Google Play Store kan nu ladda ner flera Android-appar samtidigt

Android

Efter omväxlande tester under de senaste åren verkar Google nu ha implementerat möjligheten att ladda ner och installera flera appar samtidigt i Play Store, vilket är en trevlig förbättring för användarvänligheten.

För att se det i aktion, installera två appar – välj större nedladdningar, som Google Docs, Sheets och Slides – och observera hur de laddas ner och sedan installeras samtidigt istället för att vänta på att en ska bli klar.

Du kan följa deras framsteg inne i Play Store och på din hemskärm som visas i skärmdumparna nedan.

Denna uppdaterade funktion aktiveras endast vid nya installationer, och den fungerar bara med två appar åt gången.

(Du kan se hur en tredje nedladdning förblir “Väntande” tills något från det första paret är klart.)

Till jämförelse kan iOS App Store hantera tre samtidiga nedladdningar och installationer.

Från och med idag gäller inte Googles simultana nedladdningar för applikationsuppdateringar, vilket skulle vara mer användbart eftersom uppdateringar är vanligare än nya installationer.

Förhoppningsvis är detta bara ett fall av att Google Play börjar i liten skala innan de utökar funktionen. Där denna ändring kommer att vara användbar är när man ställer in en ny Android-telefon eller surfplatta.

Vi ser denna ändring på flera Pixel-telefoner och surfplattor som vi testat och som kör Android 14 och version 40.6.31 av Play Store.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like