssnarvanor för att hjälpa dig att skydda din hörsel.”

Om du någonsin är en av de lyckliga (eller olyckliga) som möts av en gul banner som dyker upp på din telefon, är det ett tydligt tecken på att du bör sänka volymen.

Enligt WHO riskerar omkring en miljard människor över hela världen hörselnedsättning på grund av deras ohälsosamma vanor med hög volym i öronen.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like