Reklam på låsskärmen kan vara på väg till Android-mobiler

Android telefon

Företaget Glance levererar innehåll i form av nyhetsuppdateringar, sport och reklam till Android-telefoners låsskärmar i Asien. Nu sprids lösningen till väst, först i USA.

Det kan finnas mörka moln på horisonten om du föredrar din låsskärm utan reklam. Glance är ett företag som levererar innehåll till mobiltelefoners låsskärmar. Det kan vara i form av uppdateringar från sportevenemang, nyheter eller annat innehåll som visas direkt på låsskärmen.

Billiga smartphones från märken som Xiaomi, Realme och till och med Samsung visar i Asien nyheter, liveuppdateringar från sportevenemang och media innehåll (som annonser och sponsrat innehåll) direkt på Android-telefoners låsskärm.

Glance har över 450 miljoner användare globalt och planerar nu samarbeten med företag som CNN och NBA för innehåll på låsskärmen. Trots stor popularitet i Asien har vi i väst inte sett mycket av Glance, men nu verkar det som att Glance är på väg till amerikanska låsskärmar genom partnerskap med Motorola och Verizon.

Mest användbart innehåll Tanken på reklam och sponsrat innehåll på mobilen låter inte direkt lockande, men många användare verkar vara nöjda med innehållet, där det verkar vara mest användbart innehåll kryddat med inte alltför påträngande reklam.

Enligt rykten ska det inte visas reklam på amerikanska mobiltelefoner från början, men det verkar osannolikt att det kommer att vara för alltid. Det kan vara bara under den inledande pilotfasen för att inte skrämma bort användarna, så det kan ändras framöver.

Tvångsunderhållning I Indien finns Glance också på telefoner. Där är det möjligt att stänga av funktionen, men sedan blir man regelbundet ombedd att slå på den igen. En sorts spam på användarnas egna telefoner.

Även om USA och Asien ligger långt borta, kan man oroa sig för att vi även här hemma kan komma att få levererat nyttigt och relevant innehåll på mobilernas låsskärmar. Om man redan har svårt att lägga ifrån sig mobilen, blir det förmodligen inte lättare av att det kontinuerligt tickar in nya uppdateringar, erbjudanden och bra historier på låsskärmen.

author avatar
Henrik Tech Journalist
Mitt namn är Henrik, jag är 35 år gammal och jag älskar teknologi. Här på Frii kommer du vanligtvis att se mig skriva om mobiltelefoner, bilar och allmänt om det senaste som händer inom teknikens värld.

You might like