Du har säkert dessa två appar på din mobil: De slukar all din ström på nolltid

De flesta har dessa två appar installerade på sin mobil, och det visar sig faktiskt att de dränerar all din ström.

En expert har avslöjat att två mycket populära appar kan tömma din smartphones batteri på mycket kort tid.

Under årens lopp har dålig batteritid varit en ständig källa till irritation för många smartphoneanvändare. Eftersom många appar körs tyst i bakgrunden på din telefon fortsätter de att förbruka batteri även när du kanske inte är medveten om det.

Detta kan ske även när du inte använder din mobil, skriver Nyheder24.

I dina inställningar kan du se vilka appar som använder mest ström, och där kan du ställa in så att de inte uppdateras automatiskt i bakgrunden hela tiden.

Även om detta tips kanske inte helt löser problemet, då det fortfarande kan finnas appar som slukar din ström.

En tech-expert har nu avslöjat vilka två appar som snabbt kan tömma din telefons batteri. Det handlar inte om några av de stora sociala medierna som Facebook eller Instagram, som många kanske skulle gissa.

Zeeshan Arif, grundare och VD för mjukvaruföretaget Whizpool, berättade för She Finds att det kan vara värt att offra dessa två appar.

Den första du bör radera är den populära fitnessappen Fitbit, som han påpekar är en stor energitjuv.

“Appen är fantastisk för att spåra din kondition och din sömn, men den är också en stor batterislukare. Om du har en ny iPhone kommer radering av denna app att spara dig timmar av batteritid”, sa han.

Den andra appen på tech-guruns lista är Skype.

Telekommunikationsappen var en gång marknadsledare för videoanrop, men i början av lockdown, när videoanrop blev essentiellt för så många, blev Skype omkört av appen Zoom.

“Om du vill bevara din telefons ström så mycket som möjligt, bör du inte använda Skype.”

Istället rekommenderade han andra typer av appar.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like